4GB DDR3 1333 MHz Kingston RAM Taktıktan Sonra Sistem Açılmıyor

Bu bir hata mı bilmiyorum ama E6500, destekledikleri işlemci listesinde yok. Belki de gerçekten desteklemiyorlar. Ve bu kronik RAM tanımama problemlerinin nedeni altında bu yatıyor olabilir. Çünkü sorunu yaşayan genelde sizin işlemcinizi kullananlarla aynı kişiler.
Foxconn Support - CPU Support List

Anakartı güncel bir anakartla değiştirmenizi öneririm. Ona alacağanız her parça ölü yatırımdır. Zamanında bunun için ben de pişman oldum. 350 TL anakart+işlemci harcaması bile sisteminizi baya iyi yapardı.

Kardeşim hiç uğraşma eğer vatan bilgisayardan aldıysan doğruca oraya kasayla birlikte git sana hangisi uyuyorsa onu versinler aynı sorunu ben de yaşadım çünkü bir yönetici dedi p7p55d deluxe anakart soket 1156 dır quad channel ram açmaz vsvs. Ama açtı.Uzun lafın kısası kasayı al vatana git yardımcı oluyorlar iyi forumlar.

Ana kart destekledigi mhz bi bakmani onerecegim belki yeni aldiklarini desteklemiyordur.
şuanki RAM'im 1066 MHz olmalı Kingston 2 GB DDR3 ben kasayı tek parça aldım Foxconn yazmıyor açılırken , Casper yazıyor bu nedenle olabilir mi siyah ekran ?

Kardeşim hiç uğraşma eğer vatan bilgisayardan aldıysan doğruca oraya kasayla birlikte git sana hangisi uyuyorsa onu versinler aynı sorunu ben de yaşadım çünkü bir yönetici dedi p7p55d deluxe anakart soket 1156 dır quad channel ram açmaz vsvs. Ama açtı.Uzun lafın kısası kasayı al vatana git yardımcı oluyorlar iyi forumlar.
Ben RAM'i n11.com'dan aldım link : Kingston 4gb 1333mhz Ddr3 Pc Ram Cl9 Kutulu 37501474 - n11.com

Ana kart destekledigi mhz bi bakmani onerecegim belki yeni aldiklarini desteklemiyordur.
Anakart 2 soket için en fazla 8 GB kaldırıyor 1333 MHz bir RAM takılabiliyor işte link : Foxconn PRODUCT : Motherboard : Details

Anakartı güncel bir anakartla değiştirmenizi öneririm. Ona alacağanız her parça ölü yatırımdır. Zamanında bunun için ben de pişman oldum. 350 TL anakart+işlemci harcaması bile sisteminizi baya iyi yapardı.
ekran kartı , sabit disk ve PSU harici en fazla 500 tl'lik bir sistem ? (AMD olursa iyi olur) en az işlemci 4 çekirdekli ve 3.00 GHz olmalı

O RAM'i onaylamadıysanız sistemimle uyumsuz diye geri iade edin, gerçekten o RAM 140 TL etmez. Soğutucusu bile yok. Üstelik 1333 MHZ ve CL9. Tam anlamıyla kazık bir fiyat.
RIPJAWS gibi bir performans canavarı varken. Hem soğutuculu hem de 1600 MHZ iken.
Gskill 4Gb Ripjaws Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Açıkçası o anakarta yatırım yapmak tam anlamıyla parayı çöpe atmakla eşdeğerdir. Bugün RAM sorununu halledersin, öbür gün başka bir sorun çıkar. O anakartı denemiş biri olarak söylüyorum. Sorunları hiç bitmiyor. Bazen sistemi bile başlatamıyordu ve çok çabuk da yanmıştı zaten.

Ben size o fiyata FX6300 önermek isterdim ama sadece 550 TL'ye anakart ve işlemci ancak alabilirsiniz. FX6300'ün üstünü veya altını da önermek istemiyorum. Size önerim Intel G3258 almanız. Araştırırsanız bu işlemciyi kullanan ve memnun olan baya kişi olduğunu, hatta bu sitede sistem toplama rehberini bile görürsünüz.

O RAM'i onaylamadıysanız sistemimle uyumsuz diye geri iade edin, gerçekten o RAM 140 TL etmez. Soğutucusu bile yok. Üstelik 1333 MHZ ve CL9. Tam anlamıyla kazık bir fiyat.
RIPJAWS gibi bir performans canavarı varken. Hem soğutuculu hem de 1600 MHZ iken.
Gskill 4Gb Ripjaws Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Açıkçası o anakarta yatırım yapmak tam anlamıyla parayı çöpe atmakla eşdeğerdir. Bugün RAM sorununu halledersin, öbür gün başka bir sorun çıkar. O anakartı denemiş biri olarak söylüyorum. Sorunları hiç bitmiyor. Bazen sistemi bile başlatamıyordu ve çok çabuk da yanmıştı zaten.

Ben size o fiyata FX6300 önermek isterdim ama sadece 550 TL'ye anakart ve işlemci ancak alabilirsiniz. FX6300'ün üstünü veya altını da önermek istemiyorum. Size önerim Intel G3258 almanız. Araştırırsanız bu işlemciyi kullanan ve memnun olan baya kişi olduğunu, hatta bu sitede sistem toplama rehberini bile görürsünüz.
ben de FX 6300 alacağım en kısa zamanda anakartı AM3+ soketli alacağım ama şuan için bana 4 GB ram gerekiyor yani yenilerini alana kadar az önce bilgisayarcıdan geldim adam şuan kullandığım ram ile yeni aldığım ram'in MHz'sinin aynı olduğunu söylüyor fakat BIOS güncel olmadığı için RAM'i kabul etmiyor şuan 11. BIOS var benimki 2. BIOS

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı