Çözüldü 5 GHz yüksek frekansta kullanmak zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lolman

Kilopat
Modemde 5GHz'de frekansı 104 üzerinde herhangi bir frekans yaparsam kablosuzda 95Mbps görüyorum. Fakat 64 ve altı yaparsam 65 Mbps civarında hız görüyorum. Bu DFS olayından etkilenir miyim? Şu anda sorunsuz bu şekilde kullanıyorum böyle yüksek kalsa bana ne zararı olabilir?

Ayrıca sürekli yüksek frekanslarda kullanmak sağlık için zararlı bir durum oluşturabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@lolman yok herhangi bir sorun olmaz. Bide DFS etkinse, modem radar sinyallerini algıladığında otomatik olarak kanal değiştirebilir, ancak şu an sorunsuz çalışıyorsa bir müdahaleye gerek yok.
Modem doğrudan size temas edecek (etse bile çok az etki eder) bir yerde değilse fazla sorun olmaz.

@lolman yok herhangi bir sorun olmaz. Bir de DFS etkinse, modem radar sinyallerini algıladığında otomatik olarak kanal değiştirebilir, ancak şu an sorunsuz çalışıyorsa bir müdahaleye gerek yok.

Modem arayüzünden DFS etkin ya da değil gibi bir ibare yok hangi kanalı seçersem seçeyim normal Wi-Fi 5GHz'de çalışıyor. Yani ekstra bir şey yapmaya gerek var mı bilmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı