4650TL Uber Rakibi Sistem Toplama Rehberi (RX5700XT içerir)

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Güç kaynağının bu sisteme gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. İstenirse modüler olmayan ve 80+ white sertifikası olan shP650 takılabilir. İşlemci olarak R5 3600 takabilmek için ekran kartını RTX2060'a düşürmek gerekiyor. Bu da RTX2060'ın %58 daha güçsüz olmasından dolayı mantıksız.
Darboğaz olayı yüzünden tam performans alınamıyor bu sistemde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben UBER sistemini 3600x ve RTX 2060 yapıp almak istiyorum ama bu sistem daha mı performanslı olur ?
İşlemci tarafında OC'lu %20 kaybınız olur. Ekran kartında %60 performans artışı gözlersiniz.
Bu sistemdeki Kasa da PSU da (malzeme kalitesi) olarak bariz daha üstün. 50TL konacaksa PSU'yu Sharkoon 550W Gold Zero yapmak daha mantıklı.
İlla ki ekran kartını RX 5700 XT yapmak için işlemciden kısmışsın gibi gözüküyor. HDD de eklenebilirdi. Uber kesinlikle daha iyi.
Müthiş kapasitör kalitesine sahip GP PSU'larınız, fason ve hava akışı problemli kasalarınız, sadece biraz hız aşırtılmış olan X serisi işlemcileriniz, küçücük MOSFET soğutucusuna sahip olan anakartınız ve über güçlü (!) ekran kartlarınız sizde kalabilir. Biz ucuz ama kaliteli bir hava soğutma ve RX5700XT ile oyunları FHD Ultra 75FPS'te oynarken GTX1660 Super Cyberpunk'ta Ultra 60FPS bile alamaz bence. Yanlış anlamayın size değil tepkim ama bu sistem cidden kalitesiz bence. Battle Bronze olabilir ancak bu sistemin rakibi.

Son düzenleme:
Öncelikle eline sağlık emek vermişsin. Tamam 1600 b2'lerde tek çekirdek performansı arttırılmış olsa da 5700 XT için yeterli bir işlemci olduğunu sanmıyorum. Ekran kartının tam gücüne çıkmasına engel olacaktır. Yalnız anakartın çift m.2 slota bu fiayata olması gerçekten iyi.

Ben UBER sistemini 3600x ve RTX 2060 yapıp almak istiyorum ama bu sistem daha mı performanslı olur ?
Ne yapacağına bağlı mesela istedğin sistemle yayın ve tender yapacaksan daha iyi performans verir ama bu bilgisayarı
Ne için kullanacaksınız bilgisayarı?

Anakartta her ne kadar iki adet M.2 slotu olsada ikisi aynı anda NMVe desteklemiyor ona dikkat edin.
Sistem iyi gibi ama çok kırpılmış gibi duruyor, 5000TL'ye tamamlayıp biraz daha kaliteli bileşenler seçilebilir.

2600 ve RTX2060 sistemleri bile bariz geçer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı