5000-6500 TL sistem önerisi

Bütçe
6500
AMD hakkındaki düşüncenizden vazgeçmenizi öneririm. AMD kendini çok geliştirdi. Ayrıca soğutucuları Intel'in soğutucusundan çok daha iyi.

Evet. Sanırım gene tercihim AMD tarafından olacak. Aslında almak istediğim işlemci i5 10400F'di. Fakat biraz araştırma sonucu işlemcinin asıl gücünü kullanmak için Z490 anakart istediğini, H410 anakartta 2666 MHz bellek kapasitesine takılı kaldığını gördüm. Z490 anakartında işlemciden pahalı olduğuna göre (2.200) tercihim AMD işlemciden yana olacak. Fakat hangi işlemciyi tercih etmem konusunda hala sıkıntıdayım. Ekran kartı için de aynı problem söz konusu RX 5500XT mi yoksa 1660S mi?
 
Hocam, bence attığım sistemi tercih etmelisiniz. Yani i5 10400F+1660S. AMD ekran kartı önermiyorum. İşlemci olarak da F/P olarak baktığımızda 10400F daha iyi duruyor.

Karar verdim. Tercihimi i5 10400F ve 1660S'den yana yapıcağım. Yarın parçaların siparişlerini vereceğim. Vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim. Son olarak bir soru daha sormak istiyorum. i5 10400F için ayrıyeten soğutucu almaya gerek duyar mı acaba?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı