50-60 bin TL'ye monitör dahil uzun süre götürecek sistem önerisi

AcceleratorLv6

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 11 yıl önce aldığım Monster Abra laptopumla vedalaşma vaktimiz geldi sonunda.
50-60 bin bandında eğer az para farkla çok daha verimli olabilecek ise 62-63 binlere de çıkabilecek monitör dahil bir sistem arıyorum.

Hazır sistemler daha uyguna geliyor sanırım ve kasım kampanyası başlatan yerler de var diye hazır sistem daha iyi olur diye düşündüm ondan konuyu buraya açıyorum.

Öncelikli isteğim sistemin parça değişimine yükseltmeye falan ihtiyacı olmadan beni uzun yıllarca götürebilecek bir sistem olması.

Hem tasarım yapan hem oyun oynayan biriyim. Ekran kartı ve monitör konularında kafam karıştı buraları okudukça. Monitörün görüntü kalitesinin artması sistemin ömrünü mü kısaltıyor gibi bir soru işareti oluştu kafamda.

Ekran kartında da 4070 Super F/P olarak daha hoş gibi ama 12 GB olması kullanım ömrü olarak 4070 Ti Super'in gerisinde kalıyor diye anladım buraları okudukça.

Dediğim gibi sistemin ömrünün uzunluğu benim için daha önemli yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Ama bu sisteme ssd ve ram yükseltmesi yapıp soğutucu da eklemek gerekir diye düşünüyorum arkadaşlar verilen ssd komedi ve ram 16gb böyle bir sistem için yine çok komik kalıyor.

Onları da ekleyince sistem daha monitör almadan 63-65 bin bandına çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Böyle bir sistem iyidir.

Bu sistemi özelleştirip alabilirim sanırım yanına güzel bir monitör önerisi alırsam hoş olur

Ama bu sisteme ssd ve ram yükseltmesi yapıp soğutucu da eklemek gerekir diye düşünüyorum arkadaşlar verilen ssd komedi ve ram 16gb böyle bir sistem için yine çok komik kalıyor.

Bu sistemi özelleştirip alabilirim sanırım yanına güzel bir monitör önerisi alırsam hoş olur
Ram ve ssd ilerde değişebilecek şeyler. Stok soğutucu ile de idare edebilir bir süre en az haziran temmuza kadar rahatça kullanırsın stok soğutucu ile.

Ama bu sisteme SSD ve RAM yükseltmesi yapıp soğutucu da eklemek gerekir diye düşünüyorum arkadaşlar verilen SSD komedi ve RAM 16 GB böyle bir sistem için yine çok komik kalıyor.

Bu sistemi özelleştirip alabilirim sanırım yanına güzel bir monitör önerisi alırsam hoş olur.

Uzun vadede 4080s hayli yeterli gelir, ileride ek butceyle RAM ve SSD guncelleyebilirsiniz. Soğutucu olarak kule tipi kullanilabilir onu da sonradan alabilirsiniz. Yaz daha yeni bitti stok soğutucu işinizi görür. 57k ya 4080sli sistem bulmak bayağı iyi. En ucuz kartın 42K'den satıldığını düşünürsek.

Ram ve ssd ilerde değişebilecek şeyler. Stok soğutucu ile de idare edebilir bir süre en az haziran temmuza kadar rahatça kullanırsın stok soğutucu ile.
Yazımda da dediğim gibi hocam sistemi alıp bir daha yükseltme ek parça ıvır zıvır olmadan kullanmak istiyorum ayrıca bütçemi de aşıyor. 4070ti super zaten çok çok yeterli bir ekran kartı değil mi onun yapamayıp 4080 superin yapabileceği herhangi bir şey var mı ? Aradaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum o para ile ekipmanlarımı dizmek daha mantıklı geliyor bana. Bilmediğim bir şey varsa tabii ki öğrenmek isterim ve yardımın için teşekkür ederim.

Uzun vadede 4080s hayli yeterli gelir, ileride ek butceyle RAM ve SSD guncelleyebilirsiniz. Soğutucu olarak kule tipi kullanilabilir onu da sonradan alabilirsiniz. Yaz daha yeni bitti stok soğutucu işinizi görür. 57k ya 4080sli sistem bulmak bayağı iyi. En ucuz kartın 42K'den satıldığını düşünürsek.
Kullanım ömürleri arasında bir fark olur mu ? Çünkü aradaki performans farkı benim hiç ilgimi çekmiyor o fiyata

Son düzenleme:
Yazımda da dediğim gibi hocam sistemi alıp bir daha yükseltme ek parça ıvır zıvır olmadan kullanmak istiyorum ayrıca bütçemi de aşıyor. 4070 Ti Super zaten çok çok yeterli bir ekran kartı değil mi onun yapamayıp 4080 Super'in yapabileceği herhangi bir şey var mı? Aradaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum o para ile ekipmanlarımı dizmek daha mantıklı geliyor bana. Bilmediğim bir şey varsa tabii ki öğrenmek isterim ve yardımın için teşekkür ederim.

Kullanım ömürleri arasında bir fark olur mu? Çünkü aradaki performans farkı benim hiç ilgimi çekmiyor o fiyata

Tabii ki fark olur. Biri diğerin üst segmenti. 4070 Ti-s tatmin edici performansı RTX 4080 Super'e göre daha kısa süreli olacaktır. Ama ekonomik şartlar da malum hocam, bütçe çıkaramam, sonra uğraşamam diyorsanız tabii ki de kimse size 4080 alın diyemez. 4070'li sistemi de alabilirsiniz. FPS biraz daha düşük olur o kadar. İkisi de aynı nesil kart, yazılım güncellemesi bakımından farkları olmayacak.

Kendim için düşünecek olsam 4080'li sistemi alırım, sonra güncellemeleri yapacağımı bildiğim için. PC Hocasının hazırladığı espor kasalarının da fiyatları bayağı güzel. 50k olana 32 GB RAM yükseltmesi yapıp alabilirsiniz. Sonrasına 2K güzel bir monitöre bütçe de kalır.

Dell G2724D 27 inç 165Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı