5000 - 5600 TL Civarında Sistem Toplama

Bütçe
5000 TL - 5600 TL

Tyrnora

Hectopat
Katılım
27 Ağustos 2015
Mesajlar
114
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Restoratör
Öncelikle herkese selamlar ve iyi forumlar diliyorum. 11 senedir dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım ve artık çocukluğumdaki gibi masaüstü bilgisayar kullanmak istiyorum :) İlk olarak, sürekli bilgisayar başında olan bir insanım. Çokça oyun oynayan, AutoCad ve Photoshop programlarını kullanan birisiyim. (Hatta diğer Adobe programlarını da kullanacağım) Kafamda bazı seçimler var ancak bilgisayar toplama tecrübem olmadığı için tam emin değilim. İstediklerim, Ryzen 5 olması (Model konusunda bir türlü tam karar veremiyorum), AMD ekran kartı istemiyorum, NVIDIA GTX 1650'nin gayet iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Anakart konusunda ise bilinen ürünler dışında pek bir fikrim yok. Depolama aygıtı için şuan kullandığım bilgisayardaki M2 SSD'yi (INTEL SSDPEKKW256G7) ve hard diski kullanmayı düşünüyorum (En azından bir süreliğine) ve bildiğim kadarı ile bu parçalar masaüstüne aktarılabiliyor. Ayrıca RAM konusunda ilk etapta 8 GB RAM düşünüyorum, çünkü bir süre ağır çizimlerim vs. olmayacak.) Sistem tavsiyesi dışında, Ryzen 5 işlemcilerinde nelere bakmalıyım ve ne gibi farkları olduğu ile ilgili beni bir güzel bilgilendirmenizi rica ediyorum :) Çok araştırdım ancak genel bahsedilmiş ya da ben tam bulamadım. Son olarak bulduğum bazı hazır sistemleri paylaşıyorum ve Pc Toplama Sihirbazı ile kolayca bilgisayar topla! bu sitede veya başka bir sitede isteklerime uygun bir sistem toplayabilen olursa çok sevinirim. Bir çok şey istemiş gibi oldum ve çok konuştum ancak bir yandan başka insanlarda yararlansın istiyorum çok teşekkürler şimdiden :)



 
Öncelikle herkese selamlar ve iyi forumlar diliyorum. 11 senedir dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım ve artık çocukluğumdaki gibi masaüstü bilgisayar kullanmak istiyorum :) ilk olarak, sürekli bilgisayar başında olan bir insanım. Çokça oyun oynayan, AutoCAD ve Photoshop programlarını kullanan birisiyim. (hatta diğer Adobe programlarını da kullanacağım) kafamda bazı seçimler var ancak bilgisayar toplama tecrübem olmadığı için tam emin değilim. İstediklerim, Ryzen 5 olması (model konusunda bir türlü tam karar veremiyorum), AMD ekran kartı istemiyorum, NVIDIA GTX 1650'nin gayet iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Anakart konusunda ise bilinen ürünler dışında pek bir fikrim yok. depolama aygıtı için şu an kullandığım bilgisayardaki M.2 SSD'yi (Intel ssdpekkw256g7) ve hard diski kullanmayı düşünüyorum (en azından bir süreliğine) ve bildiğim kadarı ile bu parçalar masaüstüne aktarılabiliyor. Ayrıca RAM konusunda ilk etapta 8 GB RAM düşünüyorum, çünkü bir süre ağır çizimlerim vs. olmayacak.) Sistem tavsiyesi dışında, Ryzen 5 işlemcilerinde nelere bakmalıyım ve ne gibi farkları olduğu ile ilgili beni bir güzel bilgilendirmenizi rica ediyorum :) çok araştırdım ancak genel bahsedilmiş ya da ben tam bulamadım. Son olarak bulduğum bazı hazır sistemleri paylaşıyorum ve Pc Toplama Sihirbazı ile kolayca bilgisayar topla! bu sitede veya başka bir sitede isteklerime uygun bir sistem toplayabilen olursa çok sevinirim. Birçok şey istemiş gibi oldum ve çok konuştum ancak bir yandan başka insanlarda yararlansın istiyorum çok teşekkürler şimdiden :)




Bana kalırsa şimdilik APU bir sistem ile idare et ekran kartı stokları gelince güzelinden bir ekran kartı alırsın.
 
Toplam 5600 TL i5 10400F tercih ederseniz daha ucuza gelir depolamanız zaten var eklemedim ekran kartları çok pahalandı bu dönem, GTX1650 önermiyorum en az GTX1650s alınmalı bu bütçede bile GTX1650s ve RX 5500 XT önerirken içim gidiyor tavsiyem beklemeniz.
 
Beklemek beni hep zarara soktu :D Ekran kartları stokları yenilense bile bu 1660lar falan pek ümitli görünmüyor. Gelenleri kaparlar zaten :D Ayrıca çok teşekkür ederim :)
 
Beklemek beni hep zarara soktu :D ekran kartları stokları yenilense bile bu 1660'lar falan pek ümitli görünmüyor. Gelenleri kaparlar zaten :D ayrıca çok teşekkür ederim :)


Toplam 3250TL bana kalırsa böyle daha iyi stok kovalayıp ekran kartını öyle alabilirsiniz güya GTX1650s ve RX 5500 XT ederi 1800-1900'dan fazla değil bence.
 
Toplam 3250TL bana kalırsa böyle daha iyi stok kovalayıp ekran kartını öyle alabilirsiniz güya GTX1650s ve RX 5500 XT ederi 1800-1900'dan fazla değil bence.
Benim paylaştığım linklere baktınız mı? Sizce nasıllar?
 
Hazır sistem almak çok daha mantıklı. Bütçenizi aşamıyorsanız işlemci İ3 10100F kalabilir. SSD'yi ayrı alamıyorsanız Crucial alabilirsiniz.



Screenshot from 2021-02-05 17-44-48.png


Benim paylaştığım linklere baktınız mı?
Hepsinde aynı güç kaynağı var. Hepsi kötü.

Ekran kartları stokları yenilense bile GTX 1660 falan pek ümitli görünmüyor.
Benim paylaştığım sistemde GTX 1660 Super var. Bütçenizi aşamıyorsanız işlemciyi İ3 10100F tutarak 5500 TL ile sistemi alabilirsiniz.
 
Hazır sistem almak çok daha mantıklı. Bütçenizi aşamıyorsanız işlemci İ3 10100F kalabilir. SSD'yi ayrı alamıyorsanız Crucial alabilirsiniz.



Eki Görüntüle 867138

Hepsinde aynı güç kaynağı var. Hepsi kötü.

Güç kaynağını daha kaliteli seçeceğim zaten ancak onun dışında sistem nasıl peki?
 

Geri
Yukarı