4815TL'ye GTX 970 Ve FX 8350 Sistem Toplama

Konuya yorum yapan çoğu kişi oyunda önemli olanın ekran kartı değil de işlemci olduğunu savunuyor resmen. Oyun performansı olarak 4690K, 4790K ve FX 8350 ortalama aynı performansı verecektir. En fazla 5-8 fs oynama olabilir.
Fakat bazı oyunlar AMD işlemcilerinde optimizasyon sorunu yaşatabiliyor. Bu yüzden bütçene göre 4690k iyi bir seçim olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur kardeş. Lakin bu bütçeli bir sistem toplayacaksan Intel'e yönel. Düşük bütçeli toplayacaksan orasını bilemem. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@SypeR kardeş i5 kimine soruyorum oyunlarda kötü performans alırsın diyorlar i7 şart diyorlar kimine soruyorum gayet iyi yeterli diyorlar.
Şimdi benim senden istediğim şey şu.
Neden i5 öneriyorsun?
Neden mi i5 öneriyorum. Zira bütçe fazla ve buna el veriyor. Ayrıca LGA1150 yeni çıkmış ve güncel bir soket. Daha üstüne Broadwell çıkacak ve belki Broadwell-E'de çıkacak. Bu sebeple ileride upgrade yapacağın zaman daha az masrafa girmiş olursun. Ayrıca Intel şuanda daha az enerji harcıyor mimarisinden dolayı.

Bu arada i5 - FX 8 - i7'nin oyun performansları kafa kafaya sayılır. Çoklu çekirdek (MultiCore) işlemlerde bu 3 seri başa baş götürüyor sayılır işi.
Bizimkilerde i5 yerine neden i7 almadın diyorlar ama i5 ile i7 arasında taş çatlasa 20 fps fark var diyorum. 350TL daha fazla para vermeye ne gerek var?
i5 ile i7 arasında 20FPS fark çıkmaz. Çıksa çıksa en fazla 10FPS çıkar. O da zaten çok zor.

Kısacası ekran kartı GTX 970, işlemci ise İ5-4690K olsun. Fazla uzatmaya gerek yok. RAM'ler de 16 GB olsa süper olur.
16GB bellek ne iş için? Profesyonel render mı alacak arkadaş? Hayır. Aynı anda 5 oyun mu açacak? Hayır. O zaman niye gereksiz masraf yapsın? 8GB bellek günümüz için yeterlidir.

Ne yaptın, sanırsın işlemci ile oyun oynuyorsun. O zaman ekran kartına ne gerek var. 20 fps diyor. Yok daha neler.
Kardeş ,bizim biraderlerin söylemleri 4690k yerine 4790k alsan dünya kadar fark olacak diyorlar ben aksini savunsam inanmıyorlar 4000 tl lik sistem topluyorsan i7 niye almıyorsun diyorlar i5 darboğaz yaparmış ileride gtx 970 e diyorlar 2-3 sene sonra oyunlarda fps düşüşü olurmuş i7 alınırsa 1-2 sene daha uzarmış sistemin ömrü diyorlar anlatabildim mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı