PSU : Anladığım kadarıyla en çok göz ardı edilen ama olmadan da sistemin bir anlamının kalmadığı hayati parça
Ben bunları buldum. Daha uygun, daha kaliteli veya başka sebepten önerilerinizi bekliyorum.
Highpower 500w 80 plus Captcha Verification
Fiyat : 305 TL
Highpower 700W 80 plus Captcha Verification
Fiyat : 425 TL
Highpower 750w 80 plus Bronze Captcha Verification
Fiyat : 475 TL

Highpower gerçekten çok kötü marka. Sanırım bütçem var diyorsun kasa ve PSU ayrı ayrı alıcaksın. Sharkoon, Cooler Master, Corsair ve FSP markalarına bak. 500 - 600W PSU. Eğer PSU en hayati parça diyorsan bu markalara bak.

Hazır sistemin üzerinde bazı değişiklikler yaptım.
Monitör : LG 21.5'' 22MK430H-B 5ms Analog+ HDMI Amd FreeSync Full HD IPS Gaming Monitör LG | Trendyol

PSU 500W olmalı en azından. 400W böyle bir sistem için hiç iç açıcı değil. Wattman hatası hala tam çözülmüş değil, bir çok kişide sorun devam etmekte.
Sistem gerçekten de uygun görünüyor. Yalnız bazı sorularım var:
  1. İşlemcinin sonunda tray yazıyor. Nedir bu tray ?
  2. Ekran kartında Rx570 ile RX580 arasında benim kullanım alanımda çok fark olur mu ?
  3. kasada 600w psu var. Yalnız 80 plus yok galiba. Fiyat olarak yakın 500w 80 plus var. 500w bana yeterli mi?. Bu psu lar kalite olarak iyi midir? Kasanın yan panelleri plastikmiş. Plastikler soğumayı kötü etkiler mi?
  4. Ram bana 8 GB yeterli olur mu?
Şimdiden teşekkürler.
Highpower gerçekten çok kötü marka. Sanırım bütçem var diyorsun kasa ve PSU ayrı ayrı alıcaksın. Sharkoon, Cooler Master, Corsair ve FSP markalarına bak. 500 - 600W PSU. Eğer PSU en hayati parça diyorsan bu markalara bak.
Aslında bütçem belirttiğim gibi. Sadece okuduğum yorumlara göre önemli olduğunu düşünüyrom. @MenT4LisT in gönderdiği sistemde psulu kasalar var siz önerir misiniz bu kasaları bir bakarsanız.

2. Ekran kartında Rx570 ile RX580 arasında benim kullanım alanımda çok fark olur mu ?
  3. kasada 600w psu var. Yalnız 80 plus yok galiba. Fiyat olarak yakın 500w 80 plus var. 500w bana yeterli mi?. Bu psu lar kalite olarak iyi midir? Kasanın yan panelleri plastikmiş. Plastikler soğumayı kötü etkiler mi?
Şimdiden teşekkürler.

Aslında bütçem belirttiğim gibi. Sadece okuduğum yorumlara göre önemli olduğunu düşünüyrom. @MenT4LisT in gönderdiği sistemde psulu kasalar var siz önerir misiniz bu kasaları bir bakarsanız.

Güzel bir hazır sistem. Anakartı X370 olarak, +1 8GB RAM ekleyerek, Ekran kartını RX 580'e düşürüp SSD'yi 120GB Nvme +HDD ya da SSD yapınca güzel oluyor. 5070TL. Ekranı da 500 TL'ye ayarladın mı 5570 TL'ye güzel bir sistem sahibi olursun. Ekran kartını tekrar RX 570'e çekersen 130 TL daha kâr edersin.
Edit: Adata SU630 serisinden uzak durmanı tavsiye ediyorum. Yeni öğrendim ben de gerçekten sıkıntılı bir SSD imiş.

Güzel bir hazır sistem. Anakartı X370 olarak, +1 8GB RAM ekleyerek, Ekran kartını RX 580'e düşürüp SSD'yi 120GB Nvme +HDD ya da SSD yapınca güzel oluyor. 5070TL. Ekranı da 500 TL'ye ayarladın mı 5570 TL'ye güzel bir sistem sahibi olursun. Ekran kartını tekrar RX 570'e çekersen 130 TL daha kâr edersin.
Edit: Adata SU630 serisinden uzak durmanı tavsiye ediyorum. Yeni öğrendim ben de gerçekten sıkıntılı bir SSD imiş.
Hocam kasalarla ilgili ne düşünüyorsun. Psuları nasıl sence?
8 GB ram bana yetmez mi?
Ekran kartı rx580 ile rx570 arasında benim kullanımımda çok fark olur mu?
Ve son olarak senin önerdiğin 21:9 ekranla ilgi soru sormuştum görüntü bozulamaları ile ilgili.

Biliyorum çok ince eleyip sık dokuyorum. Ama konu şimdiden iyi okunmuş. Hem benim için hem de okuyucular için iyi bir konu olacak.
Hep oyun ile ilgili sistemler öneriler mevcuttu. Güncel ve farklı bir konu oldu. Kolay gelsin.

Hocam kasalarla ilgili ne düşünüyorsun. Psuları nasıl sence?
8 GB ram bana yetmez mi?
Ekran kartı rx580 ile rx570 arasında benim kullanımımda çok fark olur mu?
Ve son olarak senin önerdiğin 21:9 ekranla ilgi soru sormuştum görüntü bozulamaları ile ilgili.

Biliyorum çok ince eleyip sık dokuyorum. Ama konu şimdiden iyi okunmuş. Hem benim için hem de okuyucular için iyi bir konu olacak.
Hep oyun ile ilgili sistemler öneriler mevcuttu. Güncel ve farklı bir konu oldu. Kolay gelsin.

Oyunlar için 8GB RAM yeterli oluyor. Ancak grafik tasarım, video edit vb. işler için 32GB - 64GB RAM'ler söz konusu. Dolayısıyla verim alamayacaksın. En az 16GB başlangıç.

CoolerMaster kasalar güzel. PSU'ları eğer CoolerMaster markalı ise sorun olmayacak hatta benim önerdiğim Thermaltake'den daha iyidir. Ancak Itopya hazır PC olarak veriyor, PSU'nun markası yazılmamış. Sorulması gerek. Plastik kapaklar ısıyı içerde muhafaza edecektir bu negatif bir özellik ancak burada bahsettiğimiz 2-3 derece bir sıcaklık. Çok önemli değil yani. "Temperli cam" kasalarda en idealidir.

RX 570 - RX 580 arasında devasa bir fark yok. Sizin için büyük önem arz etmiyor.

25" Ekran önerdim ancak siz istediğiniz formatta kullanabilirsiniz ekranı. Hatta Matrix açıp çift ekran çalışıyor grafikçiler. Sorun olacağını sanmıyorum ama 21.5" - 23" arası ekranlara bakabilirsiniz. IPS panel olsun yeter. Aklınızda soru işareti kalmaz.

Hocam ekranla ilgili olarak ; bu ultrawide ekranlar görüntüyü bastiriyor mu? Nasıl desem hani resmi oransiz bir sekilde sadece genisletirsen uzar ya öyle mi oluyor yoksa kalitede kayip olmuyor mu?

Zaman ayırdığın için sağol. İlk defa gönlümce bir sistem toplayıp kendime ait bir bilgisayar sahibi olacağim. 5000 tl benim için çok büyük bir para. O yüzden biraz pimpirikli davranıyorum. Anakartta arkadaş X370 önerdi. Sen B450 önerdin. Önerdiğin güç kaynağı nasil ? Uygun olduğu için mi önerdin yoksa kesin iyidir dediğin için mi? Ve bütçem malesef 5000 tl ekran dahil. Kolay gelsin.

Anakart gayet güzel indirimde olduğu için önerdim. Şahsen bende Rog x370f var bir dünya para bayıldım. O kadar parayı vermesem de olurmuş diye düşündüğüm için. Psu'yu ben kullanmadım fiyat olarak avantajlı ve 80+ olduğu için önerdim. Bütçen 5000 olduğu için bazı şeylerden kısmam gerekirdi. Sonuçta 80+ bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Rame gelince sadece oyun olsaydı 8 Gb yeterliydi şimdilik ama işin içine grafik girince mecburen 16 koyduk.

Hocam teşekkürler. Anakart için: B450 çok önerilmiş. Wi-fi ve ses den dolayı mı bunu önerdiniz? BIOS güncellemesi gerekli mi?
Ekran Kartı : Bu serilerle ilgili çok fazla ne olduğunu bilmesem de watman hatası alınmış. Bu ekran kartı yetetli midir? Ve aynı markanın bile 2-3 tane rx 570 kartı var farkı nedir?
SSD için : nvme M2 SSD ye işletim sistemi ve programları kurmak mantıklı olur mu? Günde en az 10 saat aralıksız çalışınca çok ısınıp performans çok düşer mi?
PSU için : 500W ucu ucuna mı yeter. İlerde ekran kartını yükseltirsem ek ram taksam yine yeterli olur mu ?
Kasa : Soğuma açısından şeffaf yan panellerin hiç artısı var mıdır?
Kolay Gelsin.

