50.000 TL'ye 80CC motor önerisi

  • Konuyu başlatan xBN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 813
Kardeşim ben sana yardımcı olayım. Bir senedir bu piyasayı çok iyi bilirim.

Bu motorlar görüntü itibari ile hoştur. Hatta bugün otoparka birtanesini gördüm gerçekten güzel motor. Ama çok kaliteli değiller. Yani çok bir beklentin olmasın. Nazik motorlar bunlar. Bunlardan kastımda bütün Çinli motorlar yani. Kalite arıyorsan Honda, Yamaha falan bakacaksın ama onlarda da hem 50CC pek yok ve fiyatları senin bütçeni çok aşıyor. Başlangıç için sana attığım Küba gayet ideal. En azından Allah korusun kaza falan yaparsan çok ucuza tamir edebilirsin. Parçalarını kolayca temin edebilirsin.

Diğer bir husus bu motorlarda abs yok. Frenlemene dikkat etmen lazım. Aniden frene kitlenirsen motor kayar. Ve aldığın zaman kesin ama kesin olarak lastikleri değiştir. Üzerinde orijinal gelen lastikleri çok adi. Bak üstüne basa basa söylüyorum lastikleri ilk fırsatta kesin değiştir.

Kafanda takılan bir soru varsa sorabilirsin.

Orası sana kalmış. Ben benzinliğe gidiyorum. İlk önce köpüklüyorum. Sonra bir bezle motoru temizliyorum. Ardından suyla duruluyorum. Motoru yıkamadan önce biraz soğuması için bırak. sıcak motora ve egzoza bir anda su değdirmemeye çalış. Ayrıca kontak ve konsol kısmına çok sus tutma. Hafifçe su tut ve bezle sil.

Hangisini önerdiydiniz.
Önerdiğin lastik varsa not alayım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı