5000 TL Sistem Toplama

aras87

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Oyun bilgisayarı toplamak istiyorum bütçem de max. 5000 TL. Aylardır araştırıyorum ama maalesef bir karara varamıyorum sürekli yok o daha iyi yok bu daha iyi yok bu alınır mı diye yorumlar görüyorum her yerde ve bir karara varamıyorum. Uzun süre idare edecek bir sistem istiyorum çok fazla tercihim yok ama RAM'i en az 16 GB olsun istiyorum ve ekran kartı GTX serisinden olmalı. Monitörüm var. i7 işlemci düşünüyorum fakat her yerde de Ryzen görüyorum ama test etme kullanma şansım olmadığı için emin de olamadım. Ne tür oyunlar oynadığıma gelirsek aslında her tür oynuyorum ama şimdiki laptopum son çıkanları kaldıramıyor. O kadar çok sistem gördüm ki kafam çok karıştı ve elim şu an boş ne toplayacağımı bilmiyorum. Bütçe belirttiğim gibi bu civarda zorlarsam en fazla 6000 TL olur. Bana ne önerebilirsiniz? Bu arada diğer 5000 TL'lik konulara da baktım ama onlarda genelde bir iki parça isteği vardı bana toplamı lazım.

https://www.vatanbilgisayar.com/sepet/sepetim.aspx

ekran kartı ftx 1060 seçtim. bu size şimdilik yeter 3 sene kadar götürür sonra mecburi olarak ekran kartı almak zorunda kalacaksınız çünkü directx13 çıkacak büyük ihtimalle o yüzden de dx13 lü bir ekran kartı alma gereksinimi duyacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun

Dosya Ekleri

• 5000tlsistem1.PNG
    5000tlsistem1.PNG
    46,7 KB · Görüntüleme: 341
  • 5000tlsistem2.PNG
    5000tlsistem2.PNG
    26,6 KB · Görüntüleme: 319
yorumlarınız için teşekkür ederim gönderdiğiniz sistemler çok iyi ama işletim sistemi ses kartı gibi şeyleri de eklediğim zaman fiyat çok yükseliyor en ucuzlarını eklesem de fiyat 6-7 bini buluyor maalesef bu konuda ne yapabilirim ? her sistemi incelersem ömer furkan gürsel in sisteminde kasa ve soğutucu bulunmuyor onları seçerken dikkat etmem gereken bir şey var mı ? lazarusda da aynı durum söz konusu ikinizin önerisinde de geriye kalan şeyleri seçtiğimde fiyat çok yükseliyor artık 5000 tl yi geçtim ama 7000 i buluyor bu düzeye çıkabiliyor olsam hp omen almam daha mantıklı olmaz mı ? kenan ertemel in sisteminde ise ram 8 gb bunu 16 ya çıkarabilir miyim yoksa sistemi boğar mı ?

Dostum önerdiğin model tek fanlı ayrıca testlerde biraz fazla ısındığı gözlemleniyor.
VATAN BİLGİSAYAR - Teknoloji & Bilgisayar Hiperstore'u

ekran kartı ftx 1060 seçtim. bu size şimdilik yeter 3 sene kadar götürür sonra mecburi olarak ekran kartı almak zorunda kalacaksınız çünkü directx13 çıkacak büyük ihtimalle o yüzden de dx13 lü bir ekran kartı alma gereksinimi duyacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun
Hocam şaka yapıyor olmalısın. Artık 8. Nesil çıkmış 7. Nesil işlemciler artık alınmaz. O fiyata 8600K var. 7700K’yı testlerde geçiyor. Hadi 7. Nesil aldık diyelim o işlemciyle GTX 1060 3GB kullanmak nedir yahu? O ekran kartının ömrü bence max. 1-1,5 sene.

Dostum önerdiğin model tek fanlı ayrıca testlerde biraz fazla ısındığı gözlemleniyor.

Hocam şaka yapıyor olmalısın. Artık 8. Nesil çıkmış 7. Nesil işlemciler artık alınmaz. O fiyata 8600K var. 7700K’yı testlerde geçiyor. Hadi 7. Nesil aldık diyelim o işlemciyle GTX 1060 3GB kullanmak nedir yahu? O ekran kartının ömrü bence max. 1-1,5 sene.
Bütçe mesele olunca öyle seçtim nedenini de yazdım ekran kartı için. İşlemci için i7 istemiş o yüzden istenen istek üzerine onu yazdım

VATAN BİLGİSAYAR - Teknoloji & Bilgisayar Hiperstore'u

Bu sistemi kesinlikle alma.

8. nesil varken 7. Nesil almak saçmalıktır. Onun yerine Ryzen seçilebilir.

@Neko size güzel bir sistem toplar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı