5000 TL Dağ bisikleti önerisi

Hocam ben de 10.000TL'ye kadar bisiklet alacağım. Birisi diyor Kron marka al diğeri diyor rezalet alma ne yapacağımı şaşırdım. Konu da açtım doğru düzgün ilgilenen olmadı ne yapacağımı bilmiyorum. Eski bisikletim Kron XC150 idi ve pişman etmedi gayet güzeldi.

Hocam ama araştırdığımda Kron gayet kaliteli bir marka olarak görülüyor neden öyle dediniz. Ayrıca çok vaktinizi aldım hakkınız helal edin 😃
 
Sizce Kron XC75 veya XC100 alınır mı? Sert kullanımda üzer mi?

Kron XC100 almayın aldırmayın ben aldım siz almayın 8 ayda yapmadığım masraf kalmadı 2 kere aktarıcı kırdı 3 kere zincir koptu neler neler bu yaz satıp kurtulacağım inşallah. Eski Salcano bisikletim her türlü iddiasına girerim daha sağlamdı.

Kron marka bisikletlerde sorun yaşayanlar var diye biliyorum.

Sorun mu? Resmen bela.

Bu anlatıklarımın hepsi durup dururken oldu bildiğiniz düz yolda giderken vites bile değiştirmediğim zamanda oldu arka tekeri kilitlendi bir kerete yere düşüyordum az daha.
 
TAA 7 yıl önce XC 100 almıştım, vitesinde sorun çıktı. Hangi bisikletçiye götürdüysem tamir edemediler. Garanti kapsamında da destek vermediler.

Sonra akıllanmadım ve 3 ay önce XC 300 aldım. Onunda gidon boğazında sorun çıktı. 3 defa parça gönderdiler hepsi de sorunlu çıktı. En sonunda parça gönderdiler ancak o da bisikletin kendi parçası değildi. Ha ama şu anda sorunsuz kullanıyorum. Yani kısacası sorun çıkarma ihtimali yüksek. Özellikle XC 150'de de çok daha fazla sorun yaşanabiliyor. XC 100 de de sorun vardır büyük ihtimalle.
 
Eskiden Bisan'a önyargım vardı ama son zamanlarda diğer markalarla aynı seviyede ürün çıkarıyorlar. Alınabilir. Ama direkt kullananların yorumlarını dikkate almanız daha iyi olur. Yoksa zaten aynı fiyat aralığında diğer markalarda da aynı bileşenlere sahip modeller var. Bu durumda garanti, servis gibi şeyler öne çıkıyor. Bi de pek MTB bilgim yok benim, o yüzden atlama zıplama işlerine bi şey diyemeyeceğim.
 
Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Cevap veren herkese bir sorum olacak. Tamamen aktarıcı, vites, fren gibi Shimano'nun ürettiği parçalara sahip yaklaşık 5500 TL bandında bisiklet önerebilir misiniz?

Eskiden Bisan'a ön yargım vardı ama son zamanlarda diğer markalarla aynı seviyede ürün çıkarıyorlar. Alınabilir. Ama direkt kullananların yorumlarını dikkate almanız daha iyi olur. Yoksa zaten aynı fiyat aralığında diğer markalarda da aynı bileşenlere sahip modeller var. Bu durumda garanti, servis gibi şeyler öne çıkıyor. Bir de pek mtb bilgim yok benim, o yüzden atlama zıplama işlerine bir şey diyemeyeceğim.

Peki hocam Bisanın aktarıcılar, frenler ve vitesler hangi markanın?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı