5000-6000 TL sistem toplama

Bütçe
5000-6000

Suuf

Femtopat
Merhabalar, yakında sistem toplamayı düşünüyorum ama çok anlamıyorum bu işlerden.
-Bütçem 5000 civarı ama eğer alacağım performansa değerse bütçemi zorlayabilirim, yine de 6000'i geçmezse çok iyi olur.
-Oyun oynamak için alınacak.
-240GB SSD + 1TB HDD şeklinde olması lazım çünkü sonrada HDD veya SSD alamam.
-16 GB RAM olması lazım.
-Monitör dahil değil.
Bu özelliklerde alabileceğin en iyi sistem nedir? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum çünkü anakart, PSU seçimi gibi olaylardan hiç anlamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, yakında sistem toplamayı düşünüyorum ama çok anlamıyorum bu işlerden.
-Bütçem 5000 civarı ama eğer alacağım performansa değerse bütçemi zorlayabilirim, yine de 6000'i geçmezse çok iyi olur.
-Oyun oynamak için alınacak.
-240GB SSD + 1TB HDD şeklinde olması lazım çünkü sonrada HDD veya SSD alamam.
-16 GB RAM olması lazım.
-Monitör dahil değil.
Bu özelliklerde alabileceğin en iyi sistem nedir? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum çünkü anakart, PSU seçimi gibi olaylardan hiç anlamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
Kanka biraz uğraşacağım ama araştırarak en iyi toplayabileceğin pc yi toplayacağım yazarım sonra.

.
.
Corsair Vengeance 3000MHz DDR4 CMK8GX4M1D3000C16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (2 tane)
.
.
.
.

İstersen işlemciyi Ryzen 3 3100 yapıp RTX 2060 alabilirsin. Anakartın satıcısından BIOS güncellemesini yapmasını söyleyin. Yoksa uyumlu olmaz.

Kanka biraz uğraşacağım ama araştırarak en iyi toplayabileceğin pc yi toplayacağım yazarım sonra.
Teşekkür ederim dostum bekliyorum.

.
.
Corsair Vengeance 3000MHz DDR4 CMK8GX4M1D3000C16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (2 tane)
.
.
.
.

İstersen işlemciyi Ryzen 3 3100 yapıp RTX 2060 alabilirsin. Anakartın satıcısından BIOS güncellemesini yapmasını söyleyin. Yoksa uyumlu olmaz.
PC'de oyun oynamak dışında çok işlem yapılmayacak o yüzden CPU'yu düşürüp GPU'yu arttırmak mantıksız gelmiyo ama 2060 almışken yanına daha iyi bir işlemci alınmalı mı diye de düşünmüyor değilim. Performans videoları izleyip karar veriyim en iyisi. Bir de BIOS'u güncelleyip yollamaları için kutuyu açmaları lazım ve öyle almak içime sinmedi nedense. Kendim güncelleme şansım var mı, yoksa uğraşma satıcı halletsin mi dersin.

.
.
.
.
.
.

3 3300 kalsın onun dışında sistem galiba güzel
Teşekkür ederim dostum bekliyorum.

PC'de oyun oynamak dışında çok işlem yapılmayacak o yüzden CPU'yu düşürüp GPU'yu arttırmak mantıksız gelmiyor ama 2060 almışken yanına daha iyi bir işlemci alınmalı mı diye de düşünmüyor değilim. Performans videoları izleyip karar veriyim en iyisi. Bir de BIOS'u güncelleyip yollamaları için kutuyu açmaları lazım ve öyle almak içime sinmedi nedense. Kendim güncelleme şansım var mı, yoksa uğraşma satıcı halletsin mi dersin.

3 3100 darboğaz yapar.

Peki bu 4 SSD arasından neden WD'yi tercih etmeliyim?
Bir de bu iki 1660s arasından neden Inno'yu tercih etmeliyim?

Peki bu 4 SSD arasından neden WD'yi tercih etmeliyim?
Bir de bu iki 1660s arasından neden Inno'yu tercih etmeliyim?

SSD Olarak; daha iyi Okuma-Yazma hızları, WD kalitesinden dolayı ettim.

Ekran kartı olarak eğer alabiliyorsanız Gigabyte almanız daha iyi olacaktır. Soğutmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı