500 TL bütçe ile 700W 80+ PSU önerisi

Hocam bir de siz 700 Watt PSU'yu ne yapacaksınız.

500 TL gibi bir bütçem var güzel markaların 700W ürünleri mevcut diye 700W istiyorum ileride belki RGB fan falan takarım ekran kartı yükseltmeyi düşünüyorum bilmiyorum eğer 650W yetecekse sistemi ve ileride yapmak istediklerimi yazayım ona göre önerilerinizi alayım.

500 TL gibi bir bütçem var güzel markaların 700W ürünleri mevcut diye 700W istiyorum ileride belki RGB fan falan takarım ekran kartı yükseltmeyi düşünüyorum bilmiyorum eğer 650W yetecekse sistemi ve ileride yapmak istediklerimi yazayım ona göre önerilerinizi alayım.

Ben şunu sordum aslında sisteminin 700W ihtiyacı var mı?

Aynen sistemini yazarsan iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim.

ASUS B450 GAMING PRO.
Ryzen 7 2700X.
Ekran kartım var ama ileride 1660 falan belki.
2x8 GB RAM onları da 3600 yapacağım.
500 GB SSD.
1 TB HDD.
Birkaç RGB fan bu kadar pek bir şey yok.
Dediğim gibi PSU'dan anlamıyorum özelliklerini bilmiyorum çift kanaldan 12V falan gibi mesela eğer aynı markanın 700W değil de 650W daha kaliteli bir ürünü oluyorsa önerilere açığım.

Sistemim.

ASUS B450 GAMING PRO.
Ryzen 7 2700X.
500 GB SSD.
1 TB HDD.
Dediğim gibi PSU'dan anlamıyorum özelliklerini bilmiyorum çift kanaldan 12V falan gibi mesela eğer aynı markanın 700W değil de 650W daha kaliteli bir ürünü oluyorsa önerilere açığım.

Böyle bir sistemi 550 Watt bile götürür. RGB fan, HDD, SSD gibi parçalar 5W güç tüketimini geçmez. Thermaltake 600W 80+ a bakalbilirsiniz işinizi rahat görecektir.
2070S bile ekleseniz 600W yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim.

ASUS B450 GAMING PRO.
Ryzen 7 2700X.
500 GB SSD.
1 TB HDD.

600 Watt koy bence 2080 düşünmüyorsan.

@DashMatters Thermaltake önermem. Kendilerinin çok güzel PSU'lari olmakla beraber Türkiye'deki giriş seviye PSU'ları çok eski maalesef. Ayrıca bu bahsettiğim PSU'lar ciddi manada eksikliklere sahip.

@Korkutt Görünüşüne aldanmayın. Gametech, Gamepower, Gamebooster, Rampage gibi markaların PSU'larıňdan uzak durun. Bir çoğu içinde ne olduğu belirsiz, Çinde merdiven altı ürünler olup Türkiye'de etiket basılmıştır.
Bu PSU'lara 80+ sertifikası veren yerin sitesi. Gördüğünüz üzere sizin attiginiz model burada bulunmuyor. Yani 80+ sertifikası sahte :)

500 TL bütçeyle Cooler Master MWE White V2 650W öneririm. Ya da Corsair VS (2018) 650W alabilirsiniz.

Bunu aldım 600W'la arasında 100 TL vardı indirimdeydi 750W ihtiyacım olmadığını biliyorum ama 100 TL fark pek bir şey değil.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 33
Hocam bütçeniz yetmez diye onu onermemistim ama iyi ki almissiniz. 500-750 bandının en kaliteli PSU'sunu almissiniz, tebrikler. Bende de aynısının 600W versiyonu var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı