5.000 TL'ye monitör önerisi

Bütçe
5000TL
ViewSonic'ten farkı yok. Ayrıca bunda HDR10'da yok. Ucuz bulmuşken ViewSonic alın bence.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Hiç sıkıntısını gördünüz mü?

Vatan'dan aldım 4600'e 1 buçuk ay önce. Hiçbir sıkıntısını görmedim çok memnunum 4bine bulsaydım düşünmez alırdım.

4000TL bence de iyi fiyat ama 5000TL bütçem var daha iyisi yok mudur 1000TL farka? Tabii bende çok meraklı değilim fazla para vermeye yanlış anlaşılmasın.

4000TL bence de iyi fiyat ama 5000TL bütçem var daha iyisi yok mudur 1000TL farka? Tabii bende çok meraklı değilim fazla para vermeye yanlış anlaşılmasın.

Pivot şart değilse AOC'u alabilirsin. SPAE olan modeli SPU'nun kısılmış hali. Gerçekten de öyle.
Panel olarak farklılık yok. Görüntü kalitesi aynı.
Şarj için USB portu yok o kadar.
Diğer seçenek ise Gigabyte'dir. Milli monitörümüz. Ölü piksel meselesi şans işidir. Çok satıldığı için daha çok duyar olduk ölü pikselini. Yoksa alıp memnun olanlar geri dönüş yapmadığı için sanki ölü pikseli çok çıkan bir monitör gibi lanse ediliyor kulağa.

Pivot şart değilse AOC'u alabilirsin. Spae olan modeli Spu'nun kısılmış hali. Gerçekten de öyle.
Panel olarak farklılık yok. Görüntü kalitesi aynı.
Şarj için USB portu yok o kadar.
Diğer seçenek ise Gigabyte'dir. Milli monitörümüz. Ölü piksel meselesi şans işidir. Çok satıldığı için daha çok duyar olduk ölü pikselini. Yoksa alıp memnun olanlar geri dönüş yapmadığı için sanki ölü pikseli çok çıkan bir monitör gibi lanse ediliyor kulağa.

Pivot şart değil. Tek beklentim güzel ve akıcı görüntü. Gigabyte 4300TL, AOC ise 5000TL. Aradaki farka değiyorsa AOC alacağım. Yorum için teşekkürler.

Pivot şart değil. Tek beklentim güzel ve akıcı görüntü. Gigabyte 4300TL, AOC ise 5000TL. Aradaki farka değiyorsa AOC alacağım. Yorum için teşekkürler.

Acer VG240YSbmiipx vs GIGABYTE G24F-2 vs ASUS VG258QR anladığım kadarıyla şu konu da sana ait.
ASUS'u beğenmiş olman garip. TN panel artık tercih edilmemeli. Hayatı CS ile geçenlere ben BenQ'nun TN panelini öneriyorum o kadar.

Diğer konumuz Gigabyte ve AOC ise hep kıyaslanıyor. AOC'un renk paleti daha geniştir. Daha baskın renklere sahiptir. Bu yüzden öneriyorum. Gigabyte aldın diyelim pişman olmazsın. Kafa rakipler zaten.

Acer VG240YSbmiipx vs GIGABYTE G24F-2 vs ASUS VG258QR anladığım kadarıyla şu konu da sana ait.
ASUS'u beğenmiş olman garip. TN panel artık tercih edilmemeli. Hayatı CS ile geçenlere ben BenQ'nun TN panelini öneriyorum o kadar.

Diğer konumuz Gigabyte ve AOC ise hep kıyaslanıyor. AOC'un renk paleti daha geniştir. Daha baskın renklere sahiptir. Bu yüzden öneriyorum. Gigabyte aldın diyelim pişman olmazsın. Kafa rakipler zaten.

Benim monitörlerle alakalı forumdaki ilk sorumdu. Yeni PC aldım ve MSI G244F tercih etmiştim ama teknik sıkıntılar yaşadım ve iade ettim. İlk haftadan bana problem çıkarınca soğudum ve yeni monitör aramaya başladım. Ben tercihimi AOC kullanacağım. Herkese yardımları için teşekkür ederim.

Neden mesela? 3. yazışın ama hiç sebep yok.

AOC monitörü bugün satın aldım. İlk gün deneyimi olarak gayet memnun kaldım.

Renkler güzel ve ölü pixel yok. Gözüme çarpan IPS glow çok az (OverDrive strong modunda). UFO test sitesinde biraz ghosting var ama oyunlarda hiç fark edilmiyor. Özellikle dikkat etmeme rağmen göremedim. OverDrive ayarıyla oynamama rağmen çok değişmedi ghosting ama monitor daha akıcı hissettirdi ve görüntü kalitesinde hiçbir bozulma olmadı.

Kısılmış model olduğunu biliyordum ama paneli hariç, malzeme kalitesi yetersiz geldi. Bazen sallanma çok az sallanma durumu olabiliyor.
Kutunun içinden DP kablosu ve HDMI çıkıyor.

İnternette İtopya'ya da AOC'un kendi sitesinde yazmıyor ya da ben görmedim ama NVIDIA denetim masasında G-Sync uyumlu gözüküyor.

Renkler güzel demiştim ama varsayılana yakın ayarlarda kullanıyorum çünkü kurcalayacak vaktim olmadı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dediğim gibi daha yeni aldım. İleride bir şeyler olmazsa uzun vadeli deneyimlerimi paylaşabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı