4750-5200 TL Monster Laptop Önerisi

heimatloskaiser

Kilopat
Katılım
19 Ekim 2017
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4750 - 5200 lira arası bir laptop almayı düşünüyorum. Genellikle oyun ve 3D simulasyon için kullanacağım.
Daha önce PS4-TV ve 21''lik masaüstü monitör kullandığım için 15.6''e pek sıcak bakmasam da, performans için alışabilirim.
Windows konusu ile başlayacak olursam, şimdiye kadar korsan kullandım. Bir yandan vicdani olarak bir yandan da adam akıllı tüm güncellemeleri almak için orijinal almayı düşünüyorum. Ancak 350 lira buna bağlayamam. Şu an ellerinde stok bulunmadığı için salı günü almaya gideceğim zaten, o zamana kadar karar vermem gerekiyor. Prosedürü bilmediğim için soruyorum, OEM olarak tabir edilen, n11 gibi sitelerde 40-50 TL'ye satılan keylerden alsam, sıkıntı çıkar mı? Adam elinde Windows 10 keyin var ise biz kurarız W10'u demişti. Korsan açısından da, aktifleştirilmemiş haline crack atabilir miyim? Kasa olsa tereddüt etmem ama bir arkadaşımın laptop'unda korsan W10'dan dolayı fanlardan birisi çalışmıyordu. Bir yandan da driverdır BIOS ayarıdır adamlar halletsin istiyorum.
Arasında kaldığım laptoplar ise, hepsi freedos olarak;
  • Abra A7 V7.2 : 17.3'' GTX1050Ti 7700HQ 256GB SSD 1TB HDD 8GB RAM: 4.865 TL
  • Abra A7 V7.2 : 17.3'' GTX1050Ti 7700HQ 256GB SSD 1TB HDD 16GB RAM: 5.200 TL
  • Abra A5 V9.2.2: 15.6'' GTX1050Ti 7700HQ 256GB SSD 1TB HDD 16GB RAM: 4.565 TL
  • Tulpar T5 V13.1: 15.6'' GTX1060 7700HQ 256GB SSD 8GB RAM: 4.999 TL
Tulpar'a HDD taktırırsam 5.265 TL yapıyor ki bu çıkabileceğim en üst rakam.
Daha sonra ekletme yaptırırım deyip kendimi kandırmayacağım. GTX 1060 ile 1050Ti arasındaki farkı hissedeceğimi pek zannetmiyorum. 4K/144 FPS bekleyen biri değilim. Witcher 3 gibi oyunlarda Ultra ile Medium arasındaki farkın eski oyunlar kadar hissedilmediğini düşünüyorum. 16GB RAM çekici gözükse de A7'nin 8GB'lık versiyonunun bana yeteceğini düşünüyorum. Aklımı asıl karıştıran mesele W10. Arkadaşım gibi fan yüzünden ekran kartımın yanmasını istemem. 40 liralık keyi alsam ve keyim var, siz yükleyin W10 desem driverdır BIOS'tur her şeyini hallederler de, teslim aldığımda sadece key girmesi mi kalır? Yoksa ben keyi girdikten sonra mı işlemleri yaparlar? Şimdiden teşekkürler :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • GTX 1060 zaten 1080P kartı. Bugün bile bazı oyunlarda 60FPS altına düştüğü oluyor. GTX1050Ti'dan çok daha performanslı olduğu haliyle böyle. Yüksek ayar ile orta ayar arasında ciddi fark oluyor bu arada. Olmamış olsa zaten kimse pahalı kartlara yanaşmaz. Ama en nihayetinde bu bütçe meselesi. 1050Ti da iyi bir kart.
  • 16GB RAM> 1TB HDD önem açısından. Zaten SSD bulunan bir ürün alıyorsan artık HDD çok önemli değil, en azından performansa etkisi yok diyelim. Bugün bile bazı oyunlarda 8GB RAM yetersiz geliyor, performans kaybı yaşatıyor. SSD oyun açısından yeterli gelecektir. Zaten eskisi gibi HDD'ye film, müzik depolama gibi şeyler kalmadı. Netflix, Spotify gibi uygulamalar var.
  • Driver kurulumu için bir Windows lazım. Kurulunun altından kalkarsın ama çok ucuza satılan KEY çoğu zaman iş görse de, o da bir çeşit korsan. En uygun fiyatı olan yerden orjinalini satın al derim ben. Son karar senin. :)
 
Son düzenleme:
Crack falan yapmayın. OEM lisanslar güvenilir ve orijinaldir, korsanı nasıl tercih edersiniz anlamıyorum. 30 TL'ye bile bulunabiliyor. Etkinleştirmek çocuk oyuncağı.

Ayrıca GTX 1050 Ti ve GTX 1060 kıyaslaması yapmışsınız, arada devasa bir fark var. Hafife almayın. Oradaki modellerden Tulpar oldukça başarılıdır, kullananlar da var burada. Alırken tereddüt etmeyin yani.
 
Satılan yeni bir ürünün yasal olabilmesi için kazancın bir bölümünün üreticiye gitmesi gerekir. Üretici 500TL civarında satıyor ürünü ki bence gereksiz pahalı, diğer firma 30TL'ye, olacak şey değil. Bu konuda Microsoft da ürünlerin yasal olmadığı konusunda bir sürü mesajı cevaplamış. Yani o ürünlerin ''orijinal'' olup olmadığı tartışma konusu.
 
Orijinal ve yasal aynı şey değildir, yasal olduğuna dair herhangi bir sözüm olmadı zaten. Yalnızca birkaç adet ana bileşen satın alındığı zaman OEM lisans yasal kabul edilir, bu durumda tam olarak yasal değil fakat satın aldığı zaman orijinal işletim sisteminden farksız kullanılabilir. Kutulu sürüme yüzlerce lira bayılmanın veya hem illegal hem de çakma kullanmanın mantığı yok.
 
''İllegal'' diye kendin belirtmişsin bak. Bedava korsan ile ucuz korsan arasında belki kullanım farkı var ama etik açıdan fark yok. Bu arada bence artık Windows bedava olmalı o ayrı konu. :)
 
Hem illegal hem çakma dediğim korsan/crackli sürüm. OEM ise kısmen yasal kısmen değil, yazımda belirttim zaten, gayet anlaşılır. Windows'un ücretsiz olmasına da en azından kısa vadede imkan olmadığına göre en iyi seçenek OEM lisanstır. Standart kullanıcı için kutulu sürüme o kadar para israftır. Almayın kardeşim. Ben olsam almam, o yüzden de aldırmıyorum. 8000 TL sistem toplayan adama da 40 TL OEM öneriyorum. Zenginseniz alabilirsiniz.
 
Ben de gayet samimi bir şekilde keşke ücretsiz olsa, hatta ücretsiz olmalı diyebiliyorum. Diğer taraftan biz korsana destek vermiyoruz diye bağırıyoruz millete. Yani oyuna gelince orijinal alın, filme gelince orijinal alın deyip, konu Windows olunca çakma da olsa olur demek olmuyor bence.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı