- Makaleler
- 1
Elimde 4x2 GB RAM var. 4x2 GB daha alacaktım fakat uygun fiyata bulamadım. Onun yerine 8 GB tek modül RAM alsam performans anlamında sorun olur mu? Anakartım Dual channel destekliyor.
Aynı model olacak alacağım RAM.Çift kanal RAM kullanımı genelde öneriliyordu. Detayları unuttum siz araştırın. Bana kalırsa direk tek slot 8 alırdım.
Not: RAM frekansları CL değeri vb dikkat edilmeli.Sistemde en düşük frekansta çalışan RAM hangisiyse sistem o frekansı baz alarak çalışır. Yani 3000MHz yeni RAM'ın yanı 1600MHz eski RAM alırsan hepsi 1600MHz de çalışır. RAM uyumluluğu konusunu araştırın bence.
Aynı model olacak alacağım RAM.
Performansta bir fark olur mu 4x4 GB arasında?4-4-8 şeklinde takarsan 4 GB'lık RAM çift kanal olarak çalışır tek taktığın 8 GB'lık RAM'in 4 GB kısmı tek kanal olarak çalışır diye biliyorum. Flex mode diye geçiyor sanırım ismi.
Yanlış bilmiyorsam 4 slotun ya tamami dolu olacak ya da 2 tanesi veya 1 tanesi 3 tane slot olunca birini okumuyordu.
Yanlış biliyor olabilirim.
Performansta bir fark olur mu 4x4 GB arasında?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.