Yakın gelecekte donanım fiyatlarının düşmesini bekliyor musunuz, bunun için beklemeye değer mi?

• Oy verenlerin toplamı
    19
Dostum GTX 1060 zaten 1080P için standart olmuş bir kart.
Şimdiden GTX 1050/1050 Tİ alıp sonradan GTX 1060 almak çok saçma ama ilerde RAM yada SSD almak mantıklı olabilir.
Bana göre bir sisteme 2500 TL ve üstü verildiyse ilerde sadece ekran kartı upgrade edilecek şekilde toplanmalı. 1 yıl sonra yine işlemciye yada anakarta para vermek saçma olur.
Gidip 1050 Ti alıp 1 sene sonra GTX 1060 almak tabi ki çok saçma olur ama arkadaş 1080p'de diyor az masraf yapalım, 3 sene sonra işlemciyi ve ekran kartını yükseltiriz. Bir de arkadaşa 1500 TL gibi bir bütçe kalıyor. Biz sistemi upgrade yapana dek biriktirirse en az 500 TL eklenmiş olur. O zaman da yine güzel bir Ryzen işlemci ve arta kalan parayla güzel bir ekran kartı alırız. Bir de Ram için 300 TL civarı harcama yapar. Çok güzel bir upgrade olmuş olur. O 3 yıllık süreyi o işlemciyle nasıl geçirecek dersen de overclock eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar, kendime şöyle bir sistem yaptım ne dersiniz, aşırıya mı kaçmışım? Not edelim ki 3000 TL'lik bu sistemde ekran kartı ve monitör yok. Ekran kartı konusunda çok kararsızım fiyatlar uçuk çünkü...
  • Ryzen 1600 (912 TL)
  • ASUS Prime B350m (368 TL)
  • Team T-force 2666MHz 8GB soğutuculu gaming RAM (300 TL)
  • Seagate 1TB HDD (220 TL)
  • Samsung 960 Evo 250GB SSD (560 TL)
  • AeroCool Ds-230 kasa (349 TL)
  • AeroCool KCAS 80+ bronze PSU (256 TL)

Sistem biraz dengesiz olmuş. Daha iyi sistem toplanabilir.
• İlk olarak render işleriyle uğraşmayacaksan 1600'ün bir anlamı yok onun yerine 1500X alıp ekran kartına bütçe ayırabilirsin. Tabii her zaman 1600 öneririm ancak bu sistemde 1500X de çok güzel durur.

• Ryzen uyumlu anakartlar arasında Gigabyte daha başarılı (400-500 TL aradındaki anakartlar da) Gigabyte almanı öneririm. Gigabyte GA-AB350-Gaming 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX

• 960 EVO bu sistem için fazla, şimdilik 850 EVO alırsan bütçende yer açar ve ekran kartına artan bütçeyi yatırabilirsin.

• Kasa olarak NZXT S340 yada CM Masterbox 5 (black) alabilirsin. Phanteks P400 de var tabii.

• Aerocool KCAS pek tavsiye etmiyorum belli bir zaman sonra sorun çıkartabiliyor. Onun yerine FSP Hydro 600 alabilirsin.

• Senin topladığın sisteme 1050 Tİ takılabilirdi çünkü 900 TL civarında o kart var RX 570/580 kalmadığı için. Eğer benim dediklerimi uygularsak GTX 1060 bile takabilirsin sisteme.

İşlemci konusunda 1300x için ne dersiniz? Olur da GTX 1070 alırsam darboğaz yapar mı? 1500x ve 1600 arasında 70 TL filan var. Mademki bu seçimler oyun için fazla o halde 1300X'e kadar kıssam nasıl olur?

Anakart ve ekran kartının mutlaka aynı marka olması tavsiye midir? Galax GTX 1070, 2050 TL iken Gigabyte GTX 1060 6GB G1 Gaming modeli 1760 TL. Sizce hangisi?

Görüşler sayesinde seçimimi yeniden gözden geçiriyorum teşekkür ederim.

Fiyatlar maalesef her gün biraz daha artıyor. Ben de ekran kartımı güncellemeyi düşünüyorum ancak hiç değmeyecek ürünler aşırı pahalıya satılıyor. Kampanyaları takip ettiğim kadarıyla Gigabyte anakartlar da bu ay sonuna kadar kampanyaya başladı. Bir de ben ekran kartı olarak RX380 kullanıyorum ancak bu seriden pek memnun değilim. Hayırlı olsun şimdiden

Maalesef haklısınız. İşte o "değmeyecek" olması insana kendini kötü hissettiriyor. Ben 2 ay önce karar vermiştim PC toplamaya ancak KPSS'nin sonuçlanmasını bekledim maalesef fiyatlar uçtu gitti...

Öncelikle 1080p için R3 1200 yeterli. Ryzen işlemcileri ekran kartsız kullanamazsın. Bellekleri 3000 MHz yap. Güç kaynağı en az 500w 80+ sertifikalı olsun. Ekran kartını Neweeg sitesinden GTX 1060 6 GB olarak seç. Oradan alırsan 1000 TL civarına geliyor. Tabi 1060 alırsan %20'lik bir darboğaz yapar. Onu da overclock ile halledebilirsin. Overclock yapılınca stok soğutucunun bile yeterli olduğunu hatırlıyorum.

Newegg nasıl bir site güvenilir mi? 2500 TL'ye MSI GTX 1080 Ti satıyorlar çok uygun geldi bana.

Newegg nasıl bir site güvenilir mi? 2500 TL ye MSI gtx 1080ti satıyorlar çok uygun geldi bana.
Güvenilir. Ucuz olmasının nedeniyse yurtdışından getirmeleri. Yurt dışından hiç ürün almadığım için vergi eklenip eklenmediğini bilemiyorum. İstersen amazon.de'ye de bakabilirsin. O sitede vergi dahil fiyat gösteriliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı