4500 TL APU sistem önerisi

xeaNn

Decapat
Katılım
10 Haziran 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ryzen 3 4300GE içeren APU bir sistem toplamak istiyorum. 4500 TL geçmez ise iyi olur (işlemci dahil) maksimum FPS almak istiyorum sistemde o yüzden neleri pahalı neleri ucuz yapayım bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum, esneklik payı olabilir ama mümkümse çok fazla olmasın.

Aklımda belli sistemler var Pollux APU Pro gibi sizce 2x8GB 3200MHz RAM BIOSTAR 550mh anakart 512 GB SSD olacak şekilde güçlendirilmiş bir şekilde yapsam 4500TL oluyor.
 
Son düzenleme:
=4565 TL

Maksimum performans istediğin için 4300GE ile topladım. Daha sonra ekran kartı almayacaksan daha mantıklı olur bu sistem. Ancak daha sonra ekran kartı alacaksan 4650G ile toplamam daha mantıklı olur. 4650G işlemci olarak daha iyi olmasına rağmen iGPU'su sebebiyle 4300GE'den daha az performans veriyor. Fakat CPU gücü sebebiyle daha ileriye dönük.

Dediğim gibi, burada sana kalıyor ne yapacağın. İleriye dönüklük ya da performans arasında bir seçim yapmak zorundasın.
 
=4565 TL.

Maksimum performans istediğin için 4300GE ile topladım. Daha sonra ekran kartı almayacaksan daha mantıklı olur bu sistem. Ancak daha sonra ekran kartı alacaksan 4650G ile toplamam daha mantıklı olur. 4650G işlemci olarak daha iyi olmasına rağmen IGPU'su sebebiyle 4300GE'den daha az performans veriyor. Fakat CPU gücü sebebiyle daha ileriye dönük.

Dediğim gibi, burada sana kalıyor ne yapacağın. İleriye dönüklük ya da performans arasında bir seçim yapmak zorundasın.

Pollux APU Pro ile ne gibi farkları var ve hangisi daha iyidir sence ve geçip 650W PSU olan bir kasa buldum bunu koysak fiyat bir 200TL gibi de olsa düşüyor ama performans gibi şeyler değişir mi bilmem öyle bilgisayar hakkında pek bilgim yok.
 
Pollux APU Pro ile ne gibi farkları var ve hangisi daha iyidir sence.
Benim attığımın anakartı, ve SSD'si daha iyi. Gerçi P5'le Patriot Burst'u karşılaştırmak P5'e hakaret.

Pollux APU Pro'da tek kanal RAM var, bu da APU sistemler için acayip büyük bir eksi. Patriot Burst'da DRAM yok, P5'de var... Anakartı A520 yapmışlar Pollux'da, bu da çarpan kilidinin kapalı olduğu anlamına gelir. Ayrıca VRM olarak da benim attığım sistemdeki anakart daha iyi.
 
Benim attığımın anakartı, ve SSD'si daha iyi. Gerçi p5'le Patriot Burst'u karşılaştırmak p5'e hakaret.

Pollux APU Pro'da tek kanal RAM var, bu da APU sistemler için acayip büyük bir eksi. Patriot Burst'da DRAM yok, p5'de var... Anakartı A520 yapmışlar Pollux'da, bu da çarpan kilidinin kapalı olduğu anlamına gelir. Ayrıca VRM olarak da benim attığım sistemdeki anakart daha iyi.

Corsair 2x8GB 3600MHz 16 GB RAM MSI B550M-A PRO 512 GB M.2 SSD ve Performax Inferno 650W 80+ kasa ile 3.353 oluyor bir de işlemci 1500 say işte toplam 4850 civarı oluyor sence dediğim sistem iyi mi istersen incelemen için link atabilirim.
 
Anakart abartı gibi. Uyumlular.

Bende anakartı düşürmeyi aklımdan geçirdim ama anakart FPS etkiler mi öyle bir merakım da var o yüzden daha iyi anakart olsa daha güzel diye düşündüm ama daha fiyat performans içinde anakartı bir B450 gibi düşürmekte lazım sizin görüşleriniz nelerdir?
 
PSU'ya güven olmaz. Performax kasalar f/p olsa da içinden çıkan PSU'ya güvenmemek lazım.

O Ram'e 1120 TL vermek çok... Ne biliyim, kötü olur :) Crucial Ballistix daha iyi. Benim attığım daha fazla performans verir.

Anakart da çok iyi bir anakart değildi yanlış hatırlamıyorsam. Tek albenisi B550 olması, başka sunduğu bir şey yok. Yine de, S2H V2'den iyidir. Ancak dağlar kadar kalite farkı yok.

Benim attığım sistemdeki SSD de daha iyi ayrıca.
 

Geri
Yukarı