5 oyun mu yoksa pahalı 1 oyun mu?

God of war da rdr2 de cyberpunk da oynadım hepsi de çok iyi oyunlar, İyi hikaye izlim diyorsan God of war, aam yerinde olsam rdr2 alırdım, God of war mükemmel bir oyun ama taş çatlasa 30 saat oynarsın. Ama rdr 2'yi 200-300 saat bile oynayabilirsin, Hikayesi biraz ağır ve shooter, o bakımdan bence oynanış olarak Gow kadar eğlenceli değil, ama ben yine de yerinde olsam Rdr2 alırdım.

Reside
Bayağı açıklayıcı yazmışsınız elinize sağlık hocam ekran görüntüsü aldım. Hep merak ediyordum aydınlanmış oldum çok teşekkürler :)

Şimdi dediğiniz oyunlara bakarken bir şey fark ettim hocam 2 ve 3 2022 yılında çıkmış gözüküyor 5 ve 6 2016 mesela seri ters mi gidiyor diyeceğim derken 7 2022'de çıkmış 4 2023'te çıkmış çok karışık :D Acaba bu 2 ve 3 remake mi yoksa remastered mi? (PS5 olduğu için PS Store'dan bakıyorum). Son olarakta 7'de biohazard diye bir şey yazıyor bu ne anlama geliyor?
Öncelikle resident evil 2,3,4 olan oyunların hepsinin remake versiyonları yapıldı. Bu arada Re7 2022 değil 2017 tarihlerinde çıkış yaptı. Re7 seriden bağımsız 0 oyun olarak geliştirilip sunuldu. Aynı şekilde RE Village da bu şekilde. Ancak İlk üçleme yani 2,3 ve 4 olan oyunlar çok eskilere dayanıyor. Eski oyunlar yani. O yüzden bu oyunlar remake olarak tekrardan güncel şekilde çıkış yaptı. İlk yaptıkları Re7 idi seriden bağımsız, remake değil 0 yeni bir oyun. Daha sonra Re2, Re3 Remakeler yapıldı. Sonrasında RE Village aynı 7 deki gibi seriden ayrı ve yeni bir oyun olarak çıkış yaptı, daha sonra da Re4 Remake yapıldı. En son yaptıkları Re4 remake şu anda. Re5 ve Re6 dediklerin de halen remake değiller. Eski oyun, eski versiyonları var. İlerleyen günlerde onların da remakeleri yapılacaktır.

Reside

Öncelikle resident evil 2,3,4 olan oyunların hepsinin remake versiyonları yapıldı. Bu arada Re7 2022 değil 2017 tarihlerinde çıkış yaptı. Re7 seriden bağımsız 0 oyun olarak geliştirilip sunuldu. Aynı şekilde RE Village da bu şekilde. Ancak İlk üçleme yani 2,3 ve 4 olan oyunlar çok eskilere dayanıyor. Eski oyunlar yani. O yüzden bu oyunlar remake olarak tekrardan güncel şekilde çıkış yaptı. İlk yaptıkları Re7 idi seriden bağımsız, remake değil 0 yeni bir oyun. Daha sonra Re2, Re3 Remakeler yapıldı. Sonrasında RE Village aynı 7 deki gibi seriden ayrı ve yeni bir oyun olarak çıkış yaptı, daha sonra da Re4 Remake yapıldı. En son yaptıkları Re4 remake şu anda. Re5 ve Re6 dediklerin de halen remake değiller. Eski oyun, eski versiyonları var. İlerleyen günlerde onların da remakeleri yapılacaktır.
Anladım hocam RE2 ve 3 PS Plus'a dahilmiş mutlaka deneyeceğim. Beğenirsem diğer serilerini de alırım hem.

RDR 2 bütçeniz yetiyorsa RDR 1 de alın alırsanız ikisini RDR 2'yi ilk sonra RDR 1 oynayın bence. RDR 2 alırsanız Online'da arkadaşınız varsa onlada sarar.

Güzel oyunlar evet. RE2 RE3 serisi çok zevkli. RE7 için aynı şeyi söyleyemem biraz daha ağır bir oyun ve farklı bir temada. Bulmacalar, Outlast tipi koşturmacalar biraz fazla. Sonralarda RE Village almanı tavsiye ederim, ilk 2 oyundan daha da zevkli bence. AC Odyssey zaten bana göre son çıkan AC'lerden kat kat daha iyi. Hitman pek sevmem o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Ayrıca alabilecek durumun olduğunde Cyberpunk 2077'yi şiddetle tavsiye ederim. DLC ile en kötü 100saati devirirsin. Ve şu anda piyasada Cyberpunk'a denk bir oyun yok. Eşsiz bir deneyim gerçekten.

Elden Ring, Baldur's Gate 3, RDR2, Cyberpunk 2077 dediğimiz oyunların da hepsinin teması atmosferi hatta oynanış stilleri bile bambaşka. Her biri oyun çıkışlarında büyük rekorlarla oyuncu sayısı ve satışlar yakaladı. Hepsi kendi alanında en iyi durumunda şu anda. Ayrıca Cyberpunk 2077'ye bayağı kötü oyun demen de komiğime gitti açıkçası. Belki senin tarzında bir oyun değildir, belki temasını sevmemişsindir. Ama Cyberpunk 2077'ye aynı alanlarda denk olabilecek hiçbir oyun yok. Son güncellemelerle de ortalama seviye değil, en üst seviyelere geldi. Satış rakamlarının da yüksek olması, insanların DLC'yi delicesine beğenmesi ve oyuna yapılan çok ama çok büyük güncellemeler de bunun kanıtı zaten. Daha yeni Film'i ve animesi yapılıyor. İstek çok fazla çünkü. Oyunu beğenen en az 20milyon insan var. Bu az bir sayı değil. Açıkçası ben alacak olsam öncelik adını duyurmuş beğenilmiş kendi kategorisinde en büyük oyunları alıp oynarım. Özellikle de bir oyunun fiyatına göre kaç saatlik bir oyun süresi sunduğuna bakıp ona göre seçerim. Sadece adı var diye tek bir oyuna para gömmek olmaz demişsin bu da komiğime gitti bu arada. Bu saydığın oyunlar sadece adından değil kategorilerde kendi alanlarında en iyileri olması bu oyunları iyi yapıyor. Para vereceksen eğer, öncelik olarak bu oyunlara vereceksin.

Pardon? Cp 2077 alanında en iyisi diyorsunuz ve sunduğunuz tek argüman milletin oyunu beğenmesi ve satılmış ıgn puanlamaları mı?
Ayrıca hangi alanda en iyimiş açar mısınız, aksiyon RPG diyelim hadi iyi niyetli olup. RPG alanında mı en iyi? Bunu derseniz Baldur's Gate 3'ü bir kere en baştan geriye atmış olursunuz ki eğer böyle düşünüyorsanız bu anlamlı bir sohbet değil. Eğer aksiyon alanında en iyisi diyorsanız o zaman da (büyük bütçelilerden) GoW'u geriye atmış olursunuz ki o da ayrı komedi. Hangi alanda en iyisiymiş? Bu oyunun PlayStation çıkışında, alınan herhangi bir oyundan tarihi boyunca iade almamış Sony şartsız koşulsuz iade açtı bu oyuna, rezaletler ve dolandırıcılık eşliğinde çıktı. Bu oyunu savunmak en başta kendinize saygısızlık, gerek yok. Birçok açıdan kötü bir oyun. RPG deseniz zaten oyunda rol yapma elementi neredeyse yok. Aksiyon deseniz biraz çeşitlilik var açık dünya falan var. GTA 5 v2.0 gibi bir şey nesine tutuldunuz o kadar anlamadım. Oyun dizaynı alt başlığını bilmeyen adam bu dediğimi zor anlar ama, RDR 2 ve cp 2077 gibi oyunlarda temelde bir problem var, yoksa boyaması süslemesi kamuflaji güzel oyunlar. Ama temel problem yan dinamikleri oyuna dahil edememek genel olarak özellikle RDR2'de. Neyse onun derinine inmek istemiyorum ama neticede bu kadar tutulmanızı gerektirecek şeyler değil bunlar, bir Factorio bir dwarf Fortress'ya da Civilization falan konuşsak neyse... Sevdiğim türle alakasız, her türden oyunu severek oynarım, bunlar kalitesiz oyunlar. RDR 2'nin grafik motoru ve optimizasyon cilası çağının aşırı ötesinde olsa da... Bu dediğim kaliteyi etkilemez. Bütçen fazlaysa yapılabilir. Bir oyun sadece grafiği iyi diye oynanmaz. Bir de para vereceksen eğer öncelikli olarak bunlara verecekmişmişim... Sizi ilgilendirmez benim neye para verdiğim de, minimumu 60 70 dolar olan oyunları alıp üstüne oyun oynamak yerine film izletirse, tabii ki de almam. Hikaye görmek istersem gider filmimi izlerim kitabımı okurum zaten, esas olan oynamak. O da bu oyunlar da yok. Elden Ring'i bu muhabbetten ayrı tutuyorum, Elden Ring gelmiş geçmiş en iyi oyunlardandır Zelda'yla birlikte. Ve bu tartışmaya açık değil hayır. Söylediğim hiçbir kelime öznel değil. Mekanik derinliği, dünya dizaynı, rol yapma elementleri, keşif dizaynı, sanat dizaynı, bu dediğim elementlerin tümünde neredeyse kusursuz BG3, Elden Ring, Zelda (Breath of the Wild ve tears of the kingdom). Oysa RDR2 gibi oyunlar sadece şovmendir. İşin bu kadar derinine inmek istemiyorsanız ve, "veririz parasinı oynarız ne tatava yaptınız!" diyorsanız, 100 dolarlık filmlerinizle baş başa bırakayim sizi. Neyse ki konu sahibi sizi dinlemeyip içerisinde daha fazla oynanış elementi barındıran AC, Hitman, re gibi oyunlar tercih etmiş.

Pardon? Cp 2077 alanında en iyisi diyorsunuz ve sunduğunuz tek argüman milletin oyunu beğenmesi ve satılmış ıgn puanlamaları mı?
Ayrıca hangi alanda en iyimiş açar mısınız, aksiyon RPG diyelim hadi iyi niyetli olup. RPG alanında mı en iyi? Bunu derseniz Baldur's Gate 3'ü bir kere en baştan geriye atmış olursunuz ki eğer böyle düşünüyorsanız bu anlamlı bir sohbet değil. Eğer aksiyon alanında en iyisi diyorsanız o zaman da (büyük bütçelilerden) GoW'u geriye atmış olursunuz ki o da ayrı komedi. Hangi alanda en iyisiymiş? Bu oyunun PlayStation çıkışında, alınan herhangi bir oyundan tarihi boyunca iade almamış Sony şartsız koşulsuz iade açtı bu oyuna, rezaletler ve dolandırıcılık eşliğinde çıktı. Bu oyunu savunmak en başta kendinize saygısızlık, gerek yok. Birçok açıdan kötü bir oyun. RPG deseniz zaten oyunda rol yapma elementi neredeyse yok. Aksiyon deseniz biraz çeşitlilik var açık dünya falan var. GTA 5 v2.0 gibi bir şey nesine tutuldunuz o kadar anlamadım. Oyun dizaynı alt başlığını bilmeyen adam bu dediğimi zor anlar ama, RDR 2 ve cp 2077 gibi oyunlarda temelde bir problem var, yoksa boyaması süslemesi kamuflaji güzel oyunlar. Ama temel problem yan dinamikleri oyuna dahil edememek genel olarak özellikle RDR2'de. Neyse onun derinine inmek istemiyorum ama neticede bu kadar tutulmanızı gerektirecek şeyler değil bunlar, bir Factorio bir dwarf Fortress'ya da Civilization falan konuşsak neyse... Sevdiğim türle alakasız, her türden oyunu severek oynarım, bunlar kalitesiz oyunlar. RDR 2'nin grafik motoru ve optimizasyon cilası çağının aşırı ötesinde olsa da... Bu dediğim kaliteyi etkilemez. Bütçen fazlaysa yapılabilir. Bir oyun sadece grafiği iyi diye oynanmaz. Bir de para vereceksen eğer öncelikli olarak bunlara verecekmişmişim... Sizi ilgilendirmez benim neye para verdiğim de, minimumu 60 70 dolar olan oyunları alıp üstüne oyun oynamak yerine film izletirse, tabii ki de almam. Hikaye görmek istersem gider filmimi izlerim kitabımı okurum zaten, esas olan oynamak. O da bu oyunlar da yok. Elden Ring'i bu muhabbetten ayrı tutuyorum, Elden Ring gelmiş geçmiş en iyi oyunlardandır Zelda'yla birlikte. Ve bu tartışmaya açık değil hayır. Söylediğim hiçbir kelime öznel değil. Mekanik derinliği, dünya dizaynı, rol yapma elementleri, keşif dizaynı, sanat dizaynı, bu dediğim elementlerin tümünde neredeyse kusursuz BG3, Elden Ring, Zelda (Breath of the Wild ve tears of the kingdom). Oysa RDR2 gibi oyunlar sadece şovmendir. İşin bu kadar derinine inmek istemiyorsanız ve, "veririz parasinı oynarız ne tatava yaptınız!" diyorsanız, 100 dolarlık filmlerinizle baş başa bırakayim sizi. Neyse ki konu sahibi sizi dinlemeyip içerisinde daha fazla oynanış elementi barındıran AC, Hitman, re gibi oyunlar tercih etmiş.
Anladım tamam. Sen ne seviyorsan onu oyna. Sen direk cyberpunk haterlarındansın belliki. Ne yazarsam yazayım değişen bir şey olmayacak, o yüzden seninle tartışmayacağım. Zaten daha hangi alanda iyi diye soruyorsun. Daha oyun kategorilerini bilmiyorsun. Ben diyorum cyberpunk sen diyorsun elden ring, baldurs gate3 rdr2. Yazdıklarının yarısınıda okuyamadım baydım zaten. Gereksiz konuşmuş, oyun kötülemeye gelmişsin chat'e. Ha bir de zaten olay milletin oyunu beğenmesi değil mi :D. GoW diyorsun bir de. Sonra da RDR2 ye şovmen diyorsun ve film izlerim daha iyi diyorsun. GoW'un iyi olmasının tek bir sebebi var o da film tadındaki sinematikleri zaten. Söylediklerin bile çelişiyor bu noktada. Sanki piyasada aksiyon oyunu yok da GoW un mükemmel mekaniklerine kaldık değil mi. Combat istiyorsam Devil My Cry oynarım, gider Sekiro oynarım. Ben sana kaliteli bir sürü aksiyon oyunu sayarım. GoW bu aksiyonların içine giremez bile. Neyse ne, sen istediğini söyle. Ben buraya bir oyunu sevmediysem bu oyun çok kötü demeye gelmedim. Genel iyi oyunlar neyse bunlardan bahsetmeye geldim. Sana kolay gelsin.

Son düzenleme:
@davut mert, Witcher'ın yeri bir başkadır. Oyun sevmeyen adama bile oyun sevdirir, haklısınız. :)

Ucuz oyunlardan topla hocam. Rockstar yıllardır Türkiye'yi görmezden geliyor. Türkiye'yi yok sayan TR dil desteği getirmeyen firmanın oyununu imkanım varsa kesinlikle satın almam ben.

Ucuz ve pahalı yerine orta ve üst düzey diye sormanız daha doğru olur, fiyat her zaman kaliteyi belirlemiyor, mesela RE7 6 dolar olmasına rağmen bence çok iyi bir oyun.

Ama bu durumda ben olsam RDR 2 ya da God of War alırdım.

Hocam merhaba bende RE7 var bu sene oyunlara YKS için ara verdim RE7 oynamadım ama kütüphanemde inşallah yazın oynayacağım sizce 2-3 paketi 365 TL alınır mı? Değmez diyen çok vardı ya da village veya 4 mü tercih edilmeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı