5000 TL i7 6700 Sistem Toplama

Gtx1070'teki pascal mimarisi, 1080p'ye pek uyumlu gibi gözükmüyor. GPU'yu çoğu oyunda tam verimde kullanamıyorsunuz. Ben de gtx1070 düşünüyordum ancak öyle olunca vazgeçtim. Kendim Rx480 almayı gerekirse de CF yapmayı düşünüyorum daha mantıklı geliyor.
Monitör olarak yaklaşık 1 ay önce Benq xl2411z aldım fazlasıyla memnunum tercih edebilirsiniz. Sanırım siz de Cs:go tarzı oyunlar oynuyorsunuz. Benq'nun bu monitörünü, oyunculardan geribildirim alınarak tasarlandığı için Asus'tan bir adım önde görüyorum her bakımdan. Tam bir f/p ürünü.
Uyumlu gibi gözükmüyor derken nedenini anlamadım. CF yapmaya sıcak bakmıyorum açıkçası. Onun yerine tek GTX 1070 daha mantıklı geliyor. Forumda herkes aynı şeyden bahsediyor ama verimli olacağını düşünmüyorum.

Şu fiyat farkını göstereyim belki anlarsın.
Kingston Hyperx Predator 4*4 GB 2400 mega hertz CL 12 333 lira. XMP Profile #1: DDR4-2400 CL12-13-13 @1.35V
Kingston Hyperx Savage 4*4 GB 2400 mega hertz CL 12 293 lira. •XMP Profile #1: DDR4-2400 CL12-14-14 @1.35V
Birisi CL 12-13-13 giderken diğeri CL 12-14-14 diye gidiyor. Diğer değerler başka zamanlamaların değerleri ne kadar düşük olursa o kadar iyi. Amazonda ürünün kodunu yazmadığı için o farkı gösteremedim ama büyük ihtimal böyle bir fark olacaktır.

Şu fiyat farkını göstereyim belki anlarsın.
Kingston Hyperx Predator 4*4 GB 2400 mega hertz CL 12 333 lira. XMP Profile #1: DDR4-2400 CL12-13-13 @1.35V
Kingston Hyperx Savage 4*4 GB 2400 mega hertz CL 12 293 lira. •XMP Profile #1: DDR4-2400 CL12-14-14 @1.35V
Birisi CL 12-13-13 giderken diğeri CL 12-14-14 diye gidiyor. Diğer değerler başka zamanlamaların değerleri ne kadar düşük olursa o kadar iyi. Amazonda ürünün kodunu yazmadığı için o farkı gösteremedim ama büyük ihtimal böyle bir fark olacaktır.
Kendi sitesinden karşılaştırınca fark anlaşılıyor. Attığım ürünle aralarında sadece renk farkı var galiba. compare-results

Aynı. Zevkine kalmış siyah istiyorsan siyahı al kırmızı istiyorsan kırmızı al. Ama dökme alüminyum veya demirin üstüne kırmızı hiç yakışmıyor bende var biraz kötü gözüküyor. Sen kırmızı modeli al. Rengini beğenmezsen soğutma blok kısmını bellekten ayır spreyle boyarsın en iyisi. :D

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51wWPHDpBDL.jpg
İyi gözüküyor gibi.

Aynı. Zevkine kalmış siyah istiyorsan siyahı al kırmızı istiyorsan kırmızı al. Ama dökme alüminyum veya demirin üstüne kırmızı hiç yakışmıyor bende var biraz kötü gözüküyor. Sen kırmızı modeli al. Rengini beğenmezsen soğutma blok kısmını bellekten ayır spreyle boyarsın en iyisi. :D
Siyah hoşuma gitti benim de. Siyah alırım herhalde.

Siyah hoşuma gitti benim de. Siyah alırım herhalde.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51wWPHDpBDL.jpg
İyi gözüküyor gibi.
Sizce güç kaynağını burdan mı almalıyım yoksa amazon'dan mı?

1080 Full HD de 144 fps veremiyor AAA oyunlarında. Yani 1070'in hakkını veremez 2 K almalısın falan demeyin. 1080 p 144 hertz ile gönül rahatlığıyla takılır hiç de sıkıntı olmaz. Hertz farkını bilmeyenler konuşmasın lütfen.
@ARDA TEK https://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-2133MHz-PC4-17000-Memory/dp/B0123ZCD36/ref=sr_1_6?s=pc&ie=UTF8&qid=1466522778&sr=1-6&refinements=p_n_feature_four_browse-bin:10656894011,p_36:1253505011
Türkiye'ye kargosu var mı bilmiyorum bunu alırsan daha iyi olacağını düşünüyorum oyuncu olduğun için CL değeri düşük bellek seçmen senin için daha iyi olacaktır. Resmi sitesinden bakarsan 3000 frekansındaki bellekleri 2133 frekansında çalıştırıyor. Yani 2133 frekansında CL değeri düşük bellek al. Yoksa alacağın bellekler 2133 CL 15 çalışabilir kendin elle ayarlayabilirsin ama kararlılık ve sabitlik konusunda emin olamazsın belki bilgisayar mavi ekran verecektir uzun süre kullanımda. Bu yüzden sen 2133 frekansında bellek al. 3000 frekansındaki bellekler XMP ile 3000 de çalışacağından emin değilsin riske girmeye değmez 2133 al.
1070 le full hd monitör kullanmak ferrariye tüp takmak gibi birşey.

1070 le full hd monitör kullanmak ferrariye tüp takmak gibi birşey.
Haklı olabilirsiniz fakat monitöre verebileceğim fiyat 1200. O fiyata önerebileceğiniz 2k monitör var mı?

@Yusuf Ensar Ertan @Asım Demir Sizlerin de görüşlerini almak isterim. Sistemde herhangi bir sorun var mı? Değiştirebileceğim parçalar var mı? Güç kaynağı ve Ram konusunda kararsızım.

2 K monitör var da 24" yani almaya değmez. 144 hertz al ne tüpe Ferrari ne de Ferrari'ye tüp takılır. Siz 144 hertz alın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Dax Hem şunu söyleyeyim bu kartlar HBM bellek değil. Yani yüksek bant genişliği olup düşük frekansta çalışmıyor. 1080 ve 1070 Fury'e benzeseydi sen haklıydın çünkü yüksek bant genişliğini 1080 p de kullanamazdık aynı oyunda 3000 mega hertz CL 15 belleğin 2400 mega hertz CL 10 bellekten daha az performans vermesi gibi. Belli bir anın karesini yapmak zorundasın o yüzden yüksek bant genişliği bir yere kadar oluyor ondan sonrasında frekansın yüksek olması gerekiyor. Burada da yüksek frekanslı bellekler ve GPU'lar konuşuyor o yüzden 1080 p monitörde verimlilik konusunda kayba uğramayız.

980 Ti ve Fury X 1080 p, 2 K ve 4 K karşılaştırmalarına bak ne demek istediğimi anlayacaksın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı