49.000 TL'ye MSI 5070 Ti Gaming Trio OC PLUS satın almak mantıklı mı?

Ama ben yine de 5070 Ti önermem çünkü 4070 Ti Super ile arasında ki fiyat farkına değecek kadar bir farkları yok. X3D bir işlemci ve 4070 Ti Super öneririm.
Çok teşekkür ederim hocam. Bu konuyu değerlendireceğim. Ben de 4070 Ti Super ve 5070 Ti kartlarının kas gücünde yaklaşık 15 bin TL'lik farka değecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Fakat bütün bu işler 4x Frame Gen ile değişiyor benim nezdimde. Bu konu ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

5070 asla alınmaz.

Neden ki? Bu neden diye soruşumu lütfen MFG yönünden de değerlendirin, benim için en önemli perspektif bu, söz konusu ekran kartı olunca 😅

Evet ileride X3D yükseltmesi yapmam mümkün. İşlemci yükseltmesine eninde sonunda ihtiyacım olacağını bildiğim için de anakartımı buna göre seçmiştim zaten.
Yani hocam çok fazla forumda dolandım, MFG ile ilgili her türlü görüşü okudum ama niyeyse bana da çok önemli ve kaliteli bir teknolojiymiş gibi geliyor. Her şekilde, bu 5070 Ti kartların fiyatları yüksek buna kesinlikle katılıyorum fakat seçebileceğim 4X Frame Gen'li başka bir ucuz kart yok ki...

Peki monitör ve 5070 konusunda ne söyleyebilirsiniz hocam?

Mfg teknolojisini çoğu oyunda doğru dürüst kullanamayacaksınız. Daha normal Frame Gen yeni yeni oturmuşken mfg çıkması bana doğru gelmiyor. Mfgnin çoğu oyunda adam gibi çalışacağını sanmam oyun firmaları dlss, ray tracing gibi teknolojileri oyunlarına entegre etmiyorlar, uğraşmıyorlar. 4070 Ti Super ile arasında kas gücü olarak neredeyse fark yok 5-10FPS anca vardır. 5-10 FPS içinde 15K fazla para vermek mantıklı değil.

Keşke ülkemizde ekran kartı çıkma fiyatının 2 katına satılmasaydı da bizde bunları düşünmeden alışveriş yapabilseydik.
Hocam bu sistemi dizmeye başladığım, hatta ve hatta dizmeyi düşündüğüm günden beri bu cümleyi tekrarlayıp duruyorum. Gerçekten bir soygundan başka bir şey değil bu. Bu durum sadece ülkemizde de geçerli değil, globalde de bu söz konusu fakat ne bizdeki kadar şiddetli, ne de bizdeki gibi kalıcı...

Çok teşekkür ederim hocam. Bu konuyu değerlendireceğim. Ben de 4070 Ti Super ve 5070 Ti kartlarının kas gücünde yaklaşık 15 bin TL'lik farka değecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Fakat bütün bu işler 4X Frame Gen ile değişiyor benim nezdimde. Bu konu ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

5000 serisi kartlarında olayı o zaten hocam kas gücü konusunda herkes bence hemfikirdi 4000 serisi kartların çok az üstünde olacağını hatta bazı durumlarda altında olacağını mfg değiştiriyor bütün durumları. Şahsımca yaptığınız yatırım güzel bir yatırım ileride çok daha güzel olacak diye düşünüyorum .o kartlar geliştirmeleride yaptınız mı Online olur story oyunları olur sırtınız yere gelmez monitör konusundada pek bir bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemiyorum sizi arkadaşlara danışmanız daha iyi olacaktır.

Çok teşekkür ederim hocam. Bu konuyu değerlendireceğim. Ben de 4070 Ti Super ve 5070 Ti kartlarının kas gücünde yaklaşık 15 bin TL'lik farka değecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Fakat bütün bu işler 4X Frame Gen ile değişiyor benim nezdimde. Bu konu ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Neden ki? Bu neden diye soruşumu lütfen mfg yönünden de değerlendirin, benim için en önemli perspektif bu, söz konusu ekran kartı olunca 😅

Hocam 12 GB VRAM'i var üstelik performansı 4070 Ti Super'le kıyaslanınca düşük kalıyor, mfg konusunda değerlendirirsem ne olacağından bende emin değilim.

Mfg teknolojisini çoğu oyunda doğru dürüst kullanamayacaksınız. Daha normal Frame Gen yeni yeni oturmuşken mfg çıkması bana doğru gelmiyor. Mfgnin çoğu oyunda adam gibi çalışacağını sanmam oyun firmaları bu teknolojileri oyunlarına entegre etmiyorlar, uğraşmıyorlar. 4070 Ti Super ile arasında kas gücü olarak neredeyse fark yok 5-10FPS anca vardır. 5-10 FPS içinde 15K fazla para vermek mantıklı değil.
Kas gücü için söylediğiniz şey çok doğru hocam. Benim karşılaştırmalardan gördüğüm 15-20 kare kadar bir fark var fakat ister 5 olsun ister 20. Bu paralar, bu farklar büyük miktarlar. Fakat MFG için size katılamadım. Evet, günümüz teknolojisinde MFG'yi oyunlarına entegre eden firma sayısı belli. Fakat bu durum bu şekilde mi kalacak diye sorarsanız, özellikle de 4x Frame Gen'in 5000 serisi ile başlayıp gelecek seriler ile daha da gelişerek devam edeceğini göz önünde bulundurduğum zaman bu şekilde kalacağını düşünmüyorum ben.

5000 serisi kartlarında olayı o zaten hocam kas gücü konusunda herkes bence hemfikirdi 4000 serisi kartların çok az üstünde olacağını hatta bazı durumlarda altında olacağını mfg değiştiriyor bütün durumları. Şahsımca yaptığınız yatırım güzel bir yatırım ileride çok daha güzel olacak diye düşünüyorum .o kartlar geliştirmeleride yaptınız mı Online olur story oyunları olur sırtınız yere gelmez monitör konusundada pek bir bilgim olmadığı için yanlış yönlendirmek istemiyorum sizi arkadaşlara danışmanız daha iyi olacaktır.
Teşekkür ediyorum hocam düşünceleriniz için. Benim için her türlü yorum şu an pek kıymetli. Sağ olun.

Kas gücü için söylediğiniz şey çok doğru hocam. Benim karşılaştırmalardan gördüğüm 15-20 kare kadar bir fark var fakat ister 5 olsun ister 20. Bu paralar, bu farklar büyük miktarlar. Fakat MFG için size katılamadım. Evet, günümüz teknolojisinde MFG'yi oyunlarına entegre eden firma sayısı belli. Fakat bu durum bu şekilde mi kalacak diye sorarsanız, özellikle de 4X Frame Gen'in 5000 serisi ile başlayıp gelecek seriler ile daha da gelişerek devam edeceğini göz önünde bulundurduğum zaman bu şekilde kalacağını düşünmüyorum ben.

Teşekkür ediyorum hocam düşünceleriniz için. Benim için her türlü yorum şu an pek kıymetli. Sağ olun.

MFG yi her oyunda kullanamayacaksınız veya kusursuz kullanamayacaksınız. Ben sizin yerinizde olsam iyi bir işlemci ve 4070 Ti Super alırdım. Ömürlük sistem olurdu.

Hocam 12 GB VRAM'i var üstelik performansı 4070 Ti Super'le kıyaslanınca düşük kalıyor, mfg konusunda değerlendirirsem ne olacağından bende emin değilim.
Evet 12 GB VRAM konusunda çok haklısınız. Bugün için her ne kadar yeterli olsa da gelecek perspektifinde 16 GB'lık bir seçim yapmak daha iyi bir yatırım olabilir, doğru. 4070 Ti Super ile kıyaslamasını yapan bir kaynak var mı bildiğiniz, bir baksam iyi olabilir.

MFG yi her oyunda kullanamayacaksınız veya kusursuz kullanamayacaksınız. Ben sizin yerinizde olsam iyi bir işlemci ve 4070 Ti Super alırdım. Ömürlük sistem olurdu.
Teşekkür ederim hocam düşünceleriniz için. Bana MFG ile ilgili araştırmam gereken bir başlık verdiniz. Monitör konusunda bilginiz varsa, fikirlerinizi duymak isterim hocam.

Evet 12 GB VRAM konusunda çok haklısınız. Bugün için her ne kadar yeterli olsa da gelecek perspektifinde 16 GB'lık bir seçim yapmak daha iyi bir yatırım olabilir, doğru. 4070 Ti Super ile kıyaslamasını yapan bir kaynak var mı bildiğiniz, bir baksam iyi olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu var hocam şöyle kendi fikrimi söyleyeyim bence 15k farkı hakedecek bir performans artışı yok ortada ama yatırım olarak düşünürseniz yazılımlar ile şahlanabilir bu seri burada seçim size kalıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı