Çözüldü 5.1 sistem 2.1 çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nailed It

Kilopat
Katılım
19 Kasım 2016
Mesajlar
1.699
Çözümler
16
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Merhabalar arkadaşımdan 5.1 ses sistemi aldım, onda sorunsuz çalışıyordu fakat ben bilgisayarıma bağladığımda sol sağ arka ve merkez hoparlörler çalışmıyor. Sol sağ önü çıkarıyorum ses tamamen kayboluyor. Şu an yalnızca 2.1 olarak çalışıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
 
Çözüm
Modelini bilmiyorum çünkü, arkadaşımdan hediye geldi, üzerinde de model bilgisi göremedim. Kablo bağlantılarını doğru yaptığımdan eminim zaten 3 kablo mevcut Turuncu - Yeşil ve Siyah olmak üzere, onları da doğru girişlere bağladım. Ses sürücüsü olarak da belki Realtek sürücüsünde sıkıntı vardır diye anakartımın kendi sitesinden mevcut ses sürücüsünü indirip yükledim. Bu sorunu çözebilirsek gerçekten dile benden ne dilersen.


Hoparlörün modelini öğrendim, SBS 5.1 560.

Sorunumu çözmeyi başaran ilk kişi discord adresini bıraksın, maaşımda istediği bir oyun veya ürünü alacağım. Şu sorunu çözelim artık lütfen!
Merhaba, ben de Logitech Z506 sistemini kullanıyorum. PC'me 3 jak takılı stereo,center/sw,rear şeklinde. Youtube, oyunlar vs çoğu yerde 5.1 desteklemez. Bu yüzden sadece ön ikisinden ses çıkar. (Yeni çıkan hikayeli oyunlarda bknz. Detroit:Become Human destekler.) Ama şöyle bir şey yapabilirsin benim gibi, Voicemeteer adlı Sanal Ses Karıştırıcısı programını (Basic olan) indirip onu da ses aygıtlarından 5.1 şeklinde yapılandırıp Varsayılan Ses çıkış aygıtını voicemeteer seçtikten sonra uygulamada Sağda yazan Stereo Repeat'e tıklarsan öndeki 2 hoparlörü Merkez ve Arka hoparlörlere tekrarlatarak yansıtacaktır.
Ses sisteminin kendi yazılımı olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Veya ses Denetim Masası'ndan kullandığınız hoparlör'u seçip tekrar yapılandırabilirsiniz.
 
Ses sisteminin kendi yazılımı olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Veya ses Denetim Masası'ndan kullandığınız hoparlör'u seçip tekrar yapılandırabilirsiniz.
Ek sürücüsü yok, hoparlörüm seçili. Elimde harici bir de ses kartı var fakat onda sadece Pembe-Turuncu-Yeşil ve Mavi girişler var, siyah kablo için giriş yok.
 
Evet hepsi bağlı, realtek'de sına dediğim zaman teker teker 5 hoparlörden de ses geliyor fakat bu sefer de müzik dinlerken veya başka bir şey yaparken yalnızca 2 hoparlör ses veriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı