4500 TL Sistem Toplama

kusursuzkusur

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2016
Mesajlar
8
Birkaç gündür technopat forum ve youtube kanalındaki rehberler ve sistem parçalarının fiyatları doğrultusunda sistem toplama çabası içindeyim. Uzun süredir bu işlere bir heves kırıklığı dolayısıyla uzak kaldım. O yüzden yardımınıza ihtiyacım var dostlar.

İlk olarak sistemi toplama amaçlarımı belirteyim:
-Heves kırıklığından önce 2 boyutlu görsellerle uğraşma konusunda ortalama bir seviyedeydim(2 yılımı verdim, seviyemin bu olduğunu düşünüyorum). Şimdi 3d modelleme olarak bu konuya tekrar giriş yapıcam. Giriş seviyesi bilgim var. Ayrıca eski zamanlardan kalma birkaç farklı programlama dilinde giriş ve orta seviye bilgim var. Hobi olarak değil de ileri bi seviyeye taşımak istiyorum.
-Online oyun üzerinden çok olmasa da para kazanan bi insandım 2 yıl öncesinde. Pro değil ama semi-pro denecek türden bir oyuncuydum. Şimdi tekrar bir yandan da oyunla ilgilenerek, mekanik ve refleks olarak eski günlerime geri dönene kadar oyunculuk işiyle meşgul olucam. Bu süreç içerisinde de stream yapmayı planlıyorum. Aynı zamanda da gameplayleri belki bi youtube kanalı aracılığıyla kaliteli bi formatta paylaşmak.

4500 tl bütçem var. Kesin olmamakla beraber bir yıl sonrasında parçaları değiştirebilme ihtimalim var aynı zamanda.

Parçalar hakkındaki tercihlerimden bahsedeyim biraz da:
-İşlemci: Kullandığı teknoloji açısından şu an tercihim intelin skylake serisi. Overclock imkanı, yüksek kalitesi, son teknoloji oluşu gibi sebeplerden dolayı i7 6700k almak istiyorum. i7 4790 ya da 4790k almaktansa 6700k'nın aradaki fiyat farkı çok olmamakla beraber bu farka değeceğini düşünüyorum.
-Ekran Kartı: Burda da teknolojisi, sürücü desteği, bana göre amd'den bi adım önde oluşu, soğutma sistemi gibi nedenlerden dolayı tercihim NVIDIA. Gönül isterdi ki hiç düşünmeden GTX 980 Ti alayım :) ama şu an sanırım gtx 970 alıcam. Gtx 960 da olabilirdi lakin aradaki farklara baktığımda gtx 970'in fiyat farkına değeceğini düşündüm.
-Ana Kart: MSI Z170 ya da Asus Z170 serilerinden bi kart seçmeyi düşünüyorum. Yonga ve overclock kolaylıklarından, f/p bakımından bana çok cazip geldiler.(MSI Z170 m5te de fena gözüm kaldı)
-Kasa ve İşlemci Soğutucu: Cooler Master'lar rehberlerde çok fazla geçtiğinden, tasarımından ve yorumların hep güzel oluşundan dolayı bu marka bir kasa ve su soğutucu tercih etmek istiyorum. Ayrıca kasa konusunda yeterince güçlü(700 civarı) ve sertifikalı psu'su olan bi kasa tercih ederek fiyat konusunda biraz karlı çıkmak düşüncesindeyim.
-Sabit Disk: Bunları cüzi bi miktara değişebilecek ve en azından ilk zamanlar işimi göreceklerini düşündüğümden bu şekilde bırakmayı planlıyorum. Samsung 850 evo 250 GB ve Seagate 1 TB 7200 rpm
-Bellekler: Kingston hyperx fury 2400 mhz 8 gb x 2 şeklinde planlıyorum. Yine HDD ve SSD'deki düşüncelerimi paylaşır bi şekilde.

Monitör çok kaliteli değil ama belli bi süre boyunca kullanabileceğim bi monitör var elimde. En azından bikaç ay boyunca monitör almayı düşünmüyorum. Gaming olmayan ama çok da berbat olmayan klavye mouse ihtiyacım var. 150-200 tl'yi şimdilik buraya ayıracağım için bütçem 4300 tl'ye düşüyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu arada sistem üzerinde görüş, tavsiye ve yorumlarınız için açılmış bi başlıktı. Ancak başlık değiştirildiği için sanki rehbermiş gibi gözükmüş. Konu görüş ve önerilerinize açıktır arkadaşlar.
 
Dostum selamlar öncelikle hayırlı geceler. Bir sistem topladım hocam bütceni biraz aşmakta sistem ekran kartını vatanda indirim vardı ordan alırsan topladığım sistem 2.449 TL 'ye denk geliyor yinede bir araştır ona göre karar ver dostum.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    38,2 KB · Görüntüleme: 284
@kusursuzkusur Kardeşim bırak şimdi Z170'leri K işlemcileri falan, buna hiç lüzum yok. Lakin zevk amaçlı, tecrübe edinmek adına, birazda ego tatmin etmek istiyorsan al bunları. Gereksiz masrafa sokuyorsun kendini, frekans artınca, düz mantık bilgisayar uçmaya başlamıyor. Ailende hiç esnaf yok mu?
 
Dostum selamlar öncelikle hayırlı geceler. Bir sistem topladım hocam bütceni biraz aşmakta sistem ekran kartını vatanda indirim vardı ordan alırsan topladığım sistem 2.449 TL 'ye denk geliyor yinede bir araştır ona göre karar ver dostum.

Hocam öncelikle yorumun için teşekkürler. Ben de sistemin bütçemi biraz aştığının farkındayım. O nedenle aslında şöyle bi sorunum var. İleride üzerinde değişiklik yapma ihtimalim de olabilir. Bunu göz önüne aldığımda diyorum ki işlemci ve anakartı olabildiğince iyi tutmalıyım. Ama öte yandan ekran kartında da yapacağım işlemler sebebiyle geri adım atmak istemiyorum. Çok arada kaldım.

Bi de hangi ekran kartında indirim var vatanda?
 
@kusursuzkusur İleride değiştireceğim tek şey ekran kartı olur. Dünya'yı mı kurtaracaksın, süper bilgisayar gücüne ihtiyacın yok.
 
MSI ekran kartı modellerinin hepsinde olması lazım hocam yakın zamanda bende aldım GTX 970 modelini ondan biliyorum. Ekran kartı ve kasayı vatandan aldım. Diğer kalan parçalarımı hepsiburada.com'dan aldım dostum.
 
@kusursuzkusur Kardeşim bırak şimdi Z170'leri K işlemcileri falan, buna hiç lüzum yok. Lakin zevk amaçlı, tecrübe edinmek adına, birazda ego tatmin etmek istiyorsan al bunları. Gereksiz masrafa sokuyorsun kendini, frekans artınca, düz mantık bilgisayar uçmaya başlamıyor. Ailende hiç esnaf yok mu?

Öyleyse bikaç sorum olacak sana.

Z170 yerine tavsiye edebileceğin ve uzun süre değiştirmeyeceğim yeni nesil bi yonga seti önerebilir misin?

Blender, 3d modelleme, render vb. işlemlerle uğraştın mı hiç?

Şu an son nesil ve aynı zamanda overclock imkanı sunan bi işlemci ve anakart beni uzun süre çok da iyi bi şekilde idare etmez mi?

Mesela şöyle düşünelim. Bugün i5 işlemcinin yanına gtx980 takıp darboğaz sorunu yaşamadan kullanılabiliyo. Bundan bikaç zaman sonra ekran kartını değiştirmek zorunda kaldığım zaman i5 işlemciyle çok büyük ihtimalle darboğaz sorununa yakalanıcam. Bu bağlamda düşünüldüğünde ilerde işlemci+ekran kartı masrafındansa işin başında uzun ömürlü bi işlemciye para yatırmak mantıksız mı?

Bi de esnaf olayını anlayamadım :)
 
Bu ürünleri n11 den bakarak alabilirsin. Mesela ben 241 TL ye 2666 MHZ 2x8GB HyperX aldım. 1,240 TL gibi i7 6700K aldım. Her parçadan 50-100 TL tasarruf yapabilirsin bu şekilde sadece dikkat etmen gereken şey mağaza puanı %95 üzeri olsun özellikle işlemci alırken. Ekran kartını daha sonrada alabilirsin. Hem yeni nesil gelince eskileri daha ucuzlayacak.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı