5000 TL sistem tavsiyesi

Bütçe
4500
Bu sistem 2000 TL eder mi? Bilmediğim için soruyorum. Bir de ben açıkçası kasanın satılmasını beklemek istemiyorum. Çünkü her geçen gün fiyatlar ciddi şekilde artıyor ve alan daralıyor.

2000TL eder hocam zaten işlemci alsanız bile şu anki aldığınız performansın yükselmesini beklemeyin FX 8xxx serisi RX560'ı çok rahat besler.

2000TL eder hocam zaten işlemci alsanız bile şu anki aldığınız performansın yükselmesini beklemeyin FX 8xxx serisi RX560'ı çok rahat besler.
Bu söylediğin üzücü oldu :/ Şimdi ben 5000 tl ayırıp rx 560 2 gb ekran kartı ile bir işlemciyi birleştirip oyunlarda yüksek performans alamayacagım öyle mi.. 5000 tl ile yeni bir işlemci ile ekran kartı da alınmaz yetersiz kalır para dimi?
Bence elinizdeki sistemi elden çıkarıp bütçenize ekleyin. 6500-7000 lira bandında çok daha iyi bir sistem toplayabilirsiniz.
Güzel söylüyorsunuz ama ben o fiyatlara çıkmak istemiyorum... Tabi siz daha iyi bilirsiniz 5000 artık günümüz teknolojisi için para değil ama şansımı denemek fikirlerinizi almak istedim.. Ben rx 560 2 gb ekran kartına iyi bir işlemci alıp oyunlarda en azından orta seviye performans beklemeyi hayal etmiştim. Şu an olan işlemcimin çok kötü bir işlemci oldugunu bu forumda okumuştum zaten kendim tecrübe ediyorum düşük performanslar alıyorum oyunlarda.

Bu söylediğin üzücü oldu :/ şimdi ben 5000 TL ayırıp RX 560 2 GB ekran kartı ile bir işlemciyi birleştirip oyunlarda yüksek performans alamayacagım öyle mi? 5000 TL ile yeni bir işlemci ile ekran kartı da alınmaz yetersiz kalır para değil mi?

Zaten şu an aldığınız performans aldığınız maksimum performans.
6.100TL'ye GTX 1650 Super 0 sistem mevcut hocam en kötü bir bilgisayarcıya 1500TL'den bırakıp alırsınız içinizi o kadar karartmayın.
Güzel söylüyorsunuz ama ben o fiyatlara çıkmak istemiyorum... Tabi siz daha iyi bilirsiniz 5000 artık günümüz teknolojisi için para değil ama şansımı denemek fikirlerinizi almak istedim. Ben RX 560 2 GB ekran kartına iyi bir işlemci alıp oyunlarda en azından orta seviye performans beklemeyi hayal etmiştim. Şu an olan işlemcimin çok kötü bir işlemci oldugunu bu forumda okumuştum zaten kendim tecrübe ediyorum düşük performanslar alıyorum oyunlarda.

Kullandığınız işlemci günümüz parçalara göre kötü bir işlemci aynı işlemciyi 1050 Ti ile sıkıntısız kullandım.
Bence sorununuz ısınma problemi olabilir bilgisayarı stres testine sokup sonuçları yeni konu ile paylaşın RX560 dediğiniz oyunlara yeterli bir kart.

Zaten şu an aldığınız performans aldığınız maksimum performans.
6.100TL'ye GTX 1650 Super 0 sistem mevcut hocam en kötü bir bilgisayarcıya 1500TL'den bırakıp alırsınız içinizi o kadar karartmayın.

Kullandığınız işlemci günümüz parçalara göre kötü bir işlemci aynı işlemciyi 1050 Ti ile sıkıntısız kullandım.
Bence sorununuz ısınma problemi olabilir bilgisayarı stres testine sokup sonuçları yeni konu ile paylaşın RX560 dediğiniz oyunlara yeterli bir kart.
Bu arada ilgilendiğin için teşekkür ederim vaktini ayırıyorsun beni mutlu ettin. İşin açıkçası şu an var olan sistemi 2013 yılında dizmiştim. Ve artık gerçekten değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Isınma problemi defalarca yaşadım ve bilgisayarcıda fan taktırmıştım düzelmişti ve tekrar sorun olmaya başladı en iyisi sistem dizmek diye düşündüm. Örnek vermek gerekirse valorant oynuyorum maçlarda bile çatışırken falan 90 fps zor görüyorum ve sinirimi bozuyor. Bir diğer örnek vereyim. Lol oynuyorum evet gayet güzel oyun 150 170 fps ile başlıyor ama daha oyunun ilk başları laneye gidince minyonları görür görmez fps 80 e 90a iniyor..

Aslında aklımda bir işlemci vardı. Amd Ryzen 5 3600x işlemcisini taktırmak istiyordum. Bu konularda biraz cahilim bu işlemci rx 560 2 gb ekran kartı ile darbogaz olur mu? Rami 16GB yapmak şartıyla tabi.

X almanıza gerek yok normal seri alın. İleride ekran kartları ucuzlayacak o zaman 560'ı da satıp güzel birşey alırsınız. RAM 8x2 3000MHz alın. Bu arada sıfır 3600 şuan 1800 TL çok gereksiz pahalı.

Anakartı örnek attım bilen arkadaşlar daha iyi model atacaktır.

Öncelikle ağır ölçekte Red Dead Redemption 2 gibi kasanın her şeyinin belli bi seviyenin üstüne çıkmasını isteyen bir şeyler oynamayacaksanız ki belirtmişsiniz oynamıyorsunuz sanırım. 5000 TL aşırı kötü bi bütçe değil ama sıkıntı şu sisteminiz eski. Yani şöyle diyeyim gidip bi ekran kartı alabilirsiniz güzelinden orta sınıf. Yanına bir kaç bir şey daha da ekleyebilirsiniz ram ya da işlemci gibi belki ama o eski parçalar düşük hızlı ram, eski anakart veya işlemcinin yetersizliği gibi sorunlar ortaya çıkar çünkü hepsini değiştiremezsiniz. Aston Martin model arabayı sanayiye tamire götürmek gibi olur. Yani çalışır mı çalışır FPS artar mı artar ama verimsiz olur bir ileride sıkıntı yaratabilir iki.

Mevcut sisteminizi 2000₺-1500₺ arasında satabilirseniz arkadaşların dediği gibi biraz daha uğraşıp çok rahat uzun yıllar götürecek bi sistem alabilirsiniz.

X almanıza gerek yok normal seri alın. İleride ekran kartları ucuzlayacak o zaman 560'ı da satıp güzel birşey alırsınız. RAM 8x2 3000MHz alın. Bu arada sıfır 3600 şuan 1800 TL çok gereksiz pahalı.

Anakartı örnek attım bilen arkadaşlar daha iyi model atacaktır.

Hocam yanıtların hepsini değerlendirdim sanırım hepiniz yeni sistem almamı tavsiye ediyorsunuz ve bende buna karar kıldım. 6000 civarı kıyak, çıtır bir kasa alıp önüme bakabilir miyim?

Hocam yanıtların hepsini değerlendirdim sanırım hepiniz yeni sistem almamı tavsiye ediyorsunuz ve bende buna karar kıldım. 6000 civarı kıyak, çıtır bir kasa alıp önüme bakabilir miyim?
6100TL'ye güzel sistem var fakat biraz özelleştirirsek 6300-6500 arası tutabilir.

Öncelikle ağır ölçekte Red Dead Redemption 2 gibi kasanın her şeyinin belli bir seviyenin üstüne çıkmasını isteyen bir şeyler oynamayacaksanız ki belirtmişsiniz oynamıyorsunuz sanırım. 5000 TL aşırı kötü bir bütçe değil ama sıkıntı şu sisteminiz eski. Yani şöyle diyeyim gidip bir ekran kartı alabilirsiniz güzelinden orta sınıf. Yanına birkaç bir şey daha da ekleyebilirsiniz RAM'ya da işlemci gibi belki ama o eski parçalar düşük hızlı RAM, eski anakart veya işlemcinin yetersizliği gibi sorunlar ortaya çıkar çünkü hepsini değiştiremezsiniz. Aston Martin model arabayı sanayiye tamire götürmek gibi olur. Yani çalışır mı çalışır FPS artar mı artar ama verimsiz olur bir ileride sıkıntı yaratabilir iki.

Mevcut sisteminizi 2000₺-1500₺ arasında satabilirseniz arkadaşların dediği gibi biraz daha uğraşıp çok rahat uzun yıllar götürecek bir sistem alabilirsiniz.

Hocam aynı soruyu size de sorayım.
Yanıtların hepsini değerlendirdim sanırım hepiniz yeni sistem almamı tavsiye ediyorsunuz ve bende buna karar kıldım. 6000 civarı kıyak, çıtır bir kasa alıp önüme bakabilir miyim? Daha üstüne çıkamam çünkü mümkün değil maalesef.

6100TL'ye güzel sistem var fakat biraz özelleştirirsek 6300-6500 arası tutabilir.

Mümkün değil :( Keşke olsa da 20 000 verip kasa alsam.

Hocam aynı soruyu size de sorayım.
Yanıtların hepsini değerlendirdim sanırım hepiniz yeni sistem almamı tavsiye ediyorsunuz ve bende buna karar kıldım. 6000 civarı kıyak, çıtır bir kasa alıp önüme bakabilir miyim? Daha üstüne çıkamam çünkü mümkün değil maalesef.

Mümkün değil :( Keşke olsa da 20 000 verip kasa alsam.
Yani üstüne çıkmanıza gerek yok zaten mevcut sisteminizle ne yapmayı planlıyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı