Olur.
Olur.
Evet. RE7 oyununda takıldım. Bir kaç ayar kısarak çözdük olayı ama can sıkmıyor değil dediğiniz gibi.@Janissary Benim de canımı sıkan şey o zaten. Hem FPS yi kimi oyunlarda belli bir oranda limitliyor hem de anlık takılmalar yaşatıyor. Rx470-480 gibi kartlar güçlü olmasa 4GB vram i hiç dert etmeyeceğim ama altından rahatlıkla kalkabiliyor. Rx 470 ler bence en az 6GB bellekle gelmeliymiş bu zamanda.
@Jira Hocam size de sormak isterim GTX 1060 ile bellek limitine takılıpta oyun akıcılığını kaybettiğiniz oldu mu hiç ? Epey takıldım şu son zamanlarda Vram olayına.
Şuan vatanda indirim var MSI RX 480 8GB 1052 TL ben hepsiburadadan ASUS RX 470 4GB 850 TL fiyatla aldım bu fiyat bile benim için fazlayken 200 TL daha katamam maalesef beni asıl düşündüren VEGA mimarisi ile çıkacak yeni ekran kartlarının ne zaman çıkacağı RX 470 performansında kartların ne zaman çıkacağı ve bunu 850 TL fiyatla alıp alamayacağım. Hepsiburadadaki indirimi görünce dayanamayıp aldım. Aldığım parçalar şunlar:@Dr.Octopus Ben de Rx470 4GB kullanıyordum bundan 4-5 gün önceye kadar 4GB bellek kısıtladığı için Rx480 8GB a geçmek durumunda kaldım anlık takılmalar yaşatıpta oyun zevkimi baltalayan oyunlar yağ gibi akıyor Rx 480 8GB ile.
Size tavsiyem kartı da daha yeni satın almışssınız bütçeniz el veriyorsa kartı değiştirip biraz daha para katarak 8GB lık modelini almanız yoksa pişman olursunuz3-5 ay sonra demedi demeyin.
VEGA mimarili kartlar ilk etapta üst seviye olarak piyasaya sunulacaktır gtx 1070-1080 seviyesinde dolayısı ile 1700 liradan aşşağı geleceğini düşünmüyorum.Şuan vatanda indirim var MSI RX 480 8GB 1052 TL ben hepsiburadadan ASUS RX 470 4GB 850 TL fiyatla aldım bu fiyat bile benim için fazlayken 200 TL daha katamam maalesef beni asıl düşündüren VEGA mimarisi ile çıkacak yeni ekran kartlarının ne zaman çıkacağı RX 470 performansında kartların ne zaman çıkacağı ve bunu 850 TL fiyatla alıp alamayacağım. Hepsiburadadaki indirimi görünce dayanamayıp aldım. Aldığım parçalar şunlar:
-ASUS RX 470 4GB (850 TL)
-WD 1 Tb 7200 RPM EZEX HDD (202 TL)
-Viewsonic Vx 2257 1 ms Freesync monitör (559 TL)
-Akasa Venom Lx oyuncu kasası (177 TL)
-High Power 600 watt 85 Bronze güç kaynağı (221 TL)
Açıkçası ürunler geldikten sonra 14 gün iade hakkım var ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu konuştuklarımız yeni çıkan oyunlarda ve ultra grafik ayarlarında doğrumudur. Ben birde şöyle düşünüyorum ben ilk defa sistem topluyorum ve ilk ekran kartım ve ultra takıntım yok ve yeni çıkan oyunları illa oynayacağım diye birşeyde yok benim için. Ben yinede 14 gün içinde bu konuyu düşüneceğim. Bu kadar çabuk 4 GB ekran kartı bellek devrinin bitmesi gerçekten şaşırtıcı.VEGA mimarili kartlar ilk etapta üst seviye olarak piyasaya sunulacaktır gtx 1070-1080 seviyesinde dolayısı ile 1700 liradan aşşağı geleceğini düşünmüyorum.
Bir de 850-1200 lira aralığında bir fiyatla vega mimarili kart geleceğini düşünmüyorum zira böyle bir hamle ile Rx470 ve 480 ni bitirmiş olurlar bu nedenle orta seviye bandında vega mimarili kartlarda tahminen 1300-1500 lira arası olacaktır.
İade konusuna gelecek olursak ben size illaki rx 480 alın demiyorum ki iade şansınız da varmış tavsiyem aynı kartın bütçenizi biraz zorlayarak 8GB lık modelini almanız yoksa benim gibi pişman olabilirsiniz malesef.![]()
Evet. En önemli grafik detayı olan texture (doku) detayını oyunlarda ultra da bile oynatacak güçlü bir kartınız olsa da 4GB bellek yüzünden medium a getirmek zorunda kalacaksınız ki açıkcası bunu hoş görmüyorum.Bu konuştuklarımız yeni çıkan oyunlarda ve ultra grafik ayarlarında doğrumudur. Ben birde şöyle düşünüyorum ben ilk defa sistem topluyorum ve ilk ekran kartım ve ultra takıntım yok ve yeni çıkan oyunları illa oynayacağım diye birşeyde yok benim için. Ben yinede 14 gün içinde bu konuyu düşüneceğim. Bu kadar çabuk 4 GB ekran kartı bellek devrinin bitmesi gerçekten şaşırtıcı.
Cevaplarınız için teşekkürler şuan sistemim için RAM, işlemci, anakart eksik. Ryzen bir işlemci ve AM4 anakart alacağım. Şun aldığım ekran kartı diğer sitelerde yaklaşık 100 TL daha pahalı şartlar uygun olursa belki diğer parçalar gelene kadar kartı elden çıkarabilirim yada iade süresinde iade edebilirim biraz düşünmem gerek. İçime kurt düşmedi desem yalan olur.Evet. En önemli grafik detayı olan texture (doku) detayını oyunlarda ultra da bile oynatacak güçlü bir kartınız olsa da 4GB bellek yüzünden medium a getirmek zorunda kalacaksınız ki açıkcası bunu hoş görmüyorum.
4GB vram in 1080p ultra dataylarda(MSAA hariç) yetersiz kaldığı oyunlar : Rise of the tomb raider, Resident Evil 7, Deus Ex mankind divided, Ghost wildlands,Sniper Ghost Warior 3, Shadow of mordor,Call of duty infinite warfare.
Bu gösteriyor ki önümüzdeki oyun sezonlarında yani yeni çıkacak oyunlarda 4GB vram problem çıkartacak ve yaşanan habire anlık takılmalardan oyun zevkiniz baltalanacak.
Ama ben medium detaylara da razıyım diyorsanız problem yok tabi.
Sonuçta Rx470 medium detaylarda değil ultra da oyun oynamak için alınan bir kart bu da aklnınız bir köşesinde bulunsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.