50.000 TL sistem tavsiyesi

Bütçe
50000
Dediklerinin hepsi yanlış.

Başka ekran kartı modeline bakmışım, kusura bakma. PSU incelemeside bulamamıştım.
 
Başka ekran kartı modeline bakmışım, kusura bakma. PSU incelemeside bulamamıştım.

Hocalarım genel bir toparlamak adına soruyorum o zaman AM5 üzerinden bütçeyi de zorlamadan 7000 serisinden bir işlemciye yönelmek Intel yerine daha uzun soluklu olur çünkü hepiniz AMD tabanlı önerilerde bulundunuz. Bende AMD tarafına yöneliyorum sizlerin attığı önerileri de dikkate alarak sistemi oluşturmaya gayret edeceğim. Sadece aklıma PSU takıldı.
Deep cool yaklaşık 850 TL daha ucuz ancak ben daha önce kullanmadım yakın çevremde de kullanan olmadığı için sormak istiyorum.
Bir de INNO marka daha önce hiç kullanmadım kullanan arkadaşım da olmadı sonradan üzülmem değil mi? Bu tercihten dolay.
 
Ekran kartına yük bindirdiğini biliyorum ancak netcad ne kadar sevmiyor olsam da işlemciye tüm yükü bindirmekte. Ekran kartları çok daha pasif durumda. Biraz da bu sebeple işlemciyi güçlü tutmak istiyorum.

Teşekkür ederim hocam bende daha uzun soluklu bir sistem olması için biraz AM5 yönünden gitmek istedim. Ancak işte bütçe çok zorlanmış durumda. Dediğiniz gibi B650 düşünüyordum bende ama acaba 12+2 faz yeterli olur mu 7900X gibi bir işlemci için.

Hocam öneriniz için teşekkür ederim ancak 60 bin benim için çok zor monitörlere de bütçe ayırmam gerekli elimdekiler çok eski durumdalar. 50 bine olabildiğince yakın olmam ancak bütçemi karşılayacaktır. ASUS 4070 Ti yerine diğer firmalara yöneleceğim gibi görünüyor bütçeyi tutturabilmek adına. Ancak öneriniz için çok teşekkür ederim.

Çok resmi gibi yazıyorum kusura bakmayın daha önce doğru kullanım yüzünden birkaç kere ban yedim çok dikkat ediyorum.

Ekran kartını değiştirdim frekans değeri daha yüksek ve kasaya tam sığıyor istersen onu alabilirsin.
 
@Ahkaber B650-Plus gayet yeterli gelir 7900X'e. PSU olarak RM850X'den vazgeçme.

Ekran kartı olarak bunu al:

Teşekkür ederim hocam B650 için yeterli diyorsan benim için de tamamdır. Hem de fare hediyesi varmış B650 anakartta. PSU olarak RM850X benim de içime sinen bir güç kaynağı. Bir de beyaz kasa önerisi verebilir misiniz acaba? Fiyatı çok fazla yükseltmesi durumunda siyah da elbette kabuldür.

Ekran kartını değiştirdim frekans değeri daha yüksek ve kasaya tam sığıyor istersen onu alabilirsin.

Teşekkür ederim sürekli aynı şeyi söylüyor gibi hissediyorum ama sormak istiyorum hocalarım her birinize. Ben daha önce MSI, ASUS ve Gigabyte haricinde farklı bir ekran kartı kullanmadığım için sürekli bir içimde şüphe bulunuyor. Bu sebeple soruyorum sonradan üzülmem değil mi Galax'ya da Gainward gibi farklı tercihlerde. Tekrardan hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.

 

Geri
Yukarı