4GB VRAM Devri Kapanıyor mu ?

Sadece COD İnfinete Warfare ı baz alarak konuştuğumuzu da nereden çıkardınız. Full HD çözünürlükte yeni nesil kaç oyun için 4GB video belleği yetersiz geliyor biliyor musunuz konuyu 1.sayfasından incelerseniz daha iyi anlarsınız.

1080p de 4GB video belleği bir çok yeni oyunda ultra doku detaylarında yetersiz kalıyor artık bunda tartışılacak bir şey yok.Bunu oyunlar söylüyor ben de oyunlardan gördüklerimi burada sizlere aktarıyorum.
%100 test ettiğimiz bir oyunu yazayım dedim, 2GB RX 460 ile skyrim SE yüksek ayarlarda takılmalar olurken, 4GB modeli ile sorunsuz oynadık, rivatunerın gösterdiği ekran kartı bellek kullanımını 3200MB den fazlaydı.

8 GB alın kafa rahat olsun. Neyi tartışıyoruz? :) :)
Tartışılacak bir şey yok aslında zira 1080p de doku ayarı ultra da iken bir çok triple-a oyunda 4GB vram yetersiz kalıyor zaten.
Konunun açılmasındaki amaçlardan biri de 4GB video belleğinin artık oyunlarda yetersiz kaldığını gösterip bilhassa orta-üst düzey ekran kartı alacak kullanıcıları bilinçlendirmek.

@Silinen üye Geçen ki 1 Nisan konusunda yazdığım mesajlardan dolayı ceza aldım kaç gündür ileti gönderemiyorum. :D Sana da verdiler mi ceza ?

O değilde hocam RE7'de medium ile very high doku arasında bir gram fark yok , test ettim bizzat. [emoji1]

Sent from my Lenovo A328 using Technopat Sosyal mobile app
Kesinlikle öyle oyunda zaten anlamsız bir bulanıklık var her nedense.

Alan 8GB alsın tabi ki ama bunu bilerek yapmışlar bence. Kartlarını yukseltsinler diye. Ayrıca birçok oyunda böyledir bence

Sent from my Lenovo A328 using Technopat Sosyal mobile app
Oyun motorları ve optimizasyon da önem taşıyor olsa gerek. Örneğin Battlefield 1 de 2K ultra da bile 4GB vram yetiyor. 4K da ise 5GB ı bulmuyor video bellek kullanımı.

Mesela Tomb Raider'da da böyle farkı goremiyorsun oynarken. Degistirmiyorum kartı falan. :DTakıntim vardı benim de gitti harbiden. :D Ama bir daha ki sefere iki model arasından yüksek bellekli modeli alırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı