4G ve 5G ne zaman gelir?

21Kıray

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2014
Mesajlar
276
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu internetler Türkiye'ye gelirmi? Gelirse ne zaman gelir? Çok merak ettim, özellikle 5g yi. 5G'de 10Gbit internet hızı alırmışsın diyorlar. Öyle bi internetin ülkede olmasını gerçekten isterim açıkçası.
 
Operatörler ve yatırım politikalarıyla alakalı bu zamanlama. Kesin bir zaman söyleyemeyiz bu yüzden, yarın yatırım yapıp kısa bir süre içinde getirebilirler de, gereksiz görüp para harcamayabilirler de. Arz talep dengesi ve sermayeyle alakalı.

Tüketiciye yeten bir kalite sunuyorken, daha fazlasını satamayacağın bir pazara yeni bir ürün sürmek mantıklı olmaz. Kullanımda olan telefonların ne kadarı bu teknolojileri destekliyor, eğer yatırım yapılırsa tüketicilerin ne kadarı bu cihazlara para harcar gibi soruların cevaplarını detaylı analizlerle elde etmek lazım.
 
Türkiye'deki operatörlerin alt yapılarına bakılırsa 4g ve 5g'nin gelmesi asırları alabilir.
 
Bence ara kademeleri pas geçmenin mantıklı olabileceği bir noktaya doğru gidiyoruz. 4G için geç kalındığını düşünüyorum ben. Yatırılan para milli sermaye sonuç olarak. Tüketim alışkanlıklarımız uygunsa, bir sonraki adımdan devam etmek mantıklı olur.

Eskiyen teknolojileri bizim gibi, kısmen teknolojiyi yakından, ancak yeterince uzak olacak şekilde, takip eden ülkelere satarak para kazanan bir sisteme yardım ediyoruz. Adamlar 4G'den sıkıldı, daha buraya gelmedi.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı