5 yıllık bilgisayarda performans kaybı

Fluxen

Zeptopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı yaklaşık olarak 2020'nin Temmuz aylarında falan aldım. İlk aldığımda Valorant'ın beta sürümüne hak kazanmıştım, poligona girip ayarları orta-düşük karışık aldığımda 1000 FPS'i görüyordum. Aradan 5 yıl geçti, şu an girip açtım, poligona girip ayarları aynı hale getiriyorum FPS'im maksimum 350'leri görüyor, bir anda tekrar düşüyor. Bu performans kaybının sebebi nedir? Ayrıca 2 yıldır falan çok ani FPS dropları yaşıyorum. Bilgisayarımda stok fan vardı, değiştirip kaliteli bir kule tipi soğutucu aldım, 60 dereceleri geçmiyor. Fakat hala performans kaybım ve FPS droplarım devam ediyor. Ben kesinlikle ekran kartı driverlarımdan şüpheleniyorum ve silip yüklesem de sorunum çözülmedi. Windows 11 kullanıyordum, performans düşürdüğü için Windows 10'a geçtim. Performansım arttı ama çok da fark olmadı. Bu arada benimle aynı sistem özelliklerine sahip arkadaşlarımda rekabetçi oyun esnasında 300 ila 500 FPS arasında olduklarını görebiliyorum. Acil yardıma ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada düzenli olarak sistemimi açıp temizler, bakımlarını yaparım.

Bende benzer bir şey yaşadım sorun SSD çıktı. SSD gereğinden fazla ısınıyordu değiştirdim şu an driver sebebiyle ufak droplar var ama eski droplardan yok. Fakat önceden 1000 FPS aldığın oyunda şu an problemi çözsen bile o kadar FPS alamazsın 5 yıl geçmiş üzerinden oyunun optimizasyonu problemli.

RUFUS ile Temiz kurulum + Termal Macun değişimi + Fiziksel bilgisayar temizliği + Yeni SSD = Eski performans. Yakın da değiştirmeniz gerekebilir ama gerçekten eskimiş bilgisayar.

Rufus ile Temiz kurulum + Termal Macun değişimi + Fiziksel bilgisayar temizliği + Yeni SSD = Eski performans. Yakın da değiştirmeniz gerekebilir ama gerçekten eskimiş bilgisayar.

Bunlar çok klişe şeyler arkadaşın bunları zaten yaptığını düşünüyorum.

Bilgisayarımı yaklaşık olarak 2020'nin temmuz aylarında falan aldım. İlk aldığımda Valorant'ın beta sürümüne hak kazanmıştım, poligona girip ayarları orta-düşük karışık aldığımda 1000 FPS'i görüyordum. Aradan 5 yıl geçti, şu an girip açtım, poligona girip ayarları aynı hale getiriyorum FPS'im maksimum 350'leri görüyor, bir anda tekrar düşüyor. Bu performans kaybının sebebi nedir? Ayrıca 2 yıldır falan çok ani FPS dropları yaşıyorum. Bilgisayarımda stok fan vardı, değiştirip kaliteli bir kule tipi soğutucu aldım, 60 dereceleri geçmiyor. Fakat hala performans kaybım ve FPS droplarım devam ediyor. Ben kesinlikle ekran kartı driverlarımdan şüpheleniyorum ve silip yüklesem de sorunum çözülmedi. Windows 11 kullanıyordum, performans düşürdüğü için Windows 10'a geçtim. Performansım arttı ama çok da fark olmadı. Bu arada benimle aynı sistem özelliklerine sahip arkadaşlarımda rekabetçi oyun esnasında 300 ila 500 FPS arasında olduklarını görebiliyorum. Acil yardıma ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada düzenli olarak sistemimi açıp temizler, bakımlarını yaparım.

Valorant sizce ilk çıktığı hali gibi mi duruyor?
Bir ton güncelleme geldi oyun artık çok daha az FPS veriyor bu da normal güncellemelerden.

Windows'un kurulu oldugu diskin sağlığı azalmış olabilir onu bir kontrol et.
Kaç GB RAM var bilmiyorum ama RAM eklemen sisteminde performansı arttırır.
Ekran kartın NVIDIA ise nvcleaninstaller programı ile ekran kartı sürücündeki gereksiz şeyleri kaldırıp daha hafif bir ekran kartı sürücüsü kurabilirsin YouTube'da rehberleri mevcut.

Windows64 sitesinde hafif işletim sistemleri var onları dene.
Orijinal key girersen zaten lisanslı ürün olur korsancı olmazsın.

Microsoftun sitesindeki sistemler aşırı hantal ve arkaplanı gereksiz özelliklerle doludur unutma.
En iyi performans alabileceğin sistemler custom olarak hazırlanmış windows'lardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı