5000 TL bütçeyle laptop mu, masaüstü mü alınmalı?

CkreonN

Kilopat
Daha fazla  
Allah'ın izniyle önümüzdeki 5 sene boyunca Trakya Üniversitesi'nde Mütercim Tercümanlık okuyacağım. E haliyle bilgisayar lazım. Ama hangisini almalıyım? Kendimi İstanbul'da kazanacakmış gibi hazırlayıp 10.000TL bütçeyle kasa alacağımı düşünüyordum lakin evdeki hesap çarşıya uymuyor. PC toplamanın laptop almaktan daha hesaplı olduğunu biliyorum ama şehir dışı olduğu için şüpheye düşüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. Almayı düşündüğüm laptop:

(8 GB RAM'i 2X8 16'a yükselterek 5200'e almayı planlıyorum. 480GB'lik SSD'nin de yeteceğini düşünüyorum. İmkan olsa 1TB'lik HDD koyalım ama işte. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Cinebench.png

Bu da cinebench sonucu.
Konuları tam olarak okursanız aklınızda iyi bir fikir canlanabilir.
Masaüstü alırsanız nerede kullanacaksınız onu da düşünün. Yurtsa iki gün sonra oda arkadaşınız kasanının üstüne valizini ya da kurusun diye çorabını koymasın dikkat edin. Bazı yurt odaları aşırı küçük oluyor 4-6 kişilik odalarda o kasa sağlam durur mu? Biri üstüne gece gezerken çay döker mi? Ya da çek şunu kardeş çok yer kaplıyor derler mi? Toplayacağınız kasanın anakartında wifi desteği var mı? İnternet sağlamak yurtlarda ayrı dert. Ayrıca okulda sunum falan yapacaksınız ya da kütüphaneye gideceksiniz. Kasa gidemez ne yapacaksınız? Laptop tek çare gibi.

Son düzenleme:
Ben olsam 3000 TL'ye masaüstü, 2000 TL'ye hafif işleri görsün lazım olur diye dizüstü bilgisayar alırdım ama karar sizin.
Pek mümkün değil çünkü ailem izin vermez. Zaten bir bilgisayar aldık öbürüne ne gerek var diyecekler.
Bu sorunun tek cevabı var. sağa sola gezdirmeyeceksen bilgisayarı Performanslı bir masaüstü çok iyi olur.
Bende masaüstü istiyorum ancak sağa sola gezdirecek miyim emin değilim bölümüm şüpheye düşürüyor.
Bu sorunun tek cevabı var. sağa sola gezdirmeyeceksen bilgisayarı Performanslı bir masaüstü çok iyi olur.
Bende masaüstü istiyorum ancak sağa sola gezdirecek miyim emin değilim bölümüm şüpheye düşürüyor.
Eki Görüntüle 425394
Bu da cinebench sonucu.
Konuları tam olarak okursanız aklınızda iyi bir fikir canlanabilir.
Masaüstü alırsanız nerede kullanacaksınız onu da düşünün. Yurtsa iki gün sonra oda arkadaşınız kasanının üstüne valizini ya da kurusun diye çorabını koymasın dikkat edin. Bazı yurt odaları aşırı küçük oluyor 4-6 kişilik odalarda o kasa sağlam durur mu? Biri üstüne gece gezerken çay döker mi? Ya da çek şunu kardeş çok yer kaplıyor derler mi? Toplayacağınız kasanın anakartında wifi desteği var mı? İnternet sağlamak yurtlarda ayrı dert. Ayrıca okulda sunum falan yapacaksınız ya da kütüphaneye gideceksiniz. Kasa gidemez ne yapacaksınız? Laptop tek çare gibi.
Sanırım laptop almalıyım. Modelin beni üzeceğini düşünmüyorum sizde memnun kalmışsınız sadece linux kuramadığınız için iade etmişsiniz. İlk sene ya da yarım dönrm yurtta kalacağım ve kasa alırsam sıkıntı olabilir. Sanırım en iyisi laptop almak. Hem mütercim tercümanlıkta çeviri ödevleri varmış. Bunu da her yerde yapabilmem lazım. Laptop almak istiyorumdan çok almalıyım gibi oldu artık. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu modele 2x8 ram seçeneğiyle alacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı