4650G sistem için macOS kurulumu

Bu arada yeni kart almadan önce şuna bakabilirsiniz, ona göre alırsınız.
 
Bu arada yeni kart almadan önce şuna bakabilirsiniz, ona göre alırsınız.
Hmm, RX 6500 XT almak istiyordum bunun için bir destek gelir mi sizce?
 
Hmm, RX 6500 XT almak istiyordum bunun için bir destek gelir mi sizce?
Pek sanmıyorum, sonuçta kendi işlemcileri olan ve aynı zamanda grafik birimi de içeren M1 işlemcisini çıkardılar. Mac Pro'larda da varsayılan olarak gelen pek RX serisi kullandıklarını görmedim, yani gelme ihtimali düşük. Tabii düşük ihtimal de olsa yine de var ama riske atmaya gerek yok bence.
 
Pek sanmıyorum, sonuçta kendi işlemcileri olan ve aynı zamanda grafik birimi de içeren M1 işlemcisini çıkardılar. Mac Pro'larda da pek RX serisi kullandıklarını görmedim, yani gelme ihtimali düşük.
1653491403529.png

RX 6600XT bütçemi aşıyor maalesef ben yine de 6500XT alayım.
Bu arada yazdırma işlemine başladım.​
İmaj indirme işlemi bitince balenaEtcher ile USB'ye yazdırın. Yazdırma işlemi bitince OC EFI bölümünün içindeki EFI/OC klasörüne girin ve Ryzen 6 çekirdek isimli Config'in adını config.plist yapın, uzantılar kapalıysa sadece Config. Sonrasında Config dosyanıza ve EFI'ye bu kexti işleyin.
1653492713667.png

Şimdi bu seçtiğim .plist dosyasının ismini config.plist yapacağım değil mi?
Resimde yanlış seçmişim daha yeni fark ettim "AMD Ryzen masaustu - 6 cekirdek ıslemci - A520 ve B550 sistem icin" adlı .plist dosyasını seçtim bunun ismini config.plist yaptım şimdi Ethernet Kext'i üzerinde çalışacağım.​
 
Son düzenleme:
Bu işlemlerden sonra imaj rehberindeki BIOS ayarlarını yapmayı unutmayın.
Evet telefonumdan ilgili ayarların fotoğrafını çektim kext işlemini de yaptım şimdi BIOS ayarlarını yapacağım.
 
Tamamdır, disk yönetimi üzerinden bölüm ayırıp herhangi bir formata biçimlendirdikten sonra BIOS ayarlarınızı yapıp Monterey kurulumuna geçin. Kurulum ekranında Disk İzlencesini açıp bütün aygıtları göstere basın ve o ayırdığınız bölümü bulup seçin, sonrasında üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin. Sonrasında ilk ekrana geri dönüp macOS'i yükleye basıp kuruluma geçebilirsiniz.
Bunun için bir program var mı?
Disk yönetimi üzerinden ayırabilirsiniz, zaten kurulumda tekrar biçimlendireceğiz.
 
Tamamdır, disk yönetimi üzerinden bölüm ayırıp herhangi bir formata biçimlendirdikten sonra BIOS ayarlarınızı yapıp Monterey kurulumuna geçin. Kurulum ekranında Disk İzlencesi'ni açıp bütün aygıtları göstere basın ve o ayırdığınız bölümü bulup seçin, sonrasında üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin. Sonrasında ilk ekrana geri dönüp MacOS'i yükleye basıp kuruluma geçebilirsiniz.

Disk yönetimi üzerinden ayırabilirsiniz, zaten kurulumda tekrar biçimlendireceğiz.
1653493833437.png

Zaten diskte ayrılmamış alan varmış ben bunu kullanayım.​
20220525_185308.jpg

2. Seçeneği seçeceğim.
Sanırsam bir hata mesajı aldım.
20220525_185520.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı