5000 TL Klavye ve fare önerisi

Bütçe
5000 TL
İncelemelerin herhangi birinde hiçbir şikayet görmedim ki TechPowerUp bile böyle bir sorundan bahsetmemiş.

O konuda sorun yaşamaktan korkuluyorsa şu tercih edilebilir;

Donanım olarak sensör 3395, scyrox v8'deki 3950 sensörden düşük ancak kayda değer bir fark yok. 3395 hala profesyonel bir sensör. Mcu olarak aynılar, Fantech'in her yerde sağlam yapısından söz ediliyor.

Kendim kullanıyorum Helios II Pro S'i bu arada, çok memnunum. Shape olarak Zowie S2 ile aynıydı yanlış hatırlamıyorsam, güncel donanımlı S2 desek yeridir.

Baş parmak çıkıntısı olan örnek olarak G502 gibi mouse istiyor arkadaş, önceliği o yani. O konuda önereceğin bir mouse var ise onu da söyle hocam.

Baş parmak çıkıntısı olan örnek olarak G502 gibi mouse istiyor arkadaş, önceliği o yani. O konuda önereceğin bir mouse var ise onu da söyle hocam.
O tür çıkıntılara sahip ergonomi odaklı mouse’lar var mesela Razer Basilisk V3 gibi ancak bu mouse’lar kadar iyi değiller. Yanlış hatırlamıyorsam V3 2025 yılındayız hala pil kullanıyor…

evet ama hafif mouselar genelde 43-55 gram arasinda oluyor 39 gram dahada hafif bisey muhtemelen malzemesi ince yapilidir bende o mouse a bakmistim forumlarda malzeme kalitesinin iyi olmadigini soyluyolardi
Attığım Helios II Pro S 55 gram, tam dengede tutulmuş.

O tür çıkıntılara sahip ergonomi odaklı Mouse'lar var mesela Razer Basilisk V3 gibi ancak bu Mouse'lar kadar iyi değiller.

Bende Basilisk önerdim, başka alternatifi yok sanırım. Bu Mouse'lar kadar asla iyi değiller, zaten hayvan gibi ağır oluyorlar. Ama illa çıkıntı isterse Basilisk en iyisi gibi.

Bende Basilisk önerdim, başka alternatifi yok sanırım. Bu Mouse'lar kadar asla iyi değiller, zaten hayvan gibi ağır oluyorlar. Ama illa çıkıntı isterse Basilisk en iyisi gibi.
Razer’in en son çıkardığı üst segment Mouse’u hariç diğer modellerin scroll tuşu gerçekten sıkıntılı. Helios II Pro S’den önce Viper Mini kullanmış birisi olarak doğrulayabilirim. Scroll tuşuna bastığımda mark atmak istediğim yere mark atmak için tuşa çok fazla kez basmam gerekiyordu çünkü algılamıyordu. Neredeyse tüm modellerinde aynı şikayet var.

Son düzenleme:
Evet ama hafif fareler genelde 43-55 gram arasinda oluyor 39 gram daha da hafif bir şey muhtemelen malzemesi ince yapilidir bende o mouse a bakmistim forumlarda malzeme kalitesinin iyi olmadigini soyluyolardi.

Olabilir, malzeme kalitesi hakkında çok konu görmedim scyrox hakkında. Gerçekten kötüyse arkadaşın önerdiği ya da Darmoshark M3 s Pro falan bakılabilir. VXE mad r da 36 gr malzeme kalitesinin kötülüğü hakkında konuşuluyordu. Ama scyrox hakkında görmedim.

Razer'in en son çıkardığı üst segment fareyi hariç scroll tuşu gerçekten sıkıntılı. Helios II Pro S'den önce Viper Mini kullanmış birisi olarak doğrulayabilirim. Scroll tuşuna bastığımda mark atmak istediğim yere mark atmak için tuşa çok fazla kez basmam gerekiyordu çünkü algılamıyordu. Neredeyse tüm modellerinde aynı şikayet var.

Bunu çok duydum bu aralar, o kadar yeni model çıkarırken nasıl çözemezler.

O tür çıkıntılara sahip ergonomi odaklı mouse’lar var mesela Razer Basilisk V3 gibi ancak bu mouse’lar kadar iyi değiller. Yanlış hatırlamıyorsam V3 2025 yılındayız hala pil kullanıyor…

Attığım Helios II Pro S 55 gram, tam dengede tutulmuş.
fantech markasini bilmiyorum ama malzemesi ortaysa gayet guzel bir mouse

fantech markasini bilmiyorum ama malzemesi ortaysa gayet guzel bir mouse
Malzemesi oldukça iyi hocam tamamen tarafsızca yorumum. UV mat kaplaması sayesinde elim su gibi terlese bile tutmayı başarıyor.
Zaten her yerde sağlamlığından bahsediyorlar.
Fantech markası da aslında eski ama bilinmeyen bir marka. Gün geçtikçe çıtayı aşıyorlar, bir gün üst seviyelerde göreceğimize eminim. Fantech Helios II Pro S çıkardıkları son model. Helios II Pro ve Helios II gibi iki ayrı modele de sahipler. Aria XD7 modelleri de oldukça popüler.

Helios II Pro’daki TTC Gold’ların hissiyatlının sevilmemesi üzerine Pro S adında ürün çıkartıp Huano Transparent Blue Shell Pink Dot switch’leri kullandılar. Aynı zamanda MCU’da değişikliğe gittiler. Nordic 52840’a geçtiler. En son çıkan en iyi Nordic MCU.

Endonezya menşeili bir marka, uygun fiyata yüksek kaliteyi önemsiyorlar.

Konu 'Fantech Helios II Pro s'
İnceleme: Fantech Helios II Pro s

Son düzenleme:
Logitech dışında hepsi alınır, hangisini beğeniyorsan onu alabilirsin. Baş parmak yeri istiyorsan G502 yerine Razer Basilisk daha iyi olacaktır.

R1 Pro daha iyi hocam zaten, ama r1'den bahsediyoruz şu an.

İncelemelerin herhangi birinde hiçbir şikayet görmedim ki TechPowerUp bile böyle bir sorundan bahsetmemiş.

O konuda sorun yaşamaktan korkuluyorsa şu tercih edilebilir;

Donanım olarak sensör 3395, scyrox v8'deki 3950 sensörden düşük ancak kayda değer bir fark yok. 3395 hala profesyonel bir sensör. Switch olarak fantech daha iyi, Huano transparent blue Shell pink Dot'lar eskiden beri bilinen düz Switch'lerin yenilenmiş versiyonu. Hissiyat olarak optik Switch'lere bin basar, çift tıklama olasılığı oldukça az normale nazaran. Mcu olarak aynılar, Fantech'in her yerde sağlam yapısından söz ediliyor.

Kendim kullanıyorum Helios II Pro S'i bu arada, çok memnunum. Shape olarak Zowie S2 ile aynıydı yanlış hatırlamıyorsam, güncel donanımlı S2 desek yeridir.

Eki Görüntüle 2445807

Sötlediğiniz tüm mouselara baktım ama sanırsam bunların çoğunluğu rekabetçi oyunlar için (ağırlıklı olarak) ve ben daha çok rahat seviyorum ayrıca laptop kullanıyorum 8K Hz de sorun olacağını düşünüyorum bu yüzden bence Basilisk V3 daha uygun gibi ama emin olamadım sizce hangisi daha uygundur.

O tür çıkıntılara sahip ergonomi odaklı Mouse'lar var mesela Razer Basilisk V3 gibi ancak bu Mouse'lar kadar iyi değiller. Yanlış hatırlamıyorsam V3 2025 yılındayız hala pil kullanıyor…

Attığım Helios II Pro s 55 gram, tam dengede tutulmuş.

Hocam Basilisk alacak olsam V3 mü V3 X HyperSpeed mi?

Sötlediğiniz tüm mouselara baktım ama sanırsam bunların çoğunluğu rekabetçi oyunlar için (ağırlıklı olarak) ve ben daha çok rahat seviyorum ayrıca laptop kullanıyorum 8K Hz de sorun olacağını düşünüyorum bu yüzden bence Basilisk V3 daha uygun gibi ama emin olamadım sizce hangisi daha uygundur.

Hocam Basilisk alacak olsam V3 mü V3 X HyperSpeed mi?

Hocam rekabetçi oyunlar oynamıyorsan gönül rahatlığıyla Basilisk alabilirsin. Bu arada 8 k Hz kullanmıyorsun illa, 1 k 2 k da kullanabiliyosun, istediğin gibi yani. Hocam V3 kablolu ama sensörü falan özellikleri daha iyi. V3 X HyperSpeed kablosuz ama hem ışıksız hem özellikleri v3'e göre düşük. Yani sana kalmış. Kendin de bakabilirsin buradan, her özellikte V3 daha iyi. Ama kablolu. Razer Basilisk V3 - Razer Basilisk V3 X Hyperspeed Karşılaştırması - Epey

Hocam rekabetçi oyunlar oynamıyorsan gönül rahatlığıyla Basilisk alabilirsin. Bu arada 8 k Hz kullanmıyorsun illa, 1 k 2 k da kullanabiliyosun, istediğin gibi yani. Hocam V3 kablolu ama sensörü falan özellikleri daha iyi. V3 X HyperSpeed kablosuz ama hem ışıksız hem özellikleri v3'e göre düşük. Yani sana kalmış. Kendin de bakabilirsin buradan, her özellikte V3 daha iyi. Ama kablolu. Razer Basilisk V3 - Razer Basilisk V3 X Hyperspeed Karşılaştırması - Epey

Rekabetçi oyunlar oynamıyorsan FUN60 Pro'ya da gerek yok, daha çok tuşu olan yazım hissiyatı daha iyi olan bir klavye daha iyi olur. Rk R75 + Basilisk V3 ikilisi tamamdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı