Çözüldü 4GB Ekran Kartı yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Altta şah üstte padişah duydu 4 GB'ın yeterli olmadığını ama bazıları hala inkar ediyor.

1Adsız.png

Forza 4 oynarken çektim 1.3 GB RAM'den alıyor 4 GB'ı fazlasıyla aşmış. 4 GB kartta 4'den fazla fiziksel kullanım göremezsin o yüzden 4'lük kartların testini koymayın boşu boşuna. Ayarların özellikle dokuların çoğu ultra'da ve kabak gibi 60-70 FPS alıyorum. Bir süre sonra oyun takılmaya başlıyor, dokuları kısınca bellek düştüğü gibi takılmalarda neredeyse yok oluyor. Gelip sorun karttan değil senin sistemde deyip işin içinden sıyrılmayın. Maalesef artık Technopat üye bakımından güvenirliğini kaybetmeye başladı gözümde.

Bazılarına anlatamıyorsun ya da anlamak istemiyorlar çoğu zaman. Kendi bildiklerini okumaya devam ediyor. Kanıtlarıyla gösterdiğin halde ısrarla sorunu senin sistemde görüyor. Forumda bu ön yargı çoğu konuda var ne yazık ki üstte arkadaşın da söylediği gibi. Kimse yoğurdum ekşi demiyor. 😀

Seneye yeni jenerasyon konsollar ile birlikte video oyun teknolojisinde sıçrama yaşanacak. 4GB video belleğimi kaldı aşın artık 6GB'ı bile rahatlıkla aşan oyunlar var.

Bugün nasıl ki 2GB VRAM ömrünü doldurduysa yarın da 4GB öyle olacak ve çoğu kişi ekran kartını yükseltmek zorunda kalacak bu sebeple. Zira bellek yetersizliği oyunlarda darboğaza neden oluyor ve bunun belirtisi de anlık takılmalar. Bir de Rx470-480 gibi kartlar 4GB üstü belleği işleyemez diyen kulaktan dolma yalan yanlış konuşan tipler de yok mu buyurun işte.

2-3 sene öncesinden çoğu oyunda yetersiz kalmaya başlamıştı zaten. O zamanlarda oyun içi aldığım ekran alıntıları 1080p hepsi Malum eski oyunlar bir de.

Bu oyunları eskiden Rx470 4GB ile oynadığımda felaket anlık takılmalar yaşarken 480 8GB'a geçtiğimde anlık takılmalardan eser kalmamıştı.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Son düzenleme:
Merhabalar, 4 GB ekran kartı yeterli mi? 2018'in konularında yeterli diyorlardı. Şimdi'de yeterli mi?

Kardeşim yanlış bilgi vermeyin. 4 GB önümüzdeki 4 yıl boyunca yeterli olacak. Önemli olan ekran kartının işlemcisinin yüksek MHz değerleri vermesi. Mesela ben şu an 4 GB ekran kartı kullanıyorum, 6 GB ekran kartından daha yüksek performanslar alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı