49.000 TL'ye MSI 5070 Ti Gaming Trio OC PLUS satın almak mantıklı mı?

Sıklıkla CS2 oynuyorsanız ekran kartından çok sizin için işlemci önemli X3D bir işlemci almak daha iyi olurdu.
Evet, olurdu belki. Şu anki işlemcim ile kullanabileceğim kare sayısından çok daha fazlasını alabiliyorum fakat dediğiniz gibi X3D daha iyi bir seçenek olabilirdi. Bu konuyu okuyan, yeni bilgisayar toplayacak arkadaşlarımız varsa bunun bilincinde olsunlar fakat benim için böyle bir durum şu an maalesef geçerli değil. Şu anki senaryoda sizin için en mantıklı olan nedir?

Evet, olurdu belki. Şu anki işlemcim ile kullanabileceğim kare sayısından çok daha fazlasını alabiliyorum fakat dediğiniz gibi X3D daha iyi bir seçenek olabilirdi. Bu konuyu okuyan, yeni bilgisayar toplayacak arkadaşlarımız varsa bunun bilincinde olsunlar fakat benim için böyle bir durum şu an maalesef geçerli değil. Şu anki senaryoda sizin için en mantıklı olan nedir?

Çoğunlukla tryhard CS2 oynuyorum dedin hikayeli oyunlarla pek aran yok gibi. Bu yüzden 5070 Ti yerine X3D bir işlemci ve 4070 Ti Super iyi olurdu. Diğer sistem bileşenlerin ne?

Hocam bence siparişi iptal et, Galax 4070 Ti Super al. 5 7600 üde satıp yanına 7800x3D al.

Hocam inan pek içimden gelmiyor ya. Şu MFG olayı o kadar zihnimi kurcaladı ki... Bu işten vazgeçebilmem için aşırı mantıklı bir sebebe ihtiyacım var. Uzun vadeyi düşünüyorum, yeni çıkacak oyunları, monitörleri, 4K'ları düşünüyorum ve geçmişte 2X Frame Gen yerine 4X Frame Gen tercih ettiğim için sevinecekmişim gibi geliyor.

Çoğunlukla tryhard CS2 oynuyorum dedin hikayeli oyunlarla pek aran yok gibi. Bu yüzden 5070 Ti yerine X3D bir işlemci ve 4070 Ti Super iyi olurdu. Diğer sistem bileşenlerin ne?

Yanlış anlaşılmaya sebep olmuşum hocam. AAA oyunlarla aram iyidir. Yeni sistem diziyorum diye birkaç oyun siparişi bile yaptım 😅
İşlemciyi değiştirmem ne kadar mümkün bilmiyorum. Ürünü kutusundan çıkardığım gibi kasaya taktırdım Sinerji bilgisayarda ve sistemi daha 10 dakika açık tutmamışımdır. Hal böyleyken ikinci el ilana koysam boşuna fiyat kırmak istemiyorum, e benim kırmadığım fiyattan alacak adam gidip sıfır ürünün ta kendisini alacaktır. İşlemci değiştirme işine pek sıcak bakamıyorum açıkçası...
Sistem özelliklerim şöyle:
Ryzen 5 7600 CPU
Arctic Liquid Freezer III 240mm
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi Anakart
G.Skill Trident Royal Neo 2x16 6000MHz CL28 RAM'ler
Corsair RM750e PSU
Sanırım söylemeyi unuttuğum bir şey yok. Ayriyeten lazım olursa diye, kasam H6 Flow RGB ve içerisinde 4x120, 1x280 fan var.

Selamlar arkadaşlar. Hayatımda ilk kez masaüstü bilgisayar topladım, aslında bir süredir topluyorum demek daha makul. Geriye sadece GPU ve monitör kaldı.

Bir süredir RTX 5000 serisi ekran kartlarını bekliyorum ve nihayet hedeflediğim kartlardan biri olan 5070 Ti çıktı. Takip eden arkadaşım olduysa fark etmiştir, başlıkta bahsettiğim model piyasaya yaklaşık 54 bin TL'den çıktı, fakat şansım yaver gittiği için ben bu kartı 49.000 TL'ye bulup satın alabildim. Kafamda şöyle bir takım soru işaretleri var: Palit ve INNO3D gibi markaların kartları dahi 48.000 TL'den piyasaya girmiş iken bu kartı bu fiyata alıp kullanmak kârlı bir alışveriş midir, veya iade edilip 5070 beklenmeli midir, bu kart işlemcim olan Ryzen 5 7600 ile darboğaz yapar mı, 1080p yeterli olur mu yoksa G61SD gibi 2K OLED bir monitör mü bakmalı...

Darboğaz ve monitör konusu ile başlığın pek bir ilgisi olmasa da bu konuları da bu konu altında tartışmayı çok isterim. Var mıdır bu işlerden anlayan arkadaşlarım?

Aldıysanız hayırlı olsun hocam mfg büyük bir nimet bu dönemde artı olarak gelecek olan güncellemeler ile daha da iyileşicektir bu ekran kartı, yanına da ileride arkadaşlarında dediği gibi X3D ile bir geliştirme yapıp keyfinize bakarsınız.

Hocam inan pek içimden gelmiyor ya. Şu MFG olayı o kadar zihnimi kurcaladı ki... Bu işten vazgeçebilmem için aşırı mantıklı bir sebebe ihtiyacım var. Uzun vadeyi düşünüyorum, yeni çıkacak oyunları, monitörleri, 4K'ları düşünüyorum ve geçmişte 2X Frame Gen yerine 4X Frame Gen tercih ettiğim için sevinecekmişim gibi geliyor.

Yanlış anlaşılmaya sebep olmuşum hocam. AAA oyunlarla aram iyidir. Yeni sistem diziyorum diye birkaç oyun siparişi bile yaptım 😅
İşlemciyi değiştirmem ne kadar mümkün bilmiyorum. Ürünü kutusundan çıkardığım gibi kasaya taktırdım Sinerji bilgisayarda ve sistemi daha 10 dakika açık tutmamışımdır. Hal böyleyken ikinci el ilana koysam boşuna fiyat kırmak istemiyorum, e benim kırmadığım fiyattan alacak adam gidip sıfır ürünün ta kendisini alacaktır. İşlemci değiştirme işine pek sıcak bakamıyorum açıkçası...
Sistem özelliklerim şöyle:
Ryzen 5 7600 CPU
Arctic Liquid Freezer III 240mm
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi Anakart
G.Skill Trident Royal Neo 2x16 6000MHz CL28 RAM'ler
Corsair RM750e PSU
Sanırım söylemeyi unuttuğum bir şey yok. Ayrıyeten lazım olursa diye, kasam H6 Flow RGB ve içerisinde 4x120, 1x280 fan var.

Sisteminiz ve anakartınız gayet iyi. 5070 Ti'ı 1080p de kullanmayacaksanız işlemci ile darboğaza girmez. Ama ben yine de 5070 Ti önermem çünkü 4070 Ti Super ile arasında ki fiyat farkına değecek kadar bir farkları yok. X3D bir işlemci ve 4070 Ti Super öneririm.

Sisteminiz ve anakartınız gayet iyi. 5070 Ti'ı 1080p de kullanmayacaksanız işlemci ile darboğaza girmez. Ama ben yine de 5070 Ti önermem çünkü 4070 Ti Super ile arasında ki fiyat farkına değecek kadar bir farkları yok. X3D bir işlemci ve 4070 Ti Super öneririm.

Keşke ülkemizde ekran kartı çıkma fiyatının 2 katına satılmasaydı da bizde bunları düşünmeden alışveriş yapabilseydik.

Aldıysanız hayırlı olsun hocam mfg büyük bir nimet bu dönemde artı olarak gelecek olan güncellemeler ile daha da iyileşicektir bu ekran kartı, yanına da ileride arkadaşlarında dediği gibi X3D ile bir geliştirme yapıp keyfinize bakarsınız.
Evet ilerde X3D yükseltmesi yapmam mümkün. İşlemci yükseltmesine eninde sonunda ihtiyacım olacağını bildiğim için de anakartımı buna göre seçmiştim zaten.
Yani hocam çok fazla forumda dolandım, MFG ile ilgili her türlü görüşü okudum ama niyeyse bana da çok önemli ve kaliteli bir teknolojiymiş gibi geliyor. Her şekilde, bu 5070 Ti kartların fiyatları yüksek buna kesinlikle katılıyorum fakat seçebileceğim 4x Frame Gen'li başka bir ucuz kart yok ki...

Peki monitör ve 5070 konusunda ne söyleyebilirsiniz hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı