500 GB SSD yeterli mi?

Tehmez_

Decapat
Merhabalar,
Samsung 970 Evo Plus 500GB modeli satın almak istiyorum. Yanına bir de 1TB veya 2TB hard disk almayı düşünüyorum. Ancak şüphelerim var. 2020 yılındayız ve artık her bir oyun neredeyse 50 GB falan depolama alanı istiyor. Ne yapmam gerekir? Bazı oyunları hard diskte oynarsam performans kaybeder miyim?

Eğer oyunları steam ya da uplay'den oynuyorsanız harddisk'e yükleyin oynayacağınız an SSD'ye taşıyın en kral oyunu 5-10 dakikada taşırsınız. 4-5 Oyun SSD'de durur bitirdikce siler ya da harddiske geri atarsınız. Şu an 3 TB harici harddiskim var bu yöntemi kullanıyorum tekrar indirmekle de uğraşmıyorum. :D

Evo gereksiz pahali bir tercih olur render grafik Visual Studio vb kullanmayacaksan NVMe2 SSD'ye gerek yok çok fark yaratmayacaktır. Normal SSD alıp aynı bütçeyle daha fazla depolama alabilirsin, bazı anakartlarda AMD'nin SSD ve HDD'i birleştirme özelliği var performansı zararı yararı ne olur bilemem, bunu da araştırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı