5000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Teknococuk2

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun yıllardır aynı bilgisayarı kullanıyorum. Bu yüzden yeni toplama bir bilgisayar almaya karar verdim. Sistemdeki tüm parçaları Vatan' dan alacağım önerilerinizi oradaki fiyatlara göre yaparsanız sevinirim.

Bilgisayar donanımları hakkında çok az bilgim olduğu için sizlerin tavsiyesi üzerine bilgisayar alacağım. Uzun süre kullanabileceğim, sorun çıkarmayacak, sağlam bir bilgisayar olmasını istiyorum. Daha çok oyun amaçlı olacağı için GTX 1070 almayı çok istiyordum fakat 5000 TL sınırım olduğu için zormuş alabilmem galiba. Bilgisayarın kasa veya herhangi bir parçasının fazla gösterişli olmasına gerek yok. Önemli olan uzun süreli performans benim için.

İlk başta dediğim gibi bu konuda çok az bir bilgim var ve de bu yaz alacağım için bu kadar kısa sürede doğru kararı verecek kadar bilgi sahibi olamam. Bu nedenle benim için çok fazla olan bu 5000 TL'yi en mantıklı şekilde değerlendirebileceği bir sistem tavsiyesi vermenizi çok istiyorum.
Şimdiden çok sağ olun.

?

Öncelikle belirttiğim sistemde SSHD var ve ek olarak bir SSD takılır mı bilgim yok, ayrıca seni Vatan Bilgisayar kazığından korumak adına güvenilir toplama aşamasından kuruluma, testlere ve gelişe kadar samimi bir sohbet ve kaliteli bir site olan teknobiyotik ile tanıştırmak isterim. Vatan Bilgisayar'dan daha ilgili daha az bilindik ancak daha ucuz bir firma. Kesinlikle bir sponsorluğum yok olsaydı çok daha uzun ve resmi dilde yazardım.

Sistemin linki AMD Ryzen ™ 5 1500X 3.5GHz, GTX1070 8GB EX OC, 8GB DDR4, 1TB SSHD 750W Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC

Tavsiye edilecek monitörler arasında 2K 60Hz 1MS gibi özellikleri olan yani görüntü olarak 1440p 60 FPS hissettiren 1 m.saniye tepki süreli oyuncu monitörler olması gerek,bu sisteme.

Ancak bütçe iyi olsa da bu tarz monitör eklemek gerekince GTX 1070 ekran kartını 1060'a düşürmen gerekiyor.Bu sefer de alınacak 2K monitörün anlamı kalmıyor.

Monitör konusu bu yüzden tartışılır ve uzar gibime geliyor. Ancak tatmin edici bir monitör arıyorsan bütçene göre tavsiye ettiğim diğer bir ekipman ise bu monitör.

Asus VP247H 23.6" 1ms (Analog+DVI-D+HDMI) Full HD Oyuncu Fiyatı

@harunkbts
Öncelikle yardımcı olduğunu için teşekkür ederim.
Bilgisayarı kesinlikle internetten almayacağım. Teknobiyotik vb. sitelerin mağazaları varsa o zaman değerlendirebilirim.
Linkini attığınız sistemde 8 GB Ram olması sorun olmaz mı?
Bir kere alıp bir daha uğraşmak istemiyorum çünkü.

GTX 1070 ekran kartının yanında Full HD monitör almam sorun oluşturur mu?
1440p veya 4k olması mı gerekiyor bu kartın yanında?

@harunkbts
Öncelikle yardımcı olduğunu için teşekkür ederim.
Bilgisayarı kesinlikle internetten almayacağım. Teknobiyotik vb. sitelerin mağazaları varsa o zaman değerlendirebilirim.
Linkini attığınız sistemde 8 GB Ram olması sorun olmaz mı?
Bir kere alıp bir daha uğraşmak istemiyorum çünkü.

GTX 1070 ekran kartının yanında Full HD monitör almam sorun oluşturur mu?
1440p veya 4k olması mı gerekiyor bu kartın yanında?
GTX 1070 2K için tasarlandı. Monitörünüz ya 2K destekleyecek yada GTX 1070' den tam performans alabilmen için 144HZ bir monitör lazım. Eğer Full HD 60Hz monitöre paranız yetiyorsa GTX 1070 çok güçlü kalıyor onun yerine GTX 1060 alıp artan parayı işlemciye veya geri kalan parçalara yatırman sistem performansını daha olumlu etkileyecektir. Bu arada en ucuz 144Hz monitör 1200-1300 TL.

60 Hz veya 144 Hz olmasının tam anlamı nedir?
Görüntünün en fazla 60 veya 144 fps olması anlamına geliyorsa oyunlarda nasıl 300 fps alınabiliyor?

Arkadaşlar uzun yıllardır aynı bilgisayarı kullanıyorum. Bu yüzden yeni toplama bir bilgisayar almaya karar verdim. Sistemdeki tüm parçaları Vatan' dan alacağım önerilerinizi oradaki fiyatlara göre yaparsanız sevinirim.

Bilgisayar donanımları hakkında çok az bilgim olduğu için sizlerin tavsiyesi üzerine bilgisayar alacağım. Uzun süre kullanabileceğim, sorun çıkarmayacak, sağlam bir bilgisayar olmasını istiyorum. Daha çok oyun amaçlı olacağı için GTX 1070 almayı çok istiyordum fakat 5000 TL sınırım olduğu için zormuş alabilmem galiba. Bilgisayarın kasa veya herhangi bir parçasının fazla gösterişli olmasına gerek yok. Önemli olan uzun süreli performans benim için.

İlk başta dediğim gibi bu konuda çok az bir bilgim var ve de bu yaz alacağım için bu kadar kısa sürede doğru kararı verecek kadar bilgi sahibi olamam. Bu nedenle benim için çok fazla olan bu 5000 TL'yi en mantıklı şekilde değerlendirebileceği bir sistem tavsiyesi vermenizi çok istiyorum.
Şimdiden çok sağ olun.

?
Monitör dahil olmasaydı GTX 1080'li bir şeyler yapardım da neyse. Monitör olarak Viewsonic VX2257 düşünebilirsiniz.

Görüntünün en fazla 60 veya 144 fps olması anlamına geliyorsa oyunlarda nasıl 300 fps alınabiliyor?

60 Hertz ve 144 Hertz'in anlamı monitörün hissettirdiği FPS değeridir. İstersen GTX 1080Ti ile Mario oyna 5000 FPS al yine de o monitör sana ancak limiti kadar, Hertz'i kadar hissettirir. Ayrıca monitörün 60 veya 144 Hertz desteklemesi oyundaki FPS değerini değil hissedebileceğin FPS değerini etkiler.

upload_2017-5-23_17-44-32.png

Kazayla 4GB ekran kartı koymuşum.

Eki Görüntüle 236020
Kazayla 4GB ekran kartı koymuşum.

Sistemin başarılı ancak merak ettiğim Ryzen 1600 ile Ryzen 1500x ve de
GTX 1070 ile RX 580 karşılaştırıldığında hangi taraf önde oluyor ?

(GTX 1070 + Ryzen 1500x vs Ryzen 1600 vs RX 580)

Benchmark testlerini bizzat yapmadığım için güvenemiyorum, sallama rakamlar olabileceğini düşünüyorum ve bu yüzden kullanıcılara danışıyorum.

Örneğin senin ekranın 60Hz olsun ve sen oyundan 200 FPS alıyorsun fakat o sol köşede yazan FPS değeri senin sistem gücün, sen oyunu 60 FPS gibi oynuyorsun. Eğer senin monitörün 250Hz ve sen oyundan 40 FPS alıyorsun o zaman da oyunu 40 FPS de oynarsın. Yani hem sistemin iyi hemde monitörün iyi olursa sen bunun farkını anlarsın
Sen gidip 2K monitör alıp GTX 1070 ile hem 2K hemde 144Hz değerinden aynı anda da yararlanamazsın çünkü 2k için kart yük altına girecek ve 60 FPS sabit verecek. Eğer sen 60 üzeri FPS rahatlıkla görüyorsan ve monitöründe 60Hz üstü ise tadından yenmez :D

Sistemin başarılı ancak merak ettiğim Ryzen 1600 ile Ryzen 1500x ve de
GTX 1070 ile RX 580 karşılaştırıldığında hangi taraf önde oluyor ?

(GTX 1070 + Ryzen 1500x vs Ryzen 1600 vs RX 580)

Benchmark testlerini bizzat yapmadığım için güvenemiyorum, sallama rakamlar olabileceğini düşünüyorum ve bu yüzden kullanıcılara danışıyorum.
RX 580 Nvidia tarafında GTX 1060 ile yarışıyor. GTX 1070 çok daha güçlü bir kart kıyaslamak yanlış olur. Ryzen 1600, 1500x' den daha güçlü bunu sadece Youtube' dan izlediğiniz videolarda ki gibi düşünmeyin internette bir sürü makale var.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı