50 TL'lik lisansla 5200 TL'lik lisansın farkı nedir?

Bu tarz lisanslar genelde Windows 7'den kalma lisanslar veya Enterprise olarak satılan lisanslar olduğu söyleniyor. Microsoft büyük ihtimalle göz yumuyor buna yoksa istese bunları çok rahat patlatabilir.
Benim key olarak aldığım bir Office 2019 lisansı bir süre sonra etkinleştirilemez hale gelmişti. Kutulu aldığım Office 2007 ise hala aktifleştirilebiliyor. Key alıp geçin bence, patlarsa yeniden alırsınız.

İsterse Windows 95'ten kalsın. İşimi görüyor mu görüyor. Windows'u bütün özellikleriyle kullanabiliyor muyum? Kullanabiliyorum. Ne anlamı kaldı orijinalin o zaman?

Alın kullanım olarak hiçbir farkı yok.
Evet.

30 liraya alacağın key OEM key olur. Bilgisayarına girersin sonra anakartına gömülür. Kısaca tek cihazda kullanabilirsin.

Satılan 5200 TL'lik keyler ise Retail diye geçenlerdir. Onlar birden fazla kez kullanılabilir ve ücretsiz destek alabilir.
Ucuz satılan satılan Retail keylerde var. Ayrıca ben bi koda 5200 tl vereceksem evime kadar gelip bilgisayarı kendileri onarmaları lazım.

Ben ucuz lisans anahtarlarının MS tarafından sizdirildigini düşünüyorum. Umurlarinda değil.
Eski işletim sistemlerinden kalmaymiş

İsterse Windows 95'ten kalsın. İşimi görüyor mu görüyor. Windows'u bütün özellikleriyle kullanabiliyor muyum? Kullanabiliyorum. Ne anlamı kaldı orijinalin o zaman?
Hiçbir anlamı yok zaten orijinal almanın. Kendimi bildim bileli internetten alırım. TR şartlarında 5200 lira verip de orijinal alacak kişi sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. İnternetten alınan lisanslarda da hiçbir sorun çıkmadı bende şimdiye kadar.

Evet.

Ucuz satılan satılan Retail keylerde var. Ayrıca ben bi koda 5200 tl vereceksem evime kadar gelip bilgisayarı kendileri onarmaları lazım.

Eski işletim sistemlerinden kalmaymiş
Madem bu kadar bilgilisiniz neden konu açma gereği duydunuz? Kimse kimseye zorla 5200 TL'lik anahtarı aldırtmıyor.

Madem bu kadar bilgilisiniz neden konu açma gereği duydunuz? Kimse kimseye zorla 5200 TL'lik anahtarı aldırtmıyor.
Ben aradaki farkını sordum kardeşim. Boş tartışmanın lüzumu yok. Ben OEM ile Retrail key arasındaki farkı söyledim sadece. Ben bu ucuz kodlardan farklı br yanı var mı diye sordum ve cevabımı aldım. Teşekkürler.

Arkadaşlar Windows 11 Pro orijinal lisansı 5200 TL ve bu büyük bir para. 30 TL'ye aldığımız lisansla bu lisansın arasındaki fark nedir? Neden bu kadar pahalı? Alacağımdan sormuyorum merakımdan soruyorum.

Sanırım ihtiyaç anında özel bir Microsoft temsilcisi ile görüşme dışında bir farkı yok.

50 TL'lik key sıkıntısız çalışırsa siz uyanık ve zeki oluyorsunuz. 5200 tl ise keriz oluyor.
50 TL'lik keyde sorun çıkarsa çok fazla kaybınız olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı