4500 TL ekran dahil PC önerisi

Anakarttan yana korkunuz olmasın. Bütçeniz de elveriyor. İsterseniz X370 bir anakart alın. R7 1800X'i takarsınız isterseniz ama dediğim gibi bu anakart gayet yeterli.

@Cihatinan
Tamam o ana kart hoşuma gidiyordu zaten msi pro carbon olanı ve sunuda sormak istiyorum reyzen 1600 ile 1600x aradaki farkı nedir bu ana x370 üzerine hangisi daha iyi gider ve bu kasadaki power sizce nasıl iyimidir http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterbox-lite-5-600w-80plus-midt-atx-kasa.html

Ve şu monitör
http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-...-full-hd-dp-port-gaming-monitor.html#yorumlar

iyimidir sizce zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .

@Cooler Master Türkiye Galiba MasterWatt Lite 600W var demişti ve iyi PSU. Ryzen işlemcileri MSI ile önermedim ama @KralGS'nin sistemi bayağı iyi. Hatta çok iyi. CFG70 :tırnak: monitör var. Bence onu alman daha mantıklı olacaktır. Belki kasayı değiştirip Phanteks P400 alırsın. HDD'yi P300 ile değiştirirsin. PSU olarak eğer bütçe yeterse EVGA SuperNOVA 550 G3 alırsın.*

*: Bu parçaların bağlantılarını paylaşmıştım.

"Reyzen" serisinde MSI anakart pek önermiyoruz. Beklenildiği gibi olmadı. "Reyzen" 1600 ve 1600X arasındaki farklar şunlar. 1600X'in stok frekansı ve OC kapasitesi daha yüksek. Ayrıca stok soğutucuyla gelmiyor. Bundan ötürü kendiniz stok soğutucu almalısınız. X370'e bence iyi OC yapmazsanız veya biraz daha extreme düzeyde bir ihtiyacınız, isteğiniz olmazsa önermem. B350 gayet yetecektir.

Kasa güzel ancak güç kaynağı galiba 80+White. PSU iyi olabilir ancak 80+ White önermem. 80+ sertifika bakımından en kötüsü. Bu nedenle güç kaynağını ayrı almanızı öneririm.

Monitöre gelince, bazıları ölü pikselden şikayet ediyordu. Tam emin değilim.

@Cihatinan B350-F bu chipsetteki en güçlüsü.
En ucuz B350 de destekler ama önermem dedim, dikkat edin :kedi:
@KralGS Hocam böyle sistemlere o kasayı öneresim hiç gelmiyor. Şunu bi P400 yapsak ya da S340?

@Cihatinan Hatanın bende olduğunu farkedip mesajı düzenledim, teşekkürler.

@KralGS, konu sahibi 4800 TL de olur demişti.

Kesin parçaları söyleyelim o zaman:
  • R5 1600
  • ASRock AB350 Pro4 ya da -kullanıcı isteğine bağlı- B350-F
  • Corsair Vengeance 16GB 3000MHz RAM
  • GTX 1050Ti (Alındı)
  • Adata SU800 256GB
  • Toshiba P300 1TB
  • Phanteks P400
  • C24FG70
  • EVGA SuperNOVA 550 G3
Umarım bütçeyi aşmadık.

Nedendir bilmem ama şu Dark N10'a hiç ısınamadım.
Şu "IşIQlı MışIQLı" ifadesinden olabilir.
Bu arada mobilden öyle yazınca bayağı zor oluyormuş. :D
Aslında PSU olarak Silverstone Strider 500W alınıp kasaya yatırım yapılabilir.
Tabii siz beni dinlemeyin. Benim estetik kaygılarım var. :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı