5000 TL ile ne yapılır?

Shopierden yapmayı düşündüm fakat 16 yaşında olduğum için ailemden birinin bilgilerini girmek zorundayım ileride değiştiremiyorumda bilgileri, birde şirket açmak için muhasebeci vs gerekiyor diyolardı kafamı karıştırdı çok araştırdım fakat pek anlayamadım
Liseyi bitir.
18 i ne kadar yatırım yap.
 
Elinde pc varsa yazılım, photoshop gibi alanlarda kendini geliştirmeni öneririm hatta kendimede öneriyorum bende en kısa sürede başlamayı düşünüyorum.
 
Yanlış hatırlamıorsam Amazon üzerinden satış yapmak için şirketinizin olması gerekmiyordu.
Dropshipping de yapabilirsiniz.

Evet şirketsiz yapanlarda var ama Amerika'dan dropshipping yapıldığında hatırladığım kadarıyla vergisiz 50k alabiliyorduk ondan sonrasi için şirket zorunlu.
 
Kötüye giden ekonomide elimde para bulundurmak istiyorum olmazsa 3D yazıcı alıp oradan para kazanmaya başlayacağım az çok idare eder ilerletirim işi 18'e kadar bir de kariyer olarak e-spor veya ralli yarışçılığı yapar 18'de de ticarete atılırım.
Eliniz de Tl bulundurmayın.
Eriyor.
Ya dediğiniz gibi yazıcı alın.
Ya da başka bir şey.
Yazıcı için ise Creality Ender 3 Pro olabilir.
2. el daha uyguna da alabilirsiniz.
 
Yanlış hatırlamıorsam Amazon üzerinden satış yapmak için şirketinizin olması gerekmiyordu.
Dropshipping de yapabilirsiniz.
Her şekilde şirket kurup vergi vermemiz gerekiyor aksi halde vergi kaçakçılığı yüzünden para cezası vb. durumlar ile karşılaşır.
 
Elinde PC varsa yazılım, Photoshop gibi alanlarda kendini geliştirmeni öneririm hatta kendimede öneriyorum bende en kısa sürede başlamayı düşünüyorum.

Elimde canavar var eskiden LGS'den önce edit, montaj, yazılım vs. yapıyordum fakat bıraktım okul yüzünden ve hayatımın pişmanlığı birçok şey yapacağım fakat okul vaktimi çalıyor.
 
Elimde 5K civarı para var bu para ile ilerleyip gerekirse deli gibi çalışıp şirketimi açmak istiyorum şu anda 16 yaşındayım ve amacım bu paraya 3D yazıcı alıp parça satışı yapmak, 1 atölyemiz var içerisinde bir sürü marangoz aletleri vs. var az çok mekatroniğe ilgiliyim ve bilgim var, 1 atölye dışında 4-5 tane daha harabe içerisinde dükkanımız var masrafları vs. çok içerisi çöp dolu gerekirse temizler gerkeni yaparım(atölyemizde harabe içerisindeydi temizledik güzel hale getirdik) şirket konusunda babamın desteği var yapabileceğimi biliyor ki çok küçük yaşlardan beri satış vs. yaparak az çok para kazanıyordum etraftakiler ticari zekama hayrandı. Sizce en mantıklı ne yapabilirim? Okulum var, notlarım yüksek, sayısalcıyım fakat okulu sevmiyorum ve gereksiz buluyorum hocanın 40dk anlatıp uğraştığı şeyi 5dk da hallediyorum ve matematik hocasına 1-2 formül öğrettiğim oldu :) ama ailem okulu açığa almam konusuna karşı her şey okul, eğitim diyorlar. Ben öyle değilim iyi bir işte çalışmak değil kendi işimi kurmak istiyorum gerekirse okulu bırakır günde 25 saat çalışırım(mecaz), yaparım yapmışlığımda var kendime güvenim tam, risk almayı seviyorum, istediğimi alana kadar da ne olursa olsun yapmaya hazırım.
Bu para ile en mantıklı ne yapılabilir?
Kesinlikle yatırım yap altın olur vb
 

Geri
Yukarı