Pardon? Cp 2077 alanında en iyisi diyorsunuz ve sunduğunuz tek argüman milletin oyunu beğenmesi ve satılmış ıgn puanlamaları mı?
Ayrıca hangi alanda en iyimiş açar mısınız, aksiyon RPG diyelim hadi iyi niyetli olup. RPG alanında mı en iyi? Bunu derseniz Baldur's Gate 3'ü bir kere en baştan geriye atmış olursunuz ki eğer böyle düşünüyorsanız bu anlamlı bir sohbet değil. Eğer aksiyon alanında en iyisi diyorsanız o zaman da (büyük bütçelilerden) GoW'u geriye atmış olursunuz ki o da ayrı komedi. Hangi alanda en iyisiymiş? Bu oyunun PlayStation çıkışında, alınan herhangi bir oyundan tarihi boyunca iade almamış Sony şartsız koşulsuz iade açtı bu oyuna, rezaletler ve dolandırıcılık eşliğinde çıktı. Bu oyunu savunmak en başta kendinize saygısızlık, gerek yok. Birçok açıdan kötü bir oyun. RPG deseniz zaten oyunda rol yapma elementi neredeyse yok. Aksiyon deseniz biraz çeşitlilik var açık dünya falan var. GTA 5 v2.0 gibi bir şey nesine tutuldunuz o kadar anlamadım. Oyun dizaynı alt başlığını bilmeyen adam bu dediğimi zor anlar ama, RDR 2 ve cp 2077 gibi oyunlarda temelde bir problem var, yoksa boyaması süslemesi kamuflaji güzel oyunlar. Ama temel problem yan dinamikleri oyuna dahil edememek genel olarak özellikle RDR2'de. Neyse onun derinine inmek istemiyorum ama neticede bu kadar tutulmanızı gerektirecek şeyler değil bunlar, bir Factorio bir dwarf Fortress'ya da Civilization falan konuşsak neyse... Sevdiğim türle alakasız, her türden oyunu severek oynarım, bunlar kalitesiz oyunlar. RDR 2'nin grafik motoru ve optimizasyon cilası çağının aşırı ötesinde olsa da... Bu dediğim kaliteyi etkilemez. Bütçen fazlaysa yapılabilir. Bir oyun sadece grafiği iyi diye oynanmaz. Bir de para vereceksen eğer öncelikli olarak bunlara verecekmişmişim... Sizi ilgilendirmez benim neye para verdiğim de, minimumu 60 70 dolar olan oyunları alıp üstüne oyun oynamak yerine film izletirse, tabii ki de almam. Hikaye görmek istersem gider filmimi izlerim kitabımı okurum zaten, esas olan oynamak. O da bu oyunlar da yok. Elden Ring'i bu muhabbetten ayrı tutuyorum, Elden Ring gelmiş geçmiş en iyi oyunlardandır Zelda'yla birlikte. Ve bu tartışmaya açık değil hayır. Söylediğim hiçbir kelime öznel değil. Mekanik derinliği, dünya dizaynı, rol yapma elementleri, keşif dizaynı, sanat dizaynı, bu dediğim elementlerin tümünde neredeyse kusursuz BG3, Elden Ring, Zelda (Breath of the Wild ve tears of the kingdom). Oysa RDR2 gibi oyunlar sadece şovmendir. İşin bu kadar derinine inmek istemiyorsanız ve, "veririz parasinı oynarız ne tatava yaptınız!" diyorsanız, 100 dolarlık filmlerinizle baş başa bırakayim sizi. Neyse ki konu sahibi sizi dinlemeyip içerisinde daha fazla oynanış elementi barındıran AC, Hitman, re gibi oyunlar tercih etmiş.