50 bin TL'ye RTX 4070 Super sistem önerisi

Bütçe
50000
R5 7600x gereksiz fazla ısınan bir işlemci ve R5 7500F ile neredeyse aynı performansı veriyor. Ram olarak aynı sayılırlar sadece sizinkinin MHz değeri biraz daha düşük. Ekran kartı 2 fanlı ama sorun olacağını sanmıyorum, PSU'da sorun görmedim. Sıvı soğutma zevkinize kalmış.
i5 14600KF oldukça güçlü bir işlemci, biraz daha F/P olsun diye R5 7500F önermiştim. 52,264 TL bütçeniz yetiyor ise bu sistemi almanız daha mantıklı.

R5 7600X gereksiz fazla ısınan bir işlemci ve R5 7500F ile neredeyse aynı performansı veriyor. RAM olarak aynı sayılırlar sadece sizinkinin MHz değeri biraz daha düşük. Ekran kartı 2 fanlı ama sorun olacağını sanmıyorum, PSU'da sorun görmedim. Sıvı soğutma zevkinize kalmış.

i5 14600KF oldukça güçlü bir işlemci, biraz daha F/P olsun diye R5 7500F önermiştim. 52,264 TL bütçeniz yetiyor ise bu sistemi almanız daha mantıklı.

14600KF'e yetiyor. Diğer parçalarda uygun oldu diye düşünüyorum sistemin. O halde alıyorum :).

14600KF'e yetiyor. Diğer parçalarda uygun oldu diye düşünüyorum sistemin. O halde alıyorum :).
Oldukça güzel bir sistem hocam, şimdiden hayırlı olsun. Sonradan sana böyle yapsaydın, şöyle yapsaydın diyen olursa kulak asma. Fiyatına değen çok sağlam bir kasa dizdin sonuç olarak. :)

@brayn98
CARNAGE-SLIM4070SUPER / AMD Ryzen 5 7500F MPK / MSI GeForce RTX 4070 SUPER Gaming X Slim 12GB / 16GB RAM / 500GB SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Değiştirilmesi önerilen parçalar:
İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Ram: Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 Intel Expo DDR5 Ram
SSD: Corsair MP600 PRO NH 1TB PCIe Gen 4.0 x4 Okuma 7000MB – Yazma 5700MB M.2 SSD
Toplam fiyat: 50,219 TL
SSD ve Ram'lar bu sistem için seçebileceğiniz en yüksek kalitede ürünler. Benim düşüncem Intel i5 14400f yerine R5 7500F almanız. Başka bir hazır sistemde ekran kartı 2 fanlı olduğu için daha ucuza satılıyordu ancak benim önerim yine bu sistemi almanız yönünde olur. Kule tipi sığutucu kasanın içini kaplayacağı için hava akışı azalacak ve 2 fanlı GPU 3 fanlıya göre daha sıcak çalışacak. Linkteki sistemde ise 3 fan mevcut ve güzel bir ekran kartı, insanın ağzını sulandıracak türden. Eğer kafanıza takılan başka bir soru varsa sorabilirsiniz. Bu arada eğer R5 7500F'in performansını merak ediyorsanız i5 14400F ile karşılaştırması mevcut, R5 7500F alınabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şu sistem yerine bu sistem çok daha iyi olur:Super 7000 - Game Garaj

Dosya Ekleri

• 1705615141093.png
    1705615141093.png
    92 KB · Görüntüleme: 69
Hocam şu sistem yerine bu sistem çok daha iyi olur:Super 7000 - Game Garaj
Önerdiğiniz sistemdeki SSD diğerine göre neredeyse %50 daha geride ve 16 GB Ram. Diğer parçalara değinmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Parçalar değiştirilirse alınabilir ancak zaten i5 14600KF'li bir sistem toplaması yapmış, gerek yok.

Oldukça güzel bir sistem hocam, şimdiden hayırlı olsun. Sonradan sana böyle yapsaydın, şöyle yapsaydın diyen olursa kulak asma. Fiyatına değen çok sağlam bir kasa dizdin sonuç olarak. :)

Çok teşekkürler, peki 1080P'de darboğaz yapar mı? Son sorum bu olsun 😂

Çok teşekkürler, peki 1080P'de darboğaz yapar mı? Son sorum bu olsun 😂
Darboğaz olacak mı? Evet. Peki olacak bu darboğaz dikkate almaya değer mi? Veya problem yaratır mı? Hayır. Bu sistem için kesinlikle 2K veya 4K almanızı öneririm ancak eğer 1080P'de oynamak istiyorsanız oynayabilirsiniz.

1080P bu sistemle dalga geçmek gibi bir şey ama kullanabilirsiniz.

Önerdiğiniz sistemdeki SSD diğerine göre neredeyse %50 daha geride ve 16 GB Ram. Diğer parçalara değinmeye gerek olduğunu sanmıyorum.
RAM 32 GB ve daha iyi. Anakart bir model üsttü. Soğutucu daha iyi. Kasa daha iyi hem PSU gold serfitikalı. SSD geride de değil. Ekran kartını saymazsak attığım daha iyi.

RAM 32 GB ve daha iyi. Anakart bir model üsttü. Soğutucu daha iyi. Kasa daha iyi hem PSU gold serfitikalı.
Attığınız linkte 16 GB yazıyordu hocam. Ve evet sizin attığınız linkteki anakart üst modeli ama gerek olduğunu sanmıyorum. 14600KF R5 7500F'ten daha iyi.

Attığınız linkte 16 GB yazıyordu hocam. Ve evet sizin attığınız linkteki anakart üst modeli ama gerek olduğunu sanmıyorum. 14600KF R5 7500F'ten daha iyi.
Hocam benim cevap verdiğim sisteme bakar mısınız ? Yazdığınız cevaplar o kadar saçma ki büyük ihtimal yanlış sisteme bakıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı