5000 TL AMD Ryzen Tabanlı Sistem Toplama

Dediğim gibi ekran kartında monitör detayı ezber bozabilir.
Gigabyte AB-350 Gaming 3 ve Gigabyte AB-350M gaming 3 var biri Atx ve ledli sanıyorum diğeri MAtx bu detayı hatırlatayım önce.
Bu tercihi bu şekilde yapmayın benim söylediğim sadece farkına vardığım bir detay bu anakart bununla sorunsuz ama bununla da sorun var şu an için. Tam tersi de olabilir Gskill Tomahawk' la sorun yaşıyordur da Corsair ile yaşamıyordur fakat biz bilmiyoruzdur gibi, ben sadece bildiğimizi dile getirdim. Seçeceğin anakart bu olursa aklında bu detay olsun ki mümkün mertebe Gskill yönüne yönelmeye çalış ya da fiyat olarak Corsair bellek uygun düşmüştür o zaman bu anakarta yönelmemeye çalış gibi.
Kasayı Aerocol 500 den bahsediyorsan yanı pencereli evet fakat cam değil plastik diyebileceğim bir materyal. Kasa kötü değil ama bu piyasa da alıp da acaba öbürünü mü alsaydım demeyeceğin tek bir donanım yok. Kcas 600 Psu için çok sesli diye bir kaç yorum okuduğum için ben Psu' yu ayrı aldım fakat aynı Psu için çok iyi deyip tavsiye edende çok. Aynı zamanda Fps Psu'ları da çok sık tavsiye ettiklerini biliyorum. Ben High Power 600w +85 element gibi bir şey aldım geçtim.

Dostum yaşım küçük hepinizden kesin o yüzden pek vermek istemiyorum ama şimdi şöyle düşününce vermek iyi olur bilgisayar hakkında bilgin çokmuş yardımcı olabilirsin belki. Yine ikilem hayatım karar vermekle geçiyor ne yapacağım ben ya. Sistem hazır olduğunda başlığa çözüldü yazıp çözümü yazmak zorundayım. Forum kuralı
Şimdi sizden bir şey daha istiyorum. Mümkünse 75hz ve 1ms güzel ve fiyatı 1000TL yi aşmadan bir monitör önerebilir misiniz? Fiyatı ne kadar düşük o kadar iyi olur.
Ben Rami Gskill yapıp hem fiyat değişikliğini 0 a indireceğim böylelikle kafa karışıklığı hiç olmayacak.
Anakart Tomahawk kalıyor.
Kasayı Aerocool Aero-500 seçtik ama psu haricinde. Psu'yu FSP Hydro 600 80+ Bronze seçimini yaptım böylelikle kasa+psu 500 veya 600 etti diye hatırlıyorum. Ben size şu monitörü halledip ekran kartı ile monitör ilişkisi oluşmazsa sistemin son halini söylerim.

Anakart evet çok tavsiye edilen hatta benim bile acaba bir kere alsaydım da bir daha arkama bakmasaydım dediğim bir anakart ama benim bütçem arttırılabilirdi, artırmamayı tercih ettim. Kendi anakartım ile herhangi bir sıkıntım olduğundan değil dediğim gibi acaba demeyeceğiniz tek bir donanım yok bu işte. Fakat sizin bütçenizi zorlayacak bir tercih, aynı zamanda kasa ve Psu kombini de aynı şekilde.
Monitör araştırmasına henüz girmedim 24 inç civarı sadece fikir aşamasında ama Aoc marka gözüme hoş geliyor bayağıdır ve tavsiye edilen bir marka olduğunu da biliyorum. Monitörlerde de Tn Panel ve Ips panel olarak seçenekler olduğunu biliyorum, her ne kadar Ips çok arayacağım bir özellik olmaz yaaaaa desem de fiyat farkı çok olmayacaksa neden olmasın. Birde dediğim gibi Gtx 1060 alacaksanız Gsync özelliği olması makbul fakat fiyatları daha önce de söylediğim gibi feci yüksek. O yüzden Amd' nin Freesync özelliği olan bir monitörde almanız da sakınca olmaz bu özelliğini şu an kullanamıyor olsanız bile ileri bir tarihte ekran kartı değişimi söz konusu olursa buna göre tercih yapılabilir ve iyi ki bu monitörü almışım denebilir.

Öncelikle bilgisayar parçaları şu son haliyle 5500 TL ediyor. Monitör detayı olarak GTX1060 ekran kartı bulunan hali bu. Daha size sistemin son halini resimle atmıyorum.
Size şunu söyleyeyim, monitör konusundan %5 bir şey anlıyorum o kadar. Hertz farklarını biliyorum nelere sebep olduğunu o kadar. Tn panel lps panel dediğin şey nedir hiçbir fikrim yok. Sadece 750 1000 TL'yi aşmasın ve bir oyuncu monitörü olsun istiyorum. Mümkünse 75hz 1 ms işimi görür. İnç neyi değiştir kavis ne işe yarar tn-lps panel nedir hiçbir fikrim yok.

Inç ekranın büyüklüğünü simgeler, Ips ise hangi açıdan bakarsan bak renk kaybı yaşamamanı sağlayan teknolojiye denir en kaba tabiri bu.
AOC G2460FQ 24 karşıma bu çıktı ama Freesync ve Ips değil sanırım. Monitör konusunda tavsiyeleri okuyup karşılaştırma yaparak sonuca varılır gibi gözüküyor. İlk önce neye ihtiyacınız olduğunu belirleyin derim. Ekran kartı değiştirmem diyorsanız Freesync özelliğini aramanıza gerek olmayacaktır sanırım. Yada görüş açısı beni bağlamaz derseniz Ips' yi elersiniz gibi.

Lps dediğin aşağıdan bakınca renklerin mavi-siyahlaşmaması mı yani öyleyse işimi görür gibi.
Hala karar veremedim. Şimdi seçtiğim ekran kartı 374$+KDV yakın fiyatta RX580 olmadığı için direk RX570'e yönelmem gerekiyor ki aradaki fps farkı 10-50 arası değişiyor o yüzden pek istemiyorum. RX580 400$+KDV fiyatlarından başlıyor o yüzden freesync özelliğine bakmama gerek yok gibi gözüküyor. Farklı bir markadan da almak pek istemiyorum sence ne yapayım?

Sinerji' de ki OCv1 den bahsediyorsun sanırım. Ben Gtx 1060 alırken bunun yerine Gtx 1060 Armor Oc tercih ettim, Rx 580' de de tercih edilebilir diye düşünüyorum. Yakın fiyat derken bahsettiğin MSI VGA RADEON RX 580 ARMOR 8G sanırım.
Gerçi düzeltiyorum ürün detayında grafik bellek 4 gb gibi bir ibare gördüm, ne olduğunu anlayamadım ya da yarın mesai saatinde çevrim içi uygulamalarından ürün ile ilgili bu detayı sorun yanlış yazılmış da olabilir veya MSI VGA RADEON RX 580 ARMOR 8G OC Oc versiyonuna bakabilirsiniz fakat bu ürün başlığında da Oem olarak belirtilmiş, bunun detayını da sorabilirsiniz.
Ya çok karmaşıklaştı iş içime sinmiyor, vaktim de yok. Sistemi toplayabileceğiniz minimum meblağ ile toplayıp ekran kartını daha sonra uygun bir indirim yakaladığınızda da alabilirsiniz aslında.
Ya da bu mesajı komple görmezden de gelebilirsiniz iki ayağım bir pabuçta yazdım. Yanlış yönlendirme yapmak da istemiyorum.

Son düzenleme:
Sırf soğutması birazcık daha iyi diye daha pahalı olan ekran kartını tercih etmeyeceğim. Onun dışında ben Rami zaten gelecekte yükselteceğim için 1x8 olarak tercih ettim. SSD'de bu uprgadeye dahil olacak. O kasayı biz bundan 5 gün önce @Zgrrs ile tartışmıştık zaten. İşlemciden anakarttan kısıp ekran kartına vermeyi de pek düşünmüyorum artık. Zaten aynı model ancak farklı başlık altında çok fazla değişiklik olmadan pazarlık taktiği olarak daha pahalıya satılıyor. İlgine teşekkür ederim.
Sinerji sitesi üzerinde seçtiğimiz GTX1060 modelinin fiyatına yakın bir RX580 bulunmuyor. Bundan dolayı da FreeSync özelliğini kullanmak istiyorsam;
1-)Bilgisayar fiyatını 6000 TL'ye çıkarıp RX580 tercih etmeliyim.
Bu seçenek baya zor zaten 5000 TL olan bütçemi zorlayarak 5500 yaptım.
2-) RX570 tercihinde bulunacağım.
Bu seçenek ise hatalı olur çünkü GTX1060 ile aralarında 10-50 arası değişen FPS farkı oluşuyor.
Bu yüzden sanırım FreeSync özelliğini es geçmeliyim.* demek istemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…