5000 TL Dizüstü Bilgisayar Önerisi

Eyes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler. Üniversitede kullanmak ve oyun oynamak amacıyla dizüstü bilgisayar alacağım. Bu atacağım bilgisayarlardan hangisini önerirsiniz veya başka öneriniz var mı? Son olarak Hepsiburada üzerinden dizüstü bilgisayar almamın bana ne zararı olur?
LENOVO LEGION Y520 CORE İ5 7300HQ 2.5GHZ-8GB-1TB-15.6"-GTX1050 2GB-W10 - Vatan Bilgisayar
HP Pavilion 15-CB007NT Intel Core i7 7700HQ 8GB 1TB GTX1050 Fiyatı
Msi GL62M Core İ5 Gamebook Fiyatı - Vatan Bilgisayar
Acer Nitro AN515 Core İ5 Fiyatı - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
@platt1234 bende öyle düşünüyorum ancak garanti açısından sıkıntılıymış galiba farklı bir garanti sistemi varmış Vatan vb. gibi mağazalarda olduğu gibi değilmiş.

1050ti istersen bu cihazı Lenovo Legion Y520 Intel Core i5 7300HQ 8GB 256GB SSD Fiyatı
8. Nesil işlemci istersen bu cihazı öneririm Dell Gaming G315 Intel Core i5 8300H 8GB 1TB 128GB SSD Fiyatı
Şunu açıklıyayım dell cidden bu özelliklere en uygun bilgisayar fakat ince olduğu için ısınma sorunu var. Eğer 85-95 derece arasını dert etmezseniz veya soğutmayı başarabilirseniz kesinlikle alın.
Lenovo ise soğutmakta cidden başarılı bir cihaz. İsterseniz hdd ekleyebilirsiniz.

@Plesarazj teşekkür ederim ancak işletim sisteminin mevcut olmasını istiyorum HDD eklemek ek masraf olduğundan benim bütçemi daha da zorlar o yüzden düşünmüyorum. Peki siz hepsiburada garanti konusunda bilginiz var mı ?

@Plesarazj teşekkür ederim ancak işletim sisteminin mevcut olmasını istiyorum HDD eklemek ek masraf olduğundan benim bütçemi daha da zorlar o yüzden düşünmüyorum. Peki siz hepsiburada garanti konusunda bilginiz var mı ?
İşletim sisteminin hazır olması sizin için bu kadar önemli mi ? N11 gibi alışveriş sitelerin 20-30 tl arasında bir key alıp win10 kurabilirsiniz. Haklısınız hdd eklemek masraf 256gb yetmez ise. Hepsiburada'dan birçok kişi alışveriş yapıyor garanti konusunda bir sorun yaşıyanı görmedim henüz. Kendileri sizin adınıza satıcı firmaya garanti yaptırıyor diye biliyorum. Ayrıntılı bilgi isterseniz internetten araştırabilir veya firmaya mail atabilirsiniz.
Kendi fikrimi söylemek isterim laptoplar hakkında. Malum dolar yüksek bu yüzden bir yerden kısarak daha düşük bütçeli iyi performanslı ürünler satışa çıkıyor. Genelde win10 bulunmaz, ssd veya hdd'den biri olmaz. 5000 tl verip 2gb 1050 ve ssd'siz lenovo almak yerine içinde her şey bulunan başka modellere yönelebilirsiniz. Kararınızı verip cevap yazarsanız sizin için istediğiniz kriterlerde laptop bakabiliriz.

@Silinen üye atmış olduğunuz bilgisayar benim yukarıda atmış olduğumun 8. nesil versiyonu peki 7. nesil işlemci ile 8. nesil işlemci arasında çok fark var mı ? @199688 atmış olduğunuz bilgisayarlar çok güzel SSD’li. Ben başlangıç olarak HDD’li alıp sonrasında SSD takmayı düşünüyordum. @Plesarazj işletim sisteminin hazır olması şu açıdan önemli bilgisayara işletim sistemi ve güncellemeleri yaparken yanlış bir şey yaparım az performans alırım filan diye işletim sisteminin olması önemli. Peki yukarıda atmış olduğum Lenovo Acer ve MSI’dan hangisi daha iyidir ?
Kararımı değiştirdim işletim sistemi olmasa da olur varsa öneriniz Trendyol gibi sitelerden de öneri yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sizin için birkaç ürün buldum açıklamalarıyla birlikte linkleri vereceğim.
1) Asus FX553VE-DM407 Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050Ti Fiyatı Cihazda 4GB GTX1050TI bulunmakta ve sizin istediğiniz gibi 1 TB HDD var. İşlemciside oldukça yeterlidir. Sadece ekranı TN panel onun dışında pek bir sıkıntısı yok.
2) HP Omen 15-CE007NT Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı
Bu cihazda ise 4GB GTX1050 bulunmakta ve hem hdd hemde ssd bulunmakta. Ürünün genel anlamdaki sıkıntısı her HP laptopta olduğu gibi ısınması elbette. Cihazın test sonuçlarına internetten ulaşabilirsiniz sıcaklık konusunda.
3) Dell Gaming G315 Intel Core i5 8300H 8GB 1TB 128GB SSD Fiyatı
Yine 4GB GTX1050 var. Aynı HP’deki gibi hem ssd hemde hdd bulunmakta. Ama aynı ısınması sorunu bu cihazdada var. Test sonuçlarına bakabilirsiniz.
4) MSI GL62M 7RDX-1623XTR Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB + 128GB Fiyatı
Eğer bütçenizi 300tl arttırabilirseniz bu cihazı alabilirsiniz tek eksisi 2GB GTX1050 bulundurması ama soğutma ve kalite olarak tartışılmayacak bir üründür kendisi. 2gb gtx1050’nin oyun sonuçlarına YouTube üzerinden bakabilirsiniz bence bir sıkıntı çıkarmayacaktır.
5)Abra A5 V13.1.3 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Bu cihazda 480gb ssd var bence gayet yeterli olacaktır. İsterseniz daha sonra hdd taktırırsınız. Monster markanın tek sıkıntısı kasa kalitesi ve yazılımsal destek konusunda sorunları var. Müşteri hizmetleri oldukça iyi görünüyor ama.
Umarım faydalı olabilmişimdir, cevabınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı