5000 TL Vatan'dan sistem toplama

Çikolatadam

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2018
Mesajlar
336
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar ben 5000 TL'ye Vatan Computer'dan toplama kasa veya Notebook almayı düşünüyorum. Oyun oynamak için önerilerinizi alabilir miyim? Ve bir sorum daha var. Intel i3 ile i5'in farkları nedir? 5000 TL'ye PC toplayacağım hangisini tercih etmeliyim? Aralarında sanırım 1000 TL fark var.
 
İ3 ve İ5'in arasında çok fark var tabii ki nesilden nesile değişiyor. Örneğin İntel İ5 7400, İ3 8100'den daha kötü. Yazan sayılara bağlı yani. Örneğin İ7 4790 isimli işlemci 4. nesil olmasına rağmen İ5 8400 gücünde yani İ3 8100'den daha güçlü. Vatan'dan almak yerine internetten hazır sistem sipariş vermeyi kabul eder misin? Monitör dahil değil mi sisteme? Vatan'da maalesef işlemci stoğu kalmamış internet üzerinde.
 
Vatan Bilgisayar'dan hazır kasa almanı pek önermem. Fiyatları gereksiz uçuk. 5000TL' ye çok daha iyi bir sistem toplayabilirsin. Zaman kısıtlaman yoksa ve Vatan olması şart değilse çoğu bileşeni Amazon veya Newegg'den almanı öneririm.Vatan'da 8-9bin TL' ye satılan sistemleri 5-5.5bin TL' ye toplayabilirsin.
 
Vatandan direk kasa değil Oem bölümüne çıkarak istediğin sistemi anlatırsan oradakiler yardımcı olacaktır, buradan topladığın bilgiler ile beraber güzel bir kasa toplatabilirsin VATAN'da. Hem bir problem çıktığında gidebileceğin somut bir yerde olacaktır. İnternetten toplatabileceğin bilgisayar ile VATAN'da toplatacağın bilgisayar arasında 300-500 TL fark olacaktır tabi ama bilgisayarda karşılaşacağın her sorunda gidebileceğin bir müşteri hizmetleri var.

8. Nesil i3 işlemci senin işini görecektir diye düşünüyorum bunun yanında iyi bir ekran kartı ssd anakart ile güzel bir sistem toplatabilirsin. Herhangi bir problem yaşayacağını düşünmüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı