Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kesinlikle bir PC ama 5000 çok fazla. Yani sadece oyun oynayacaksan en fazla 3500 yeter diye düşünüyorum.Kalanla da ileride upgrade yapabilir ya da Steam'den fazla çok çok fazla oyun alabilirsin. Tabi kendi bileceğin iş. PC'ye direk 5000 vereceğim diyorsan ortaya bir canavar çıkar. PS4 çok daha ucuz ve güzel ex. ler falan gelecek. Yani bu senin kendi seçimin PS4'te mi yoksa PC'de mi daha çok zevk alırsın kendin seçmelisin.
Bu bütçeyle çok güçlü bir sistem toplayabilirsin. Ben de 6000 tl bütçe ile topluyorum . Fakat ben beni uzun süre götürmesi gerektiğinden böyle bir şey yapıyorum. Eğer sürekli upgrade yapabileceksen 2500-3000 tl ile bir sistem topla. Geri kalan para ile PS4 ve bol bol oyun alabilirsin. Fakat bence en iyi seçim 3000-3500 tl ile bir sistem toplayıp Steam kütüphanesini doldurup taşırmak olur . Daha sonra bu sistemi güncelleyebilirsin .
Benim sana tavsiyem Pc. Neden dersen Türkiyede oyunlar çok pahalı büyük ihtimal PS4 kırdıracaksın. Garanti dışında kalcak. Ama PC sisteminde buna gerek olmaz.
Bence PC çünkü 5000 tl fiyat da her oyunu kaldırır,ps4 sadece bir oyun platformu onda ödevlerini ve diğer şeyleri yapamıyorsun...Birde ps4 de bütün oyunları satın alman lazım indirirsen kırdırman gerek oda garantiyi bozar :d