5000TL sistem önerisi

Öncelikle 1650 ile RX560 arasında ne kadar bir performans farkı var bunu sormak istiyorum. Açıkçası çok acelem yok şu an elimde bir laptop var ve idare ediyor diyelim. Birkaç hafta bekleyebilirim.

Ek olarak elimde kasa olduğunu varsayarsak. 5600G şöyle bir toplama yapılabilir sanki.
2X.

4618TL.

1650 ile RX560 arasındaki farkı şu yüzden sordum. Yine 4 GB ve 128bit, çift fanlı RX560 gördüm. Arada 500TL fark var.

Hocam ilk olarak ileride ekran kartı takmayacak iseniz 5600G sistem almayın GPU olarak RX550 gücünde anlayacağınız pek güçlü sayılmaz. 1650 ile RX560 arasında ortalama 20 FPS fark vardır. Yani RX560 ile 40 FPS aldığınız bir oyunu 1650 ile 60 FPS oynayabilirsiniz burada aradaki fiyat farkının değip demeyeceği size kalmış. Benim size tavsiyem GameGaraj'dan attığım sisteme +8 RAM eklemesi yaparak ortalama 5800 gibi bir fiyata almanız. Eğer bütçe o kadar olmayacak ise RX560 sistem de bahsettiğiniz oyunları çok rahat oynayacaktır.

İleride ekleme yapıp yapmayacağıma tam emin olamıyorum çünkü bu yıl Üniversite'de son yılım, birdahaki yıl atansamda atanmasamda iş hayatına başlayacağım. Daha sonra askerlik, evlenmek gibi şeyler sıraya giriyor. Bu yüzden illa ekran kartlı olsun demek istemiyorum. 4300GE'li bir sistem de önerebilirsiniz fakat hazır olmasını şu yüzden istiyorum. Bir defa topladım uğraştırdı gerçekten yani en son hepsini kıracaktım sonra durdurdum kendimi. 1 fan girişi var çoklayıcı aldım, monitörde sadece DP-DP girişli geldi HDMI-HDMI kablo aldım. Sonra hepsini taktım sanırım anakart BIOS güncel değildi PC açılmadı ve en son sinirlenip iade ettim. Bu yüzden hazır sistem istiyorum. Hazır sistemin kötü yanı ya 8GB ram oluyo ya 250GB M2 SSD oluyor bir şeyi eksik oluyor. Şimdi tekrar toplasam aynı sıkıntıları yaşasam cidden kırabilirim. Size bırakıyorum.

İleride ekleme yapıp yapmayacağıma tam emin olamıyorum çünkü bu yıl Üniversite'de son yılım, birdahaki yıl atansamda atanmasamda iş hayatına başlayacağım. Daha sonra askerlik, evlenmek gibi şeyler sıraya giriyor. Bu yüzden illa ekran kartlı olsun demek istemiyorum. 4300GE'li bir sistem de önerebilirsiniz fakat hazır olmasını şu yüzden istiyorum. Bir defa topladım uğraştırdı gerçekten yani en son hepsini kıracaktım sonra durdurdum kendimi. 1 fan girişi var çoklayıcı aldım, monitörde sadece DP-DP girişli geldi HDMI-HDMI kablo aldım. Sonra hepsini taktım sanırım anakart BIOS güncel değildi PC açılmadı ve en son sinirlenip iade ettim. Bu yüzden hazır sistem istiyorum. Hazır sistemin kötü yanı ya 8GB ram oluyo ya 250GB M2 SSD oluyor bir şeyi eksik oluyor. Şimdi tekrar toplasam aynı sıkıntıları yaşasam cidden kırabilirim. Size bırakıyorum.
Ben size şu an için en uygun R3 4300GE sistemi bulup atacağım 🙂.

O halde şöyle yapalım siz dediğiniz gibi bakın, işi biliyorsunuz. Tüm parayı sisteme vereceğime diğer eksiklerimi tamamlayım yani mouse,kulaklık,klavye vs. en azından ileride kullanırım. 4300GE'yi de satarım ileride sıfır sistem dizerim. Geleceğim ne olacak belli değil :) Beni şimdilik idare etsin yeter.
---
@EREN SATAR Bu sistem iyi gibi? Ama stok yok :(
Bu arada eğer 3200G, 2200G bu oyunlar için yetecekse ETS2'yi kenara bırakalım yine sorun olmaz. @EREN SATAR

Son düzenleme:
O halde şöyle yapalım siz dediğiniz gibi bakın, işi biliyorsunuz. Tüm parayı sisteme vereceğime diğer eksiklerimi tamamlayım yani mouse, kulaklık, klavye vs. en azından ileride kullanırım. 4300GE'yi de satarım ileride sıfır sistem dizerim. Geleceğim ne olacak belli değil :) beni şimdilik idare etsin yeter.
---
@EREN SATAR bu sistem iyi gibi? ama stok yok :(

O sistem oldukça iyi ama stok yok hocam zaten stoğa gelir gelmez bitti.
Onun dışında şu an için sadece bu sistemi bulabildim PSU yükseltilmeli.

O sistem oldukça iyi ama stok yok hocam zaten stoğa gelir gelmez bitti.
Onun dışında şu an için sadece bu sistemi bulabildim PSU yükseltilmeli.
Dediğim gibi fazla acelem yok. Elimde 5.5/6k para var. 3.5/4k arası kasaya ayırıp 1.5k monitöre ayırıp kalanlar ile de güzel bir mouse/klavye/kulaklık/gamepad seti alma düşüncem var. Acelem yok biraz daha bekleyebiliriz. 2200G sistemler nasıldır acaba?

Dediğim gibi fazla acelem yok. Elimde 5.5/6k para var. 3.5/4k arası kasaya ayırıp 1.5k monitöre ayırıp kalanlar ile de güzel bir mouse/klavye/kulaklık/gamepad seti alma düşüncem var. Acelem yok biraz daha bekleyebiliriz. 2200G sistemler nasıldır acaba?

Hocam dediğim gibi 5600G bile RX550 gücünde, ben zaten 4000 bandına çıktıktan sonra şahsen APU sistem almam performans olarak öyle süper sistemler değiller. Daha bugün başka bir forumdan arkadaşa 4300 TL bütçesi vardı GameGaraj'daki Pollux 3 a-k sistemi aldırdım APU yerine ve benim fikrim onun için daha iyi oldu. Eğer ileride ekran kartı takma düşünceniz yoksa APU bence mantıklı değil.

Peki, maksimum 4500TL'ye ne önerirsiniz APU olmayacaksa. Fiyat olabildiğince düşük olursa sevinirim. Fakat 4500TL'yi zorlayabilirim. @EREN SATAR

Buyurun. Üstteki sisteme +8RAM ekleyerek almak daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı