5000 TL'lik Sistem Toplama

Intel mimari ve performans olarak AMD'den daha iyi. Arkadaşın elektrik faturasını düşün yazmasının sebebi Intel işlemci daha az güç tüketirken, AMD işlemci daha çok güç tüketiyor. 2133 mHz ram'ler biraz fazla gibi geldi bana. Şimdilik 8 GB 1600 mHz işinizi görür. 2 ay kadar bir süre sonra takviye yaparsınız ram'e şimdilik ekran kartına ve işlemciye yüklenin. Çoğunlukla ekran kartına yüklenin çünkü oyunlarda yükün çoğu ekran kartına biniyor. Eğer içiniz rahat etmez 16 GB ram'den vazgeçmeyin ama bence 2133 mHz fazla gibi 1600 mHz size yeter diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Benden daha bilgili arkadaşlar var onlarada danışabilirsiniz. 5000 TL gibi bir bütçeye çok çok rahat i7 4790K ve en az GTX 970 sığdırılabilir. Sadece oyun mu oynayacaksınız yoksa render, animasyon, fotoğraf veya video düzenleme gibi işler yapacak mısınız ?

Forumda ilk kez Gigabyte anakart önereni görüyorum, güzel anakart aslındada MSI ve ASUS saplantısından bi ayrılamadılar.

Kasayı Cooler Master Cm693 + Seidon 120V Sıvı Soğutmali Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar olarak değiştirirseniz, hem su soğutmadan kar etmiş olursunuz. Aynı zamanda su soğutma yerine modüler güç kaynağıda alabilirsin. ;) Kasanın içerisi kablo karmaşası olmaktanda kurtulur.

Kar edemez, zira Seidon 120V sivi sogutma rezalettir. Pompasi ve faninin yaptigi ses paha bicilemez. Ayrica iyi sogutamiyor.

Moduler guc kaynagina gerek oldugunu sanmam, zira kasada kablo saklama delikleri cok fazla.

SEIDON 120V kullanıyorum, gayette memnunum evet pompa biraz ses çıkarıyor ancak odamın sessiz olduğunda, onun dışında güzel soğutuyor.

Bu kasanın sağlam olduğu ve göze hoş göründüğü için önerdim. Modüler güç kaynağı ise daha iyi oluyor. Gereksiz kabloları kullanmıyorsun.

Topladığınız sistemi beğendim gigabyte için Bios arayüzü biraz karışık diyorlar doğru mu acaba? Bu arada cezalıydım o nedenle cevap veremedim.
Saygılar

BIOS konusunda Gigabyte tüm markalardan bir adım önde. Değiştirilebilir BIOS arayüzü (4 adet farklı BIOS arayüzü) ve Türkçe dil desteği mevcut.

Ayrıca DualBIOS hayat kurtarır :)

Dual Bios olması çok büyük bir artı bir tek ekran Kartı konusunda kararsız kaldım asus veya msi dururken neden Evga acaba?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı