5.000 TL AM5 anakart tavsiyesi

Baran Gürkan

Megapat
Daha fazla  
Yeni bir sisteme geçmek istiyorum AM5 olacak sistem ama anakart konusunda kararsız kaldım, şu anki sistemim 2016'da aldığım H170-HD3 anakartım üzerinde çalışıyor neredeyse 10 yıldır sorun yaşamadığım için çok memnunum bundan dolayı yine Gigabyte alabilirim ve B650M-S2H'da bayağı karar kılmıştım ama Gigabyte anakartlardaki TPM sorunu olayı gözümü korkuttu, Ryzen 5 8400F ve 32 GB Viper DDR5 RAM üstünde şekilleniyor buna göre bir anakart almak istiyorum 5000 lirayı geçmemek hatta mümkünse altında kalmak şartı ile, eğer Gigabyte TPM sorunu ortadan kalktıysa ve sorun yaşamayacaksam ve öneriliyorsa direkt B650M-S2H'ı da düşünebilirim.

Yeni bir sisteme geçmek istiyorum AM5 olacak sistem ama anakart konusunda kararsız kaldım, şu anki sistemim 2016'da aldığım H170-HD3 anakartım üzerinde çalışıyor neredeyse 10 yıldır sorun yaşamadığım için çok memnunum bundan dolayı yine Gigabyte alabilirim ve B650M-S2H'da bayağı karar kılmıştım ama Gigabyte anakartlardaki TPM sorunu olayı gözümü korkuttu, Ryzen 5 8400F ve 32 GB Viper DDR5 RAM üstünde şekilleniyor buna göre bir anakart almak istiyorum 5000 lirayı geçmemek hatta mümkünse altında kalmak şartı ile, eğer Gigabyte TPM sorunu ortadan kalktıysa ve sorun yaşamayacaksam ve öneriliyorsa direkt B650M-S2H'ı da düşünebilirim.

S2H sorunlu.
B650M Plus alman daha doğru olur.

ASUS B650M-R / ASUS B650M-K veya Colorful B650M Plus öneririm hocam Gigabyte giriş seviyesi kalıyor kullandıkça eksikleri hissedersiniz biraz daha donanımlı anakart almak her zaman karlıdır bütçe varsa.

S2H sorunlu.
Colorful bu butcenin en iyisi.

Biraz daha verip WIFI versiyonuda alınır.

ASUS B650M-R / ASUS B650M-K veya Colorful B650M Plus öneririm hocam Gigabyte giriş seviyesi kalıyor kullandıkça eksikleri hissedersiniz biraz daha donanımlı anakart almak her zaman karlıdır bütçe varsa.
B650 yonga seti olduğundan tercih edecektim.

Hiç colorful kullanan yok çevremde ondan çekiniyorum biraz, wifi versiyonuna gerek yok ethernetten kullanıyorum modem dibinde zaten.

S2H sorunlu.
Asus da olabilir fiyat makası açılıyor ama 3500'e B650m-s2h var ama arkadaşlar sorunlu diyor galiba başım ağrımasın diye alabilirim.

B650M-S2H, fiyatına göre iyi ama TPM sorunu hala kafanı kurcalıyorsa, ASUS TUF B650M-PLUS ya da MSI B550M PRO-VDH WIFI gibi alternatiflere de bakabilirsin. Gigabyte düzeltmişse, o da iş görür ama dikkat etmekte fayda var. 5000 TL altı için bunlar işini görür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı