500 GB SSD yeterli mi?

Yer
Rize
Merhaba ben oyun odaklı bir sistem topladım. İçerisinde depolama birimi olarak sadece Samsung 860 Evo 500GB SSD bulunuyor. En fazla 6-7 tane oyun yükleyeceğim. Yine de depolama için 1TB HDD almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten yükleyeceğin oyunların kaç GB yer kapladığına bakıp bu kararı senin vermen gerekiyor. İşletim sistemi ve temel gereksinimler için çok fazla hafızaya ihtiyaç yok nasıl olsa.

SSD'nin ömrünü gereksiz harcamamak adına her zaman 1 HDD bulunmalı sistemde. Depolama, geçici klasör v.b işlemler için HDD'yi kullanın. SSD'yi sadece uygulamaları çalıştırmak için kullanın. Sadece oyun için kullanacaksan gerek yok. Bende sendeki SSD'den 2x var. 1TB almadığıma üzülüyorum. Bence almışkan yüksek kapasite almakta yarar var çünkü şu an en fazla 6-7 tane yüklersin ilerde daha çok yüklersin hafıza dolar. Diskten en iyi performansı almak istiyorsan %50'si boş kalmalı.

6-7 oyun ne mesela? The Division 2, Battlefield V, Battlefront 2, Batman Arkham Knight, Forza Horizon 4 ve Metro Exodus gibi 6-7 oyunsa alan sıkıntısı yaşarsın. PUBG Lite ve CS: GO gibi oyunlar olacaksa yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı