5000 TL notebook önerisi

stevefox

Kilopat
Katılım
25 Ekim 2016
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi günler, ilk kez masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum, araştırmada yaptım fakat anlamadığım bir şey var. İki aynı marka aynı özellik fakat aralarında fiyat olarak dağlar kadar fark var nedeni nedir acaba ? Msi Nvidia Geforce GTX 1060'mıydı neydi sayı binlerde bir şeydi tam hatırlamıyorum ama 8 GB ekran kartı bu markada 8 milyarı bulurken, aynı değerlere yakın başka bir bilgisayar 4-5 milyara var. Kafam cok karıştı neden pahalı aralarındaki fark? Ne bu kadar merak ettim doğrusu, ben bilgisayarı genelde oyun için kullanan birisiyim ve oyunda en üst düzeyde verim almayı hedefliyorum. 4-5 milyar genel bütçem var, bana önerebileceginiz ne var acaba ? Benim kendi bilginle bakıpta çok istedegim örnek verecek olursam, 8 GB ekran kartı, GHz hızı 3.5 - 4.0 arası i7 işlemci 8-32 arası RAM'i olan bir bilgisayarın fazlasıyla iyi oldugunu biliyorum acaba bahsettigim bütçede sizce ne uygun olabilir? Öneri verirseniz çok sevinirim.

Ek olarak ; yine araştırdım Casper Excalibur bilgisayarlara baktım özellikleri gerçekten çok harika ve cok uygun fiyatken, aynı özelliklere sahip Msi neden çok daha pahalı ? İçindeki sistemler ve markaları da aynı. Tek fark isimlerinin olmasını bunun mantıklı bir açıklaması olmalı diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak çoğu kişinin yaptığı hata gibi ekran kartının GB değerlerine bakarak seçim yapmak. Ekran kartlarında GB'nin bir önemi yok bakcağın en son şey GB'si olsun. Şöyle düşün RX 480'de 8GB GTX 1080'de 8 GB ama aralarında dağlar kadar fark var işte bu yüzden daha pahalı. Veya ramlerin kalitesi, Mhz değerleri gibi bir çok şeyden fiyat farkı olabilir. İşlemci sadece i7 diye bakıp seçme yeni nesil olması önemlidir. Öneriye gelcek olursak sanırsam oyun için istiyorsun Moonster Notebook önerebilirim. Şu an senin bütçendekiler stokta yok ama daha pahalı veya ucuz modellerinede bakabilirsin.
Monster Notebook Laptop Modelleri ve Fiyatları
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı