4770k Al Suite 3 OC güç tasarruf modundan çıkmama sorunu

• Konuyu başlatan Emirhan Yiğiter
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.467
E

Emirhan Yiğiter

Ziyaretçi
4770K, Asus z87-plus kullanıyorum. Al Suite 3 programı ile oc deniyorum olmuyor. Normalde işlemciyi güç tasarrufunda tutuyor. İyi bi' olay ama OC yaptığım halde güç tasarrufundan çıkmıyor.

Bios'dan bi' kaç ayar yaptım tam oc ayarı bilmiyorum Bios'dan ama kafam karıştı 4.5 ghz görse bile 1 sn den fazla olmuyor bu olay. Neden olmadığını anlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

ads%C4%B1z-png.1439

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    204,5 KB · Görüntüleme: 689
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci her zaman 4.5 GHz'de çalışacak diye bir şey yok. Öyle olsaydı boşu boşuna hızlı çalışıp, ısınacaklardı. İşlemci ihtiyaca göre çalışır. Prime95 tarzı programlarla yük testine soktuğunuzda en yüksek frekansta çalıştığınız göreceksiniz. EPU'yu kapatmak için:

Al Suite 3 içinden EPU bölümüne girin ve Maximum Performance seçeneğini seçin veya daha sağlıklısı, BIOS'tan EPU'yu Disabled yapmanız.

Anakartın otomatik olarak O.C seçeneği sunmuyorsa mecburen manuel yollarla O.C yapacaksınız. Ve ben kesinlikle programlarla yapılan O.C'ları desteklemiyorum. Eğer işlemcinizi kendi frekansı'nın üst değerlerin'de çalıştırmak istiyorsanız manuel ayarlara baş vurmak zorundasınız. Bunun yanı sıra eğer daha önce'den O.C deneyiminiz olmamışsa bu olaya hiç bulaşmayın. Hadi bulaştınız diyelim doğa bilecek sorunlara karşı kendinizi hazırlayın. Hem maddi , Hem'de manevi. O.C sonucu oluşan hasarlara şirketler garanti vermiyorlar. Kısacası O.C'den sonra bir problem çıkarsa cebiniz'den ödemek zorun'da kalacaksınız... Unutmayın manuel ayarlar'da işlemciyi üst frekansın'da çalıştırmaya kalkışacağınız için CPU'nun voltajını'da yükseltmen gerekecek. Başarılar...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00