Hocam teşekkürler. Ram 8 gb yeterli olurmu? @babylonIV 16gb önermiş. 8Gb yapıp M2 SSD almanın mantığı var mıdır ? Belki saçma bir sorudur ama mazur görün :) 4-4 8gb ram takıp diğer iki slota sonra 8-8- 16gb ekleme yapılabiilir mi?

SSD için ise hocam depolamaya çok ihtiyacım yok. Sonra alabilirim. M2 ssd günde 10 saat açık kalacak bilgisayarım, ısınma yapar, performansı düşürür mü? Ben işletim sistemini ve programlarım oraya kurur, hdd yi depolama için kullanırım diye düşünmüştüm. Siz maliyetten dolayı mı önermediniz ?
Şuan ki bütçene göre 8 GB RAM yeterli görünüyor. Pek oyun oynamayacağını belirttiğin için bunu söyledim. Sisteme ileride RAM takviyesi yaptığında, sistemde takılı olan RAM lerin MHZ değerleri ile yeni RAM lerin MHZ leri aynı olsun. Eğer farklı olursa çakışma ve siyah ekran hataları alabilirsin. Sistem en zayıf halkası kadar hızlı olacağı için yeni aldığın yüksek hızlı RAM düşük hızdaki RAM le aynı frekansta çalışacaktır.
Ben maliyetten dolayı M2 önermedim. PSU için teknobiyotik sitesine girip oradan bilgisayar topluyormuş gibi yapıp sağ altta çıkan gerekli güç kısmından ne kadarlık bir PSU alman gerektiğini anlayabilirsin.
Ekran kartlarında aynı çipsetli kartların farklı fiyatlarda olma sebepleri o markaların marka değerleri ve kartların dizayn farklılıklarıdır(Soğutma, fan modeli,alüminyum kasa mı plastik kasa mı kullanıldığı gibi) Ama senin durumunda karar verdiğin ekran kartının en ucuzunu alman mantıklı olur.
Kasanın şeffaf olması soğutma işlemine bir katkı sağlamaz.
B450 anakart modeli overclock ve crossfire yapılabilien düşük maliyetli bir ekran kartıdır. Benim OC ile işim olmaz derseniz A320 anakart da alabilirsiniz.
A serisi OC SLI Crossfire yapılamaz
B serisi OC Crossfire yapılabilir (Ryzen işlemciler için ve x4 Crossfire olur takacağınız 2. ekran kartı + 1/4 performans verir )
X serisi ekran kartına her şey serbest :) Eğer sistemi Intel toplayıp OC yapacağım dersen mecbur X anakart alacaksın.

Yanlış düşünüyorsunuz, çok yanlış. High Power baya çok satılan bir marka. Fiyatına göre gayet iyi kaliteli mallar üretiyor. Hiç şimdiye kadar sorun yaşayan görmedim.
Şimdiden teşekkürler.

1. Tray işlemci kutusuz ürün demektir. Ama güvenlidir merak etmeyin, sadece daha ucuza getirlen ürünlerdir, o yüzden fiyatları uygun oluyor.
2. Hayır grafik işleri için sistem topluyorsanız ekran kartının çok güçlü olması gerekmiyor ki, RX 570 orta dereceli bir kartdır.
3. PSU 80+ Corsair markasına ait bir güç kaynağı. Gayet yeterli.
4. 16GB RAM daha iyi olur ama bütçeniz el veriyorsa.

Son düzenleme:
@Silinen üye @schwero @Chn2z @Aghayev13 Herkese yardımlarından dolayı teşekkürler.
Son geldiğimiz nokta :)

İşlemci : Ryzen 5 2600 1220 TL

Anakart : Bir farkı var mı?
Gigabyte GA-AX370M-DS3H 505 TL
Gigabyte AX370M-Gaming 3 582 TL

Ekran Kartı : Hangisini alayım farkeder mi? Ve Gigabyte 8gb neden böyle ucuz ?
Sapphire RX570 pulse 4GB 969 TL
MSI RX570 ARMOR 4GB 946 TL
ASUS ROG-STRİX RX570 4GB 1025 tl
Sapphire RX570 Nitro+ 4GB 1046 TL
Gigabyte RX570 8GB 1088tl

Ram : After Effects 16 gb ram istiyormuş. Dual kit olmaması sorun mudur? Ve overclock yapmayacağım 3000mhz anakartım destekler mi?
Corsair 8x2 16GB 3000mhz 634 tl

SSD : Sandisk ultra 3D 500GB 460 TL

Şu haliyle ortalama 3865TL yapıyor. Bütçemden 1135TL kalıyor. Kalana monitör, kasa-psu önerileriniz nedir ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